Image and video hosting by TinyPic

09 December 2012

mulakan diet Atkins ESOK!

bila tgk org lain update blog pompang pompang,
aku pon mulalah sebok nk update.rindu sebenarnya nk update blog 6 kali sehari,
tp apa kan daya,aku hanya insan biasa.hahaha.punya anak kecik yg selalu jeles bila tgk aku senang lenang sambil goyang goyang kaki nk bukak blog.aku baru nk on lappy,dye jebik,pas tu huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jerit kuat kuat.aku pon terkengkang kengkang lah lari dapatkan anak.hahaha.kdg kdg aku rasa diri aku ni mcm badut.tapi badut kejap je.tak lama lg anak aku dh besar sket aku dh senang dh.

skrg ni pon aku update sbb anak aku dh tido and laki aku pon dh tido.hahaha.sian laki aku penat,balik keje,ada team building,pas tu trus balik umah nk tgk anak.hmm jeles! nk tgk anak dulu.mak nya tolak tepi.hee.tp lepas tu aku dpt hadiah istimewa.ehemmmm jgn pk lebih,just ciuman di pipi.belum habis pantang nya lagik.tunguuuuuuuuuuuuuuuuuu eh.hehe.

( aku suka lah cara aku taip entry mcm ni,aku rasa aku mcm x hipokrit.kalo sebelum ada anak dulu aku terlalu menjaga personaliti dlm blog ni.konon nk jd mcm aku ni ala ala ayu ayu gojes gitu,but now aku realize  aku mcm hipokrit lak.update cm ni aku rasa best! rasa aku jd diri aku sendiri.ok stop! )

asalnya aku nk cite pasal diet aku yg akan dimulakan esok.esok aku akan start diet.aku x tau berat aku bape skrg.xsempat nk timbang td,terkoncoh koncoh balik umah sbb dh magrib.sian anak aku magrib magrib masih kat lua umah.

tp esok nk tak nak aku nk jugak diet. ( Atikins Diet ) aku nk kurus balik.x dpt banyak sikit pon jd lah.aku dh naik bosan tgk bdn aku yg mcm tong drum.bosan,xleh pakai baju lama,xleh pakai baju cantik,yg penting x leh pakai peplum.ahahahaha.aku nekad induction ni 2 minggu nk buat elok elok.sekurang kurang nya time kenduri aqiqah princess nanti aku akan kurus sket.Amin.hope aku berjaya,tp kali ni aku betul betul nekad.aku berjanji pada diri.

banyak benda ag aku nk update.tgk lah sok sok ada cite ag dr aku.aku nk kurus,nk kurus,nk kurus.doakan aku kurus! oke!

dpt bdn cm ni jd lah.hahahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments:

  1. goodluck untuk kurus hehe syg je baju baju lama simpan dalam lemari kan :D

    ReplyDelete
  2. sabar.. kecik2 je susah sikit dh besar skit mcm lala dia pandai main sendiri, tgk tv dah senang cuma kena selalu perhati je..

    akak dulu tak terlintas di hati nk berdiet sebab dalam pantang pun berat dah turun. abis pantang habis berat yg naik masa pregnant (10kg) tu turun. Tggal berat sblm pregnant. berat keding.. tp bila lala setahun.. dia membulat la sikit.. so jaga2 je la tak nak terbabas

    ReplyDelete
  3. Dah abis pantang ni....asyik nak makan je kan?hadoiii...

    ReplyDelete
  4. same la...dlu time pantang mmg dlm slim blk mcm ank dara dlu, msk keje jer, trus bdn naik blk..huwaaaa...harus diet jugak nih..

    ReplyDelete
  5. kak, fadh pown bt diet atkin..tp selang 2 3 hari ade je kantoi..kantoi2 pown still bole trun..sblom poser hr tu bt btol2 induction baru seminggu trun dkt 4kg..mmg terbaik..

    gudluck tau !!! akk mst bole kurus balik punyer..insyaAllah..

    ReplyDelete
  6. gud luck rara, diet atkins is the best :)

    ReplyDelete
  7. good luck!!! semoga berjaya. kuatkan semangat :)

    ReplyDelete
  8. dear rara...jom sama2 kurus ye...belive me..u can dear hehhehe ;) itulah ju pun suka kt peplum dress...nak pi cariii siap2 pastu motivate diri suh kurus supaya dpt pakai peplum..yehuuu ;)

    ReplyDelete
  9. kne ada displin yg kuat klu nk diet nih..

    ReplyDelete
  10. kne ada displin yg kuat klu nk diet nih..

    ReplyDelete
  11. Semangat rara...semangt!!!heheh..
    Sama2 kita diet ye..akakni baru seminggu bersenam..besenam dalam umah je..nak joging2 cam dulu tak dapat la..hahahah..

    ReplyDelete
  12. jomlah Rara, kuatkan semangat ! tapi ingat, Atkins ni bukan kurang berat semata2, tapi inchloss juga. So, timbang berat dan measure badan dulu sebelum mula, siap 2minggu buat ukur semula. Good luck !

    ReplyDelete
  13. moga berjaya misi kuruskan badan kak. 12 minggu tak leh makan carbo tu. :)

    ReplyDelete
  14. time kenduri nanti i nak dtg..hehehe

    ReplyDelete
  15. chayok2 u can do it..lepas ade baby ni mmg semangat nak makan tu melampau2..org kata sebab menyusu..tp xnak gemok..

    ReplyDelete
  16. breast feed pun badan leh kurus rara.. jgn diet sgt nanti production susu slow..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com