31 July 2012

Pecan Butterscotch Secret Recipe.yummeeehhh~


dlm list menu mengidam last entry i ada sebut nk mkn kek secret recipe kan.
last week 1ramadhan,suami balik sabtu tu sampai awal,sbb dye drive,so
sempat berbuka ngan kami sekali.sgt best dpt berbuka dgn
suami 1ramadhan,walaupun jauh,tp kalau dpt bersama
di hari hari penting cm tu mmg rasa hepy sgt.

lepas dh berbuka,solat n bersantai,
suami ajak g bli kek Secret,sbb i asek sebut sebut je.
mulut jgn ckp lah.mmg dh terasa rasa dh pon.dlm kepala otak dh
pk dh nk bli kek apa,mmg nk try sgt Pecan butterscotch ni.dan dlm
masa yang sama nk jugak mkn choclate Indulgence.so i bli je 2 2.

sampai sampai rumah mmg terus mkn Pecan Butterscotch,
mula mula risau gak x sedap,tapi masa kat secret tu,Pecan tinggal 1 slice je lg.
nmpk sgt kek tu sedap kan ramai yg suke,mmg ramai gak yg post pic kek Pecan ni.
i x tau sama ada kek tu baru lg or dh lama,tp before ni mmg x fofular pon
i rasa,skrg ni baru nmpk ramai org makan.ke i yg ketinggalan.hehehe.

so apa rasanya???
mmg sedap! seyes sedap! i xtau nk describe 
mcm mana rasanya,tapi mmg sedap.nk kata manis sgt pon x,
tp mmg sedap lah! yang kuning kuning cream tu i tak tau apa dye,
tapi dlm kek yg super lembut tu ada kekacang like badam.
tapi bukan badam rasanya,tak tau apa benda.hehehe  teruk kan.
1 slice kek i habeskan sorg,tapi dlm masa 2 hari lah.

dan rasanya minggu ni nk beli lagik lah
Pecan Butterscotch,sedapppppppppppp!
jom lah try sama!

p/s : 1slice 7rm je,berbaloi!

p/s : maaf entry dlm draft.hehehe
Read More ->>

PizzaHut regular rm38


Delivery Only!

ni Pizza Hut Delivery oke!
bukan PHD,so korg kena call n comfirm tempat
korg ada Pizza Deliery ke x.
stgh tempat ada PHD jeee.
enjoy!
Read More ->>

sebulan dan 2 hari lagi !

Alhamdulillah,setiap khamis,usia kandungan bertambah,
Alhamdulillah last week i genap 8bulan.Ya Allah,terima kasih dgn
nikmat yang kau berikan,memberi aku peluang merasa untuk mengandungkan
zuriat ku,dan memberi aku peluang untuk merasakan nikmatnya
apabila mengandung kan satu lg nyawa di dlm perutku.

tiap hari,pergerakannya ku nanti.ku tunggu.
xkisah walau terasa sakit dan geli,tapi aku suka!
nikmat rasanya bila baby berpusing,bergerak,menendang.
dan semalam baby move dgn slow,sgt merisaukan aku!
tp Alhamdulillah,harini baby move mcm biasa,even slow,
kick counter still dpt mcm biasa,aku berdoa,berdoa dan berdoa
agar Allah lindungi anak di dalam kandungan ni.

bila dh masuk 8 bulan ni,
dlm sedar x sedar,sebulan lebih lg anak
akan lahir dan melihat dunia,InsyaAllah dgn izin Allah.
aku mendoakan semua yg baik.aku doakan
agar perjalanan sepanjang sebulan lebih ni dan semasa bersalin
nanti akan lancar.Amin.

sebulan,bukan lama sgt dh pun,
kejap je sebulan.sedangkan setahun pon kejap.
apatah lagik sebulan kan.basic for barang baby mmg dh siap.
cuma pampers newborn je x beli lagi.maybe kena beli sikit sikit
kot,sbb x tau baby yg keluar mcm mana kan.tapi nk jugak kena cari.

and decide nk bersalin mana i x tau lagik,
ikut anak lah nk keluar kat mana,kalau ikut due ngam ngam
i nk bersalin kat ipoh,i mintak cuti awal seminggu before due,
kalau anak nk keluar awal,x sempat balik ipoh,
bersalin kat hospital ampang lah jawapnya.

xkisah mana mana asalkan aku n anak selamat.

sedih pulak masa taip entry ni.ntah kenapa.mcm x percaya.
sampai bila baru nk percaya entah lah! hehehe.

kawan kawan blogger,kalau ada yg terasa ngan i or i tersalah ckp
and komen kat blog,maafkan saya eh!

skrg ni kerap sgt mimpi baby,
pegang baby,dukung baby,susukan baby.indahnyaaaa~

tomei nomey kasut baby ni.kredit tu anisbakery.net
Read More ->>

11 ramadhan dan hari pahlawan

harini,ramadhan ke 11.Alhamdulillah.
harini 31 Julai,Alhamdulillah,
harini Hari Pahlawan,Alhamdulillah.

aku x tau yang harini hari pahlawan.
aku kua rumah sket punya awal,tapi jalan jem
mcm nk mampus,1jam kat loke yew saja,
gila x hangen,kepala sakit,mata mengantok.
husssssshhhh nasib puasa,sabar banyok banyok.

kepada pahlawan selamat hari pahlawan.
xde apa nk update.bye! heee
Read More ->>

30 July 2012

Dugaan buat ibu ibu.


