Image and video hosting by TinyPic

29 March 2012

Takziah Buat kakak....

Ya Allah.meruntun rasanya hati ni bila baca entry k.sha.sorg kakak yg aku kenal di alam maya ni.sungguh mesra dan baik sgt dgn bloggers friend.dan baru kejap td i baca entry dye pasal baby dye.i mmg tau k.sha preggy,dan lama sgt k.sha tak update.dan td terbaca bahawa baby k.sha telah meniggal dlm kandungan sewaktu kandungan berusia 8 bulan.Ya Allah.dugaan kepada k.sha yg kini berpantang tanpa baby di sisi.kalau insan lain seronok bermanja manja dgn baby,tapi k.sha tidak.




Ya Allah,kau tabahkan lah jiwa dan hati k.sha agar tabah menerima dugaan mu ini.Ya Allah,nk menangis rasanya .masuk kali ni,bukan baru sekali ni i dgr berita yg bayi meninggal diusia 8 bulan dlm kandungan,tp dh banyak kali.dlm 3 4 kali agaknya.

disaat ini aku terus memikirkan pasal bayi yg berada dlm perut ku.Ya Allah,kau lindungi lah dia dan keluar kan lah dia dlm keadaan yg selamat dan sihat apabila sampai waktu yg sesuai nanti.Ya Allah aku amat syg kan dye.aku kuat kerana dye.aku tabah kan hati kerana dye.

last but not least,
takziah buat k.sha.moga k.sha tabah.

Allah maha mengetahui.

pertunangan Liyana Jasmay


Tahniah Liyana Jasmay,
kamu cantek sgt! sebuah majlis pertunangan yg awesome sgt.
i loooiikkee.sgt majlis pertunangan cm ni.nmpk suci je.
huaaaa andai dpt kuundur masa,
mst buat cm ni gak.

# angan angan.heee.

tapi muka tunang LJ ni mcm ustaz azhar idrus kan.heheh
dgn jambang nya,muka panjang nya.hehe.
tapi rasa nya bagus lah,LJ ni x banyak gossip sgt.
n better lah x kawen ngan artis kan kan.


see da hantaranssss.wahhh kerlasss kau jah.
suka i tgk.penuh dgn rose.huaaaa super suke oke!

congrats n moga kekal ke jinjang pelamin.


28 March 2012

Hati Senang Tersentuh

hmmm dh nk masuk 15minggu ni.hati i mudah tersentuh.
Alhamdulillah,kandungan sihat,x banyak ragam,baik je baby ibu ni.hee~


i pon nk kata muntah muntah truk x sgt,cuma sakit kepala kalau sekali dtg
mmg rasa mcm nk pitam.kepala mcm nk pecah.lately i suke sakit kepala.
kalau weekend suamy ada leh lah tolong picit kan.tapi kalau weekday dye takde,
hadapi nya lah sorg-sorg,rasa tyme tu mcm nk lari g kat dye.nk suh dye hug n picit pala.
#ngade kan.but that what i feel.not mengada,but mmg naluri rasa cm tu.
seday actually bila time preggy ni jauh ngan suamy,
masa x preggy x heran pon.tapi skrg lain.

tiap hari i rasa cm fobia sgt,rasa jaga sgt everything agar tak sakit pala.
kalau rasa cm dh nk sakit kepala,cepat cepat lah i rest or tidur kejap.
huaaaaa fobia dgn sakit kepala yg rasa cm nk pecah tu.
seday taw korg........huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

but x pelah,maybe tu dugaan kita,dugaan berbeza setiap insan kan.
suamy selalu suruh i sabar n kuat,sabar n kuat.tapi kadang kadang i x kuat.
i hanya mampu berdoa pada Allah,menangis di tikar sejadah dh menjadi kebiasaan.
i rasa bila i mengadu pada Allah,hati ni meruntun sgt.rasa sedih yg amatamat.
Allah maha mendengar kan.dan lepas tu hati i trus jd tenang.kepala pun ringan sket.
dan masa tu kena cepatcepat naik katil n tidur balik.

maybe sape yg PJJ tu akan rasa benda yg sama.maybe.
malah ada insan yg lg jauh dr i,i harus bersyukur sepatutnya.

hmm rasa sampai sini je kot.i nk g breakfast jap.
entry ni fresh dr microwave taw,bukan dr dlm draft.hehehe.
pg ni terasa cm nk bukak blog nk share something.

