Image and video hosting by TinyPic

27 December 2012

Majlis aqiqah dan cukur jambul Puteri Imann Sophea

Sabtu lepas berlangsung lah majlis aqiqah dh cukur jambul princess aku tuh.ramai yg tanya,xcukur ke kepala baby,xbotakkan ke,krna botakkan,tu rambut dlm perut,xelok.hmmmmm biasalah kan.org melayu kite.tu lah ayat nya.heee.

Mulanya ms baby dlm perut ag mmg aku nk botakkan.tp bila lahir je princess rasa syg sgt nk cukur sbb rambut princess lebat sgt and cantik.tp apakan daya,aku botakkan jugak sbb kepala princess banyak kerak.and aku rasa better botakkan sbb nt rambut baru tumbuh ag cantik.

Majlis kami buat kecik kecik je.sebijik khemah and pelamin princess pon aku buat sendiri.mulanya dh tempah kat akk sheereen tu.dye mmg deco utk pelamin buai baby.mmg cantik.dh byr deposit.tp lepas tgk pelamin rumah maksu aku masa naik buai numaazahra,suami aku xpuas hati.dye kata like biasa biasa je.membazir je rm350.baik beli katil sendiri and deko sendiri.lg puas hati.suami kata dye percaya ngan hasil tangan aku.so,aku pon survey lah katil katil yg aku pekenan and deko sendiri dgn bantuan suami mak and adik adi aku.so terhasillah pelamin diy yg x seberapa tu.heee.

Makanan pulak kami tempah kat jiran jiran ni je.jiran kami ni mmg amik katering.sedap woooo masakannya.kami tempah ayam masak merah.sayur ulam ulam.sambal tempoyak yg mmg terbaek dr ladang and kambing kami buat gulai kurma and kari.mak aku buatkan kuih jala utk mkn dgn kuah durian.

Aku pulak mlm tu bertungkus lumus buat 2 bijik pavlova and kek batik.sume khas utk kawan kawan.kul 4 pg baru tido wooo.tp puas hati sgt.sume kek menjadi.Alhamdulillah.habis lincin lincap.hehe.seronok rasanya.

Marhaban dtg dlm kul 10.habis marhaban dlm kul 12.lepas org marhaban dtg majlis kami mcm xde org sbb kat tmn rumah aku ada 3 kenduri kawen.tp Alhamdulillah.dlm kul 1pm org dh makin ramai.lauk kami ngam ngam je habis.dh ptg sket baru hujan.mmg sume ngam ngam.

Princess lak dpt banyak hadiah.dpt botol,  dpt baju,headband,beg,tp baju lah paling banyak sekali.heee.duit salam pon princess dpt banyak.kami sgt x sangka.dh mcm buat kenduri kawen anak je.hahaha.berangan lebih.

Alahmdulillah selamat sudah aqiqah and cukur jambul Puteri Imann Sophea.lepas sunat pulak.yeay! Hehehe ♡ ♡ ♡

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 comments:

  1. gambar puteri 'dugal' ke? hehehe...comel! :)

    ReplyDelete
  2. yeay...da botak...anak aeen blom di botak kan lagi..huhuh..

    ReplyDelete
  3. cantiknya tmpt tido bb rara :)) dh besar dh dia.. :D

    ReplyDelete
  4. Sweetnya majlis ni. Hehehehe....c kenit yg comel!!!

    Mane gamba pavlovamu itu??

    ReplyDelete
  5. Ha ah..lg berbaloi beli n deko sndiri jer...cantik dn puas hati..:-)

    ReplyDelete
  6. si debab iman sophea....ketak2 tgn dier...

    ReplyDelete
  7. alololo comel, baju dia polkadot :D

    ReplyDelete
  8. cantik nyer princess.. akak yang bola warna warni tue akak beli berapa ringgit sebiji?? aien google.. tapi ada yang kecil2 jew..

    ReplyDelete
  9. comelnye princess walaupun botak...hihihihi nnt rambut baru lg lebat....bb sy cukur kpala masa hari ke 7...sampai sekarang dah 3bln rambut xnak naik lebat pun

    ReplyDelete
  10. masa ni mesti mcm tak sangka...buat kenduri utk anak sndri kan...huhuu terharu tetiba

    ReplyDelete
  11. wah kreatif tp sygla depo rm350 byk tu huhu

    ReplyDelete
  12. waahh . tu ke diy cikk puan rara ? kreatiff nye ! haaa .. bolehh tempah laa nie . :)

    ReplyDelete
  13. tak cukur pun takpe..asal jangan potong sikit2 tu..potong sikit2 tu tak boleh..dah menyerupai apa entah yang akak baca dulu..tak ingt..kan sekarang trend orang cukur potomg ujung2 rambut tu je..kan?/ha..yang tu tak boleh la..

    betul rara..
    kalau nak sewa memang mahal..baik beli je buai sendiri.nanti boleh sewakan kat orang.

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah selesai dah...comel je pelamin baby tu, penuh teddy bear..hhi..nnt tunjuk gmbr princess yg clear dah dibotakkan tau..

    ReplyDelete
  15. yeyyy dah buat akikah...cantik ye lah buaian...u deco sendiri ye sapura?

    ReplyDelete
  16. gratz! moga bahagia dan menjadi ayah yng baik dan penyayang.aminn

    ReplyDelete
  17. promosi harga susu kambing hi-goat!! http://suanazhar.blogspot.com/2012/12/promosi-harga-susu-kambing-hi-goat.html

    ReplyDelete
  18. alah2 comelnya imann sophea ..
    geram tgk
    ekeke pic header tuu buat akak terperanjat .. sbb besor benoor ekek ..
    comel jee imann sophea atas dd yee ! .. ;))

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com