dugaan ni pernah my mom lalui sblm ni.
i rasa ramai jugak ibu lain pon ada yg pernah mengalami perkara yg sama.
baby meninggal lepas lahir,adik lelaki i,di sah kan meninggal lepas sehari my mom
lahirkan arwah,masa dilahirkan badannya biru dan my mom kata sbb paru paru berair.
i x ingat sgt peristiwa tu sbb i baru bp tahun masa tu.i just ingat ada org ramai
ramai kat rumah,tp i xtau apa yg berlaku,yelah kecik lg kan masa tu.

my mom kata masa tu,
dlm pantang my mom bagai nk gila,
kalo x tahan boleh meroyan,yelah,bila dlm pantang
baby x de kat sebelah,org lain pantang dgn baby,tapi my mom x.
bila pulak tgk iklan iklan kat tv ada baby,lg lah teruk rasanya,
tapi tu lah dugaan akn.Alhamdulillah,lepas tu my mom di kurnia kan
anak lelaki bg menggantikan anak yg sebelum tu.

dan subuh td my mom call.
my mom kata atok i dh sampai JB,
kul 10 mlm td bertolak sbb anak uncle i meninggal.
usia nya baru 17 hari.Ya Allah,mmg terkejut sgt sgt.
punca nya sbb tersedak susu,yg lain lain i x tau lah.
my mom pon bg tahu sket sket je,mula nya baby menyusu,
then muntah,lepas muntah tidur balik,tp lepas tu x bangun,
sedar sedar dh lembik je badan,bawak ke hospital,
doc sahkan dh meninggal.

takut nya rasa,mungkin mmg dh ajal baby tu.
dan ditakdirkan menemui ajal dgn cara begitu,
tapi yg sedihnya sbb baru 17hari.mak nya pon mst x habes pantang lg.
hopefully aunty i kuat untuk menempuhi dugaan dr Allah.
i pon sedih mendengarnya.lepas my mom call tu
trus x boleh lena balik sementara nk tgu subuh.
dan skrg i pulak rasa nk demam,xsedap badan,
rasa mcm nk tido jap lah kot.i x nk buka,sayang.

hope i x demam dan boleh berpuasa sebulan.Amin.

takziah buat my aunty,i pon x sempat nk tgk baby aunty i tu.
sedihnya.....
Read More ->>

10 Ramadhan

Alhamdulillah,dh masuk ramadhan ke 10.
setakat ni x tinggal lg puasa,makin hari makin bersemangat puasa.
Alhamdulillah,kesihatan pon baik baik je,tahun ni paling berhati hati
masa mkn waktu berbuka sbb x nk jd mcm tahun lepas,
asek kena food poisoning jeeee.

harini isnin kan?
xtau nk update apa sgt.
now yg hot pon pasal olimpik,
tapi i x minat sgt sukan,just amik tau cm tu je.
heee teruk kan,

tapi yang penting Suriani penembak negara tu
dh terkeluar,sedih gak dye x dpt ke peringkat seterusnya,
tapi nk buat cane,bukan rezeki dye kot kan.

g London jalan jalan je lah yeee.
heee best nya,xsbr nk g london pulak pas ni.


pagi ni semangat nk g keje,
tapi x de mood sbb baju nk g keje sume xde.
ketat dh sume! sedih!
Read More ->>

27 July 2012

review baby expo midvalley! yeay dpt g jugak!

entry before ni i kata i xdpt g kan,
last last dh kul 12 lebih opis dh reda sket akhirnya.......
kami sempat jugak ke mid valley! yeay dpt jugak ke baby expo.
beriye kan,bukan x boleh g esok lusa,gedik nk g rini jugak,
i bukan apa nk g rini jugak sbb dh dekat ngan opis,
opis i depan mid valley je,so rugi kalau x g rini.
sok kompom kompom x leh g sbb sok sape nk teman.
rini ada kawan kawan opis teman.

suami plak ahad baru ada,
kalau g ahad mst penat,sian pulak kat suami.
lg pon ahad i nk buat kueh sikit,so ahad tu kalau g expo
mst penat kan,lg pon kasi chance lah suami rehat kan.
sabtu ni ingat nk buat popia pedas and buah melaka.
hehehe.ibuu tgh rajin,cm tu lah.

review expo midV kali ni ok lah.
best! mcm mcm brand ada,mcm biasa yg kite tgk,
tp hall tu penuh lah,x kosong mcm yg dekat PWTC tu.

pada yang nk g tu g lah sok n lusa ada lg,
barang pon td tgk mcm penuh lg,tapi i dh xde apa
sgt nk cr sbnrnya,just nk cr Nursing Pillow je,
so td dpt lah nursing pillow,tu nanti i review lain eh.

bg yg nak tau apa yg ada,
ada jual baby cot murah,mmg murah dr harga biasa rasanya
sbb dye bg full,tilam n bantal sume,i pon tergoda,tp kena
tanya suami dulu.then bg yg cr pampers,ada whoopie and drypers x silap.


baju baby lah mcm biasa lah,ada pureen,fiffy,bebe,and
booth mcm biasa lah yg kita tgk kat expo expo lain.
kalau yg nk cr stroller pon boleh g gak,murah jugak dr biasa i rasa.

yang lain lain u olllsss tgk lah sendiri eh,
xsempat nk snap sbb xlarat nk pgg hp and berlaga perut lg,
dorg kat sana main langgar langgar je,tension tol!

ibuu punya barang keperluan dh complete.korg cane?