# nk tanya : mmg ibu mengandung akan kerap sakit kepala ke?
ni motif sebenarnya.heeee.


22 March 2012

dari bride to be beralih ke mommy to be

fuhhhh kitaran hidup mmg menarik.


Allah dh aturkan sgt cantek.cantek sgt sgt.
i ingat lagik masa i sibuk masuk group b2b dulu.
mmg best sharing pasal kawen.
itu lah ini lah,tema tu lah tema ni lah.mmg best sgt-sgt.
sampai skrg i masih terkenang kan zaman tu.
mmg seronok kan.sape yg b2b tu mst tau rasa seronoknya cane.
mcm shura,syaz rozelt,uya n ramai lg rakan blog
tgh bergiat aktif skrg ngn wedding dorg.

yg macam kami yg dh lepas ni,
boleh pk pasal baby lak.hehehehe.
i skrg dh boleh geng dgn k.diana,ekin,aty_fared,
aeen,hana,n ramai lagik lah.xleh nk list sume.

dh jd mcm musim lak.
tapi best jugak bila baca entry blogger m2b ni.
banyak benda yg boleh kita share,
pasal warehouse,pasal barang baby,
pasal baju baby,pasal ibu.mmg best sgt.

knp i buat entry ni?
sbb i ada berita gembira nk bg tahu.
but i tak boleh nk hepy sgt skrg ni.
kena cek doktor dulu.
skrg ni tgh rasa letih letih n mual-mual.
lepas ni nk jumpa doktor pulak.
tak sbr nk tgu suamy balik.
betapa gembira nya hati,
hanya Allah yg tahu.

- entry ni telah ditaip 2 bulan lepas.hehehehe.entry dlm draft.
boleh kan publish lagik? hehehe

 

07 March 2012

berapa bulan dah?


mempersembah kan! muka yg tak semengah! hehehe.
hai korg~ Assalammualaikum.sihat ke?

kalau tgk muka i skrg sihat ke x?
nampak sihat dan terlebih sihat dan gemok kan.
ahhhh gemok + tembam.sume org ckp cm tu.tapi takpelah,
asalkan i bahagia.skrg ni dh boleh makan nasi.
Alhamdulillah.sekurang-kurang nya boleh mkn,dan x lah mkn megi je.
bg ramai yg tertanya - tanya i mengandung ke.preggy ke?
jawapannya.

heheheh Alhamdulillah i dh pon preggy,kandungan dh nk masuk 3 bulan.
tp x g buat buku merah lg.sbb xde masa,just check up kat swasta je.

and i would like to thanks to yg mendoakan i selalu
cepat cepat dpt baby tu.hehehe.dan i pon doakan korg cepat cepat dpt baby gak.

perasaan bila tahu kita mengandung mmg best sgt.
xboleh nk digambarkan mcm mana,mmg senyum sampai ke telinga.
rasa nk melompat sampai tersangkut kat awan.tp dlm mimpi lah.mmg x boleh kan.
hehehe.sorry sbb i biarkan ramai org tertanya-tanya,
ni semua permintaan suamy i,dye kata benda ni baru lg,tgu dah kuat sket
baru lah bg tahu org.and pada mula nya i memberontak.

benda seronok mst lah nk bg tahu kawan kawan kan.
but lama lama i ikut lah,betuk gak kata suamy,baru lg.
kalau heboh kan sgt,takut jd apa lak nt,and skrg dh nk masuk 3 bulan,
baru lah i berani bagitahu.and dh boleh masuk blog sket2,
kalau x masuk blog nk muntah je keje,pening pala n nak pitam.hehehe.

terok kan.tp bukan i je yg alami semua tu,
rupanya ramai lagik yg mcm tu.hehehe,bg yg tak nk alah tgk blog
masa mengandung,jgn lah mengadap blog lama sgt lepas kawen.
kalau x jd cm i nt.hehehe.

ok lah,rasanya sampai sini jelah.
kepala pon dh naik berat dh ni,tapi pon dh selaju yg mungkin ni.
lain kali i update lg.bye semuaaaaa,bg yg rindu kat i,i pon rinduuuuuu kat korg =)

byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~



06 March 2012

hello world

Hai kwn kwn.nama saya joko.hee.comels kn saya.mata sebelah hitam cm kens tumbok.ok lh.bye.nt saya muncul lg.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com