Read More ->>

sedihnyaaaa~

td kan i kata nk g mid valley kan,
now i masih kat opis sbb dh kena tinggal
ngan kawan opis yg nk g,selalu hari jumaat opis x busy,
tapi harini busy yg hamat pulak.nanti kalau i tiba tiba hilang,
lain pulak jd nya kan,so now tgh bersedih,xde mood dh nk buat
apa apa.kalau skrg ni i dh sampai mid valley,belek belek baju
baby mst best kan! huaaaaaa~

selalu mcm ni taw,bila dh beriye nk g,
mst tiba tiba ada halangan kan.

tapi x pelah,myb ada hikmah nya x g awal awal kot.
mst dh ramai kat midvalley skrg kan! huuuuaaaaaaaaa
nangesssssssssssssssssssssssssssssssssss~


p/s : sape tau ramadhan buffet yg best kat ipoh???
Read More ->>

Berbuka Puasa di Bora Ombak


semalam sebenarnya teringin nk mkn masak lemak suun,
korg tau x masak lemak suun tu ahcaner? ala yg mcm ada bihun bihun tu.
buat masal lemak n pecah telur dlm dia,fuhhhh sedap.dpt pulak mkn dgn ayam
goreng yang digoreng garing garing and sambal sket,mmg rasa dh complete dh kot
menu untuk berbuka,tu kalau i lah,kalau org lain x tau lah.



tapi last last semalam MIL kata simpan lah teringin tu dulu
sbb dorg dh book mkn kat Bora Ombak,sebelah sport planet Ampang.
ohhh ok lah.postpone dulu lah teringin sbb nk g buka kat tmpt lg sedap.hehehe.
sampai sampai rumah terus mandi n solat and terus gerak,takut jam.
sampai sampai BO ngam ngam je lg 15mint nk berbuka,

duduk jap and amik makanan,
i x amik dulu,i sempat snap snap pic dulu sbb
kawasan dye mmg sangat cantik,i suka sgt.ala ala bali.
masuk masuk di sambut dgn pelayan dye kat pintu depan,ada lilin lilin,
kawasan nya sgt cantik,sangat bali.kalau lah boleh buat rumah
konsep bali cm tu mmg best kan.sukeeeee!



cantik kan? tempat lain i x sempat nak snap sbb dh nk buka,
dan bila dh buka amik amik makanan jgn harap lah nk snap ag,
sume dh lapo time tu,mmg tumpukan sepenuh perhatian kat makan jelah.
xde maknanya nk snap snap lagik!

harga for Adult rm55, and children rm35,
MIL i tanya,apa lah yg budak nk mkn sgt kan yg
dorg nk cas sampai 35rm tu,budak bukan makan banyak sgt.
jgn kata budak,i sendiri pon rasa mkn x cukup rm55,
rasa mkn dlm rm20 je,hehehe.yelah,bila dh minum air sume dh kenyang.
i dh lah dahaga,mmg asek minum air jelah.

tapi kalau nk bg rate untuk makanan dye,
i just bg 7/10 je,sbb makanan x banyak pilihan,
lauk lauk sikit je,dan yg ada just ayam masak kicap,
talapia masak lemak,kari daging kawah,sayur xde,yg ada just ulam.
kalau makanan cm tu baik kita masak kat umah kan,org bg lah 
makanan yg lain dr yg lain,then seafood dye just ada kerang bakar je,
udang,sotong,dan lain lain x de.yang mahal tu i rasa cuma 
kambing bakar je,tapi i x makan kambing,RUGI! hehehe.

so makanan yg i makan masa buka just,
cream puff,nasi with gulai daging kawah,ayam kicap,
cicah sambal tempoyak sket,then mkn bubur lambuk,
habes tu g solat jap,then sambung mkn dessert sket sket.
tapi sikit sikit makan pon nk solat payah jugak sbb dh berat.hehe.
i banyak minum air sbb smlm mmg rasa sgt dahaga.

bg sape yg couple couple i rasa sesuai dtg sini,
sbb environment dye sgt cantik,sgt romantik taw! tapi
kalau yang malu malu nk mkn tu rugi lah.kena mkn kaw kaw sbb
rm55 sekepala,bg family pon ok gak,tp bawak lah yg kuat kuat 
makan sbb rugi taw byr mahal mahal mkn sikit sikit.

tapi semua nya ok lah,makanan sedap,just x banyak pilihan je.
neway,selamat menjalani ibadah puasa!

i nk ke midvalley jap g.


ni layan pic cream puff jelah eh,pic lain xde,sbb xsempat nk snap,
dah habes semua.hehehehe.byeeeeeeeeeeeeee~

heeee~




Read More ->>

26 July 2012

mendobi baju baby dgn hati yg sayu~

dh nk masuk 8bulan baru sebok nk mendobi baju baby,
sepatut nya org kata 7bulan dh ready beg.apa lah ibuu ni.
asek nk senang je.hehehe.bukan nk senang! alasannya sbb
xbli lg pencuci baju baby,so xkn nk cuci baju baby pakai dynamo kan.
hehehe.sian lak baby xselesa nanti.kena lah pakai pencuci khas kan.

sabtu lepas i dgn semangat nya mendobi baju n lampin anak,
hari sabtu tu mula mula dobi lampin dulu.MIL i pesan,better kena
ada jugak lampin sbb mana tau berguna jugak kan lampin,
tp last last MIL i jugak yg bli kn.heee.lampin MIL i bli anakku 
punya brand,beli dlm 10helai,so far i rasa cukup lah kot.
sbb ibuu pemalas nk pakai kan anak pampers je.hee.

lepas settle lampin baju hooded blanket baby,
and towel mandi and towel kecik kecik.
masa basuh baru sedar yg towel baby baru ada 1 je.
sadis! kedekut nya ibuu n papa,towel baby baru beli 1 je.
actually x perasan pon towel ada 1 je,i rasa mmg x cukup towel baby 1 je.
kena beli lg ni,xpe xpe,sabtu ni ada expo kat midvalley kita beli lg eh.

hooded blanket pon ada 2 helai je,rasa mcm x cukup.
nanti nk tambah lg 2 helai kot.baby kan,bukan boleh pakai
ulang ulang cm kite.yang banyak nya towel kecik,punya lah banyak,
sampai ada 8 helai.haisshhh towel kecik nk buat apa.nk lap muka je
lepas lah,last last ibuu pulak yang pakai kang.

lepas dh jemur jemur sume penat pulak rasa,yelah buat keje mendobi
sorg sorg,suami jauh! buat lah sorg sorg, sob sob~ 
dh masuk tgh hari plak tu,mcm x larat nk basuh baju baju,
so baju baju plak basuh esok hari nya.

sok pg ahad tu dgn semangat nya basuh baju baby lak,
bila tgk baju baby kecik kecik comels je,
rasa nk nanges tgk baju anak,poyo kan! bukan apa sbb 
mcm xcaye yang aku dh nk ada anak,rasa mcm masih anak dara.
rasa mcm masih bercinta lagik dgn suami,tp sedar x sedar dlm perut
dah ada zuriat sendiri.sedih + terharu. aku dh tua rupanya.hehehe.
xsabar nk tgu si tecit ni pakai all da baju.heee.

baju anak aku baru ada 27helai,hehehe + - baju baju lain rompers
ada lah 30 lebih helai. skit kan.i ckp kat suami,
" syg sikit je baju anak kita.cukup ke eh? "
suami kata cukup,nanti org bagi lagi mst banyak.hehehe.
adoooiii laki aku ni nk tgu org bagi pulak kan.hehe.
tapi MIL aku lak kata x yah banyak,nt baby cepat besar,
tgk cm anak sedara i skrg cukup lah.dye tinggi,so baju sume x muat dh
sbb dh singkat n ketat.hehehe.rugi je baju newborn cantik cantik,
sume dh kena simpan je.

* last last suami kata,eh sikit ni baju anak,nt papa beli lg eh.
mana satu ntah papa Princess ni.haissshhhh

barut lak i ada 8 helai,rasa nya cukup x?
kat rumah my mom ada lg my mom dh beli.
so cukup kot.boleh basuh rasanya barut.as long as xkena
taik dlm masa sehari tu leh guna balik kan.

mitten n booties pon baru ada 8pasang.
so mitten n booties pulak kena pakai sehari satu.
hehehe sabo jelah kan,xpelah,mitten n booties nt ibuu
n papa beli lg k syg! lg pon skrg ni yg ada just utk
persediaan basic utk ke hospital je.nanti kalau xcukup
kita beli lg bila anak ibu ni dh lahir taw taw!

so sekian ceritera mendobi.pic xde lah,xamik pon pic
sbb mls nk pegang kamera time tangan basah basah.hehehe.

sarung bantal n tilam kena basuh gak ke eh??? hmmm

cantikkan booties ni.nk try buat lah rasanya.hehe
Read More ->>

yeeeeHuuuuuu Bonus raya!

Alhamdulillah,semalam nk naik solat magrib,
i terstuck jap kat berita tv3 umum kan bonus raya
utk penjawat awam,dan 500rm utk para para pesara.
Alhamdulillah,syukurrrrr rezeki anak,ini lah yg dinama kan rezeki.

so gaji boleh lah dimanfaat kan sebaik baik nya.
boleh bli baju baby lg sket n keperluan keperluan lain,
dan bonus yg dpt 9 ogos nanti boleh simpan untuk lepas raya
sementara nk tgu gaji yang akan dtg,gaji kita agak lambat lepas raya kan.
so pandai pandai bajet eh,jgn terover shopink ye kawan kawan.
hehehe.

actually suami i dh suruh bajet dh bape nk pakai raya ni.
i pon x tau bape nk pakai,xreti nk bajet.yang i nk utk raya
just jubah or kaftan utk pakai raya, ( sbb dh boyot,xtau nk pakai 
baju apa dh ) handbag baru ( sbb i mmg beli handbag setahun sekali
je,time raya baru beli baru,then pakai lah selagi boleh )
then lagik 1 nk beli jam,hehehe,apa kena mengena jam dgn raya kan.
tapi rasa tahun ni nk tukar jam.pasal bajet pulak,tgk lah
mana harga yg sesuai dan cantik.mall mst banyak sale kan for raya.
so,pilih yang paling terbaik.heee.

anyway,thanks to PM sbb peruntukkan bonus raya,
banyak btol rezeki kita dpt tahun ni.so bersyukur lah.
Amin.

pg ni pakai tudung bunga bunga sbb hati berbunga bunga.heee.

Read More ->>

25 July 2012

mcm mana nak tau yang baby kita x larat nk puasa?!

ni soalan yang paling i nk tanya sgt sgt,sbb now tgh risau
and x tau solution nya mcm mana.

i puasa,i rasa badan ok,x lapar,sihat,cuma badan cm lemau sikit.
biasa lah puasa kan.tapi dr semalam,baby mcm kurang move,
move pon sikit sikit je,harini dye ada move,cuma i rasakan
tendangan yg slow.kalau x selalu berombak je perut ni.

dalam hati risau yg hamat! tapi nk teruskan puasa.
perlu ke aku berbuka? tapi rasa badan ok.
baby gerak,tapi sangat slow.please please,tolong jawap.

huaaaaaaaaaaaaa~

Read More ->>

Malaysia dah x sopan?


salam 5 Ramadhan kawan kawan!
pg td i dgr topik pagi kat HotFm,
agak menarik sbb bercerita pasal Malaysia
adalah ranking ke 34/36 tak silap i dlm bandar
yang paling RUDE or paling x sopan.

masa i dgr tu i senyum sorg sorg,
sbb nya i rasa mmg betul-betul sgt sgt.
mmg Malaysia sgt RUDE!

tapi x jugak sebenar nya,
masih lg ada insan yg berhai mulia dlm Malaysia ni.
cuma ada sesetengah je yg rude GILA and i rasa
kdg kdg dorg buat cm tu atas desakan hidup.
heee,desakan hidup ke? ntah lah.i pon x tau nk describe.

kalau tgk dlm keratan akhbar kat atas tu.
dlm 10 10 perkara tu,jarang sgt i buat,org selalu buat
kat i ada lah.mcm kena hon hon kat jalan,
kena potong dgn tiba tiba,tu mmg selalu sgt lah kena.
kalau i org nk masuk jalan,i selalu mengalah.i bg je.
sbb kalau x bg pon buat apa,bukan dpt sampai awal pon
kat rumah,xde effect pon rasanya.tapi yg
x menyempat ni i x paham knp.siap nk hon tuh,
mcm marah sgt kita slow,padahal kat depan mmg slow.
dlm hati ni mmg marah,rasa nk carut je,
tp bila pk anak dlm perut,i ber istigfar je.senyum je.

mmg boleh naik gila kdg kdg nk bersabar dgn
sikap org lain,tapi nk buat cam ner kan,redho je lah.
kita x boleh nk ubah semua org.

lagi satu kalau jenis perangai yg
suka berkumuh lepas mkn masa kat kedai mkn.
adoooiii mmg melampau kan.i mmg patah selera kalau
ada manusia yg buat cm tu.bayangkan siap meludah ludah.
mmg nk muntah rasanya.dan i x paham,bila org lain buat
korg marah x? ke mmg korg x kisah?!
huh xsuke.

lagi satu kalau kita ke bazar time time 
bulan puasa ni,penah x korg bli mknan yg nmpk sedap.
tp bila mkn xsedap n dh basi,plus dpt cirit birit lg.mmg sakit hati kan.
i pelik dgn org yg berniaga ni,jual lah elok elok,knp lah nk jual
makanan yg x elok tu.org bayar dgn duet,bukan amik
free kan.sooo sendiri mau ingat.

i masih berharap lagik 
Malaysia akan menjadi country yg
baik dan sopan.sama sama lah kita!

Read More ->>

24 July 2012

Makruh menunjuk makanan lazat!

Read More ->>

makanan sahur utk ibu and baby bertahan.


xtau nk update apa.
xtau nk cerita pasal apa.
biasa lah blogger, *blogger lah sgt!
kdg kdg ada idea,kdg kdg xde idea kan.
aku tgk blogger blogger tegar skrg ni pon mcm jarang
update,kalau update pon copy paste keratan akbar,
then update pasal gossip,and benda benda mengarut je.
xde benda yg best pon.pas tu main letak letak pic je.hehehe.
btol x btol x? sape setuju n perasan? termasuk lah aku!
mmg xde cerita.kalau sekali idea dtg mmg banyak,
bila xde tu xde langsung,mula lah keluar
 update yg merepek cm ni.

ramadhan ke 4,Alhamdulillah,
aku masih sihat,baby pon sihat,boleh berpuasa lg.
berkemampuan.cuma suami je risau aku puasa,
dye kata kalau aku risaukan baby,aku boleh buka.
tapi aku rasa ok,baby pon ada gerak tiap jam,
so aku assume baby ok ok je and sihat.
baby ibu kuat kan!

sahur aku akan pastikan aku mkn
nasi n milo,mmg dr dulu kalau bulan puasa kena mkn nasi n milo.
tapi tu pon jarang jarang,kalau masa anak dara dulu mmg x bgn sahur.
heee.now xleh lah.kena bangun,sbb kena bg baby mamam dulu.
and lagi satu utk bertahan aku minum ESP.
Alhamdulillah boleh bertahan,kalau boleh aku nk puasa sebulan.
moga berjaya puasa sebulan dgn anak.Amin.

kredit : google
kredit : google

Read More ->>

23 July 2012

Puasa hari ke3 dan check up 31weeks!

salam ramadhan semua,dh masuk hari ketiga kita berpuasa kan.
i ok? baby? baby pon hokeh jeee.hehehe,tapi petang semalam rasa 
mcm nk pitam gak sbb bejalan ke bazar,ramai org n berpeluh peluh.
rasa nk pitam,tapi tahan tahan,nk buka sayang lg sejam je.hee.tulah,
gatai sgt ke bazar kan.tapi xpelah,g bazar seminggu je sekali sbb
nk g pon ke tgu suami balik,nk g sorg sorg idakkk le gamak nya.
lagi pon kalau g bazar hari hari boleh bankrup oooo.
2 hari kami ke bazar,habes nk dekat 100rm taw,semalam habes 60rm.
nk kata beli beriye x jugak,tapi harga sume dh naik kan.
pulut udang pon singgit satu taw,tapi x le sedap mana.huh keciwa.

sepanjang hari Princess ok je.tapi dye kuat sgt bergerak.
maybe sbb marah knp ibu x mkn,knp ibu x mkn,
aku nk amuk aku nk amuk,then terjadi lah kejadian
perut berombak ombak.hehehe.tapi lepas ibu pujuk pujuk ok lah.
diam kejap,pas tu dye buat balik.haissshhh anak ibu.noty!

tyme berbuka pulak,i lepas minum je dye joget lagik,
suke sgt kot,tyme mkn pon berjoget,sampai i kena stop mkn jap,
bagi laluan kat Princess berjoget,sbb bila dye joget i jd geli.hehehe.
lepas mkn,solat dye diam,senyap sunyi je perut.maybe sbb kenyang kot.
kenyang boleh tido! ok sama mcm perangai ibu! hehehe.

rini i check up 31weeks kat KK,nothing much yg nk dicerita.
biasa biasa je.just berat 2 minggu naik 1kilo je,hehehe.best bila tgk
naik 1kilo je,kalau lah dr dulu cm ni kan best.hehehe.

HB pon naik gak.10.9,tapi still kurang gak,tapi as long as naik ok lah kan.
maybe sbb i stop minum susu,ni dh minum susu balik HB dh ok balik.
so moral,jgn sesekali tinggal kan susu,and susu x effect langsung pada berat!

sekian! selamat berbuka puasa! heee.


Read More ->>

20 July 2012

tabiat makan yang mcm lepas ni xleh makan dh.

knp kat Malaysia ni sume org punya tabiat yg sama.
pg ni nk breakfast sedap sedap kononnya sok x leh breakfast dh.
pg ni je aku mkn 2 keping roti kosong n milo ais! pg pg dh ais tao!
then tgh hari pulak mkn lg nasi,selalu kalau mkn roti 2 keping,
tgh hari mcm kenyang sket,so lewat mkn,tapi ni x,kul 12.30
dh terasa laparnya.hehehe.nasib rini kantin bg mkn free.
tgk kawan kawan lain kata sume opis dorg buat mkn besar rini
sbb sok dh puasa,wahhhh jeles!

ni balik ni tekak pulak mcm nk mkn eskrem mcD,
so balik ni mcm nk kena singgah mcD bli eskrem.
n nk mkn kek secret recipe.tapi kalau suami x de mls nk g 
SR sorg sorg,so mlm sok pas buka lah g SR mkn kek.
tadi pulak masa lalu texco extra taman midah tu,
tibe tibe teringat big apple.huaaaaa sume makanan yg aku
teringin sume manis manis,mengapakah!

rasa mcm nk dpt kan jugak.tp xpelah,ahad lah pulak buat
request kat suami,hehehe.

aku bukan nk mengata org lain mkn x hengat sebelum puasa,
tapi aku pon sama,mcm lepas puasa dh xleh mkn siang.
dan harini gerai penuh,penuh dr biasa,sume org nk mkn sedap.
sume nk mkn.dan for sure rini tesco ke giant ke mst penuh sbb
sume berpusu pusu nk g beli barang dapur kan.yelah,rini kan dh nk
startt sahur pulak.hmm aku sahur wajib dgn milo and roti.hehe

korg sume jgn skip sahur mcm zaman budak budak dulu k.
ingat sume dh jd mak budak! hehehe.

see punya lapar sampai pakai kasut sebelah lain lain,
nasib perasan,kalau dh sampai bawah,xke malu? hahaha



Read More ->>

Pengumuman Puasa semalam x best!

haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii semalam satu hari x update.knp?
semalam i x keje,MC sbb kaki cramp sampai xleh nk jalan.
bila x leh nk jalan apatah lagi nk drive kan.so i decide to mc,
sedih tau kaki cramp! sakit sgt sgt.mcm nk nanges.i sgt x suka cramp.
tp nk buat cane,dh nk terCramp kan.hehehe.nasib ada bibik tolong
urut kan,so rini dh ok n dh boleh solat cm biasa.

semalam i x sempat nk tgk pengumuman puasa,
sbb keluar,betul ke semalam bukan pakcik yg biasa tu buat pengumuman?
i terbaca kat FB lah,dorg kata x best! xde feel and laju je buat pengumuman.
hehehe mst kelakar kan,i dr umur bape tahun lg rasa nya mmg dh biasa tgu pakcik
tu depan tv tiap tiap tahun,tapi bila pakcik tu xde mst x best kan.huaaaa.
hope pengumuman raya nanti pakcik tu ada balik.baru feel nk raya.
* tp dorg kata pakcik tu dh bersara.

ingat lg masa kat kg dulu,kalau tgu pengumuman raya tu,
semua kumpul depan tv,bila pakcik tu ckp " esok RAYA "
semua melompat depan tv and larik larik satu rumah.
hahahaha sgt kelakar oke! but now dh x rasa dh cm tu.
kg pon dh xde,i pon bukan budak budak lg.i will miss dat tyme.
sob sob~

di kesempatan ni,i nk ucap kan selamat BERPUASA to kawan
kawan blogger,moga bulan ramadhan kita kali ni dirahmati dan diberkati.

tahun ni i rasa i sgt excited nk berpuasa sbb i berpuasa sebagai isteri,
and as ibuu to be.and lil princess in tummy yg akan berpuasa sekali.
hope anak ibuu ni boleh berpuasa sekali ngan ibu.kita dh practice dh
puasa ritu kan.hope boleh lah berpuasa sebulan kan.anak ibu kuat,
ibu tau! heee.

Read More ->>

18 July 2012

ww : ibuu 31weeks


yeay! sok dh masuk 31weeks,
pic ni fresh taw,baru amik kejap td.
demok kan? korg jgn lah caye ngan pic pic aku
yg nmpk mcm kurus tu,ni pic sebenar aku.
lihat lah badan n pipi tu.

fuhhhhh naik mcm apam beras kan.
hehehe.xpelah,janji baby ibuu sihat! Amin.

Read More ->>

HEINZ x halal ?!

kredit piccy to sis icha fb!

actually i mushkil,semalam sis icha kat FB bgtau,
anak nya boy,baru masuk 4 bulan and sis icha bg anak dye
mkn solid food sbb dye rasa mcm baby dye x cukup minum susu je.
always dengar perkara mcm ni sbb selalu kan mmg baby boy kuat mkn.
ok lah done.tapi selepas di komen komen oleh rakan rakan sis icha,
ada yg kata heinz ni x halal.i pelik dan mushkil lah.
" haiiii x kan buah buahan pon x halal kan "

bukan sbb buah buahan tu tak halal,
tp menurut senior,heinz x halal sbb ada akohol dlm bahan dye.
tu sbb buah tu sedap dan baby suka mkn.

i tak sangka pulak dlm solid food untuk makanan baby
dorg boleh pulak buh akohol kan.apeee daaaaa~
kecik kecik dh suruh baby mkn akohol ke?
ichhh xbest betul bila dpt tau benda ni.

hasil i google,ramai ibu kata meragui status halal sbb
tanda halal tu mcm ala kadar je,bukan mcm cop halal kita.
and ada yg kata x jumpa pon status halal tu.
and carian Jakim i rasa heinz ni x de dlm senarai dorg.

susah lah mcm ni kan,bila kita kena buat aduan dulu
baru boleh dorg cek makanan tu halal ke x,
xboleh ke dorg cek siap siap sebelum jual di pasaran.
ramai lg ibu ibu yg i tgk bg heinz ni kat anak anak.
apa yg berlaku kalau anak diberi mkn heinz ni selama
2 3 tahun.hmmm sadis!

bg yg mushkil,better x payah bg lah lepas ni.
i pon baru berangan nk bg kat baby nanti.
tapi lepas meragui ke halalan nya,so x jd lah bg.
better buat solid food sendiri jelah kan.
Read More ->>

17 July 2012

sbb tunggak 40sen astro anda boleh dipotong!

haku mmg hangen satu badan neh.hehehe.kes nya my mom
hantar msg,kata nya " ra,astro msg mak,dye kata astro ada bil tertunggak "
i yg baru nk landing lelapkan mata trus segar mata.mana x nya,hangin gak.
tiap tiap bulan mmg i yg bayar kan bil astro utk mak,pakai cimb click je.
risau jugak lah kalau x masuk kan,salah num acc ke.tapi i pelik
takkan bulan ni baru dorg kata tunggak,bulan2 lepas ok je.

lepas tu sepantas kilat i call astro,
nasib x tgu lama,trus bg details and suh dorg cek.
i ckp lah, " td dpt msg kata bil tunggak,apa yg tunggak sedangkan i
xpernah miss bayar,tolong cek kejap "
then korg tau dye ckp hape?!

" cik ada bil tertunggak bulan lepas sebanyak 40sen "
aku rasa nk hentak kepala kat dinding masa tu,haku ingat 40rm,
rupanya 40sen je,wehhhh tu pon mau kira ka?

aku paham kalau msg ni dorg hantar random je,
by setting,but takkan 40sen pon nk hantar msg.
agak agak lah der! masukkan je dlm bil bulan depan 
xboleh eh? kena jugak mention yg tunggak 40sen eh?
adoooiiii aku sabo je banyak banyak.

lepas tu aku ckp kat kat budak tu,
takkan 40sen pon nk mention,bukan banyak pon.
then budak tu kata,bukan apa cik,disebabkan 40sen tu
astro anda boleh dipotong!

huh lagik lah aku berbulu dgr,sbb 40sen nk potong sgt!
hahahaha mmg desprate btol astro ni kan!
sabo jelah aku,bulan depan bukan 40sen aku byr astro,
aku byr lebih 40rm terus! huh servis hampeh!

xboleh nk say no! nt tv xclear!
Read More ->>

sterilizer dan warmer perlu ke?!


Warmer perlu!
sbb aku dh beli masa expo kat PWTC yg x best tu.
bila tny suami,perlu ke warmer? dye kata perlu,nanti nk
panaskan EBM yg beku tu senang sket.hehehe.

soalan : BOLEH KE EBM KITA PANASKAN PAKAI WARMER,
senior tolong bg jawapan.heee thanks!

sterilizer perlu ke?
suami kata x perlu.mcm membazir je,
plus aku pulak bukan nk rajin sgt nk steril steril neh.
basuh pakai air panas,dh siap!
tambah ag aku kan semangat nk BF anak masa pantang nt,
so mybe botol susu x diperlukan sgt!

tapi masa g Pureen Clearance Stock smlm,
kami terjumpa bekat utk steril ni and boleh masuk dlm microwave je.
okeh! sgt teruja sbb sebelum ni x tau pon ada benda ni!

aku trus ckp kat suami,
" syg ni tempat steril botol susu,tapi masuk microwave"
mcm best je kan kan.murah je pulak tu.

then suami kata.bli lah.ok lah mcm ni,
x mahal sgt,37rm je,kalau nk dibanding kan dgn
steriliser yg letrik tu 100 lebih kan.jimat banyak dh neh.
best!

so kami pon bli jelah bekas ni je.
lepas basuh basuh bekas leh je masuk microwave.
mudah! bekas ni boleh je masuk dlm microwave yg standart.

sape ada beli jugak! jom share! ok x pakai menda ni?

Read More ->>

16 July 2012

Resipi Puding Longan ber'Nata de Coco' syok sendiri


sejak sejak preggy ni aku biasalah.
asal tgk makanan je nak,asal tgk makanan je mst nak.
hampeh tol.kalau nk bukan nk yg beli tu,aku nk mkn yg aku
masak sendiri, *GAGAH! 
so bila nk mkn yg buat sendiri,kena lah masak sendiri kan.
nak pulak lah aku suruh jiran sebelah yg buat!

last week terview blog yg memaparkah
sebuah puding laici yg sgt sedap! aku tergoda lagik.
so jumaat tu balik kerja,mula lah misi mencari dan menyelamat buat laici.
tp alangkah sedih bila laici yg dicari x jumpa.longan yg aku jumpa.
so longan pon longan lah.janji jadi puding aku,longan pun ala 
ala laici kan.so xpelah,lebih kurang mintak halal lah.hehe


senang je buat puding ni rupanya,

sepeket agar agar,
setin susu cair
setin buah laici @ longan.hee.
add on resipi syok sendiri dgn nata de coco.
jgn malu malu jgn segan segan,ubah je
resipi yg amik kat google tuh eh.
then half cawan gula sbb nk
kurang kan manis,kang x pasal pasal
kena marah ngan misi bila checkup.

cair kan agar agar dlm seliter air,
masukkan gula + susu cair,
masak kan sampai agak agak masak,
then susun susun buah n nata de coco dlm bekas,
then tuangkan agar agar td.

masukkan dlm peti ais!
siap! boleh di mkn dgn rakusnya oke!


selamat mencuba kawan kawan.
hehehe.see nata de coco tu.nampak sedap kan.
bila dh tuang agar agar dlm tu,nata se coco tu akan
timbul.tu yg bila dh siap nata de coco tu nmpk berada kat 
belah atas,makan sejuk sejuk sedap.sbb i buat x manis sgt.



Read More ->>

Review Pureen Clearance Sale!

vahhhhh kelas kau jah,siap buat review lagik,
org lain dh bape juta kali dh g PCS ni,kau baru pestime
g dh sebok nk buat review, ahhhhhhh biar lah,blog aku!
muhahahahaha,jahat nya pg pg isnin ni.

ramai yg suh i cite how pengalaman g PCS ritu.
so meh nk story sket,1 word,BEST! best gila kot.
berbaloi dtg sini dr g PWTC ritu yg menghampakan.
dtg je sini trus almost 90% barang baby dh settle.
lepas ni x yah pk dh.tinggal en.papa nk belikan baby cot je lg.

and ibuu plak tinggak nk bli set pantang je,and breast pump.
tu xpe,nanti nanti lepas 2 3 hari before bersalin boleh bli kan.

kami bertolak dr rumah hari ahad tu @ semalam kul 10am,
tapi g mamam mamam dulu kul 11 baru bertolak,
+ salah jalan lg,google google jalan lg dlm kul 12 pm baru sampai tmpt tu.
masa sampai tu kami tgk dh ramai dh org bawak beg besar besar,
ada yg tolak trolley pon ada,berkotak kotak bli nya,
mostly cina lah,i rasa dorg nk niaga balik barang tu kan,
tu yg bli banyak banyak,yelah mana x nya,mmg murah gila tao!

mulanya i turun dulu sbb en.papa nk g cucuk duet n cr parking.
kami ni slumber je,dtg situ tp duet x cucuk,hahaha.mmg tu peel kami.
dh sampai baru nk cr bank! en.papa tanya bape nk cucuk,aku bajet 200rm.
KONON! tapi en.papa cucuk 300rm.heee,en.papa mmg seorg yg pandai bajet.
semantara tgu en.papa sampai,aku dh grab mcm mcm,sbb gelojoh!
biasa lah aku,sapa xkenal,gelojoh + xsabar.hehehe.

aku amik meternity pad,sebungkus 20keping tu 9rm.
aku x tau harga luar bape sbb x penah survey pon.hehehe.
amik sabun basuh baju baby,amik sabun,bedak,losen baby,
pin napkin,botol susu,and mcm mcm lagik lah.banyak sgt.
payah nk cite.hehehe.last last bila en.papa sampai,tgk aku
dh penuh dh satu beg ikea besar tu. and aku siap suruh dye amik
lg beg ikea tu sbb tak muat!hahahaha



lepas en.papa sampai,kami jalan lg ke bahagian baju baby,
aku amik lah baju baby 2 helai je *sedih sbb tinggal yg buruk buruk
n kotor kotor je,yg lain maybe semalam org dh siap amik dh.
and masa kami tgk kat tepi tepi tu org dh grab banyak banyak n pilih kat tepi.
sgt selfish,xsuka org yg cm tu taw.kejam,knp x pilih sama sama dgn org lain!
en.papa pun x suka org buat cm tu.

lepas tgk baju yg x berselera tu,kami g tmpt barut n mitten,
disebabkan mitten dh banyak,kami amik barut je 5helai,
balik balik umah tgk tgk barut dh banyak jugak.hehehe xpelah.
barut yg lekat lekat tu 5rm je selai,then amik blanket yg ada hood tu
2 helai and bantal satu! ok done! en.papa ajak g bayar.hehe.


actually kami nk tgk pamper newborn utk Princess,
tapi lepas tgk tgk en.papa tak perkenan pulak dgn pampers pureen.
dye kata nk bli mamipoko utk anak dye,hmm xpelah,nt cr lain.

lepas bayar bayar kami cuak gak takut x cukup duet.
tapi rupanya boleh pakai card kalau 300rm keatas,fuhhh lega!
tapi lepas settle settle sume i tny en.papa bape,dye kata 300++
je.wahhhh pandai nya en.papa bajet.kalau kua 200 td mst x cukup.

so settle sume barang baby,tinggal nk cr minyak yuyi,myk telon je.
tu rasanya cr kat kedai kedai biasa pon ada kan.

p/s : sedih sbb kena marah masa en.papa sampai.
sbb dye cr i xjumpa,dye call 6 kali i x angkat.dan aku pon pandai sgt
xpegang fon.pandai sgt kan! nasib x nanges kat situ.huaaaa.
sampai hati marah i kan! nasib i oke sbb nk cr barang anak!
skrg ni cepat sgt nk sentap! sabo jelah.

en.papa yg sibuk pilih botol Princess.


see kiri kanan,nasib en.papa gagah! hehehe.
nk tau x,bahu en.papa sampai lebam taw angkat beg tu.
sian papa!
Read More ->>

Monday!



enjoy ur monday!
jap g update lg eh eh.heee.
Read More ->>

14 July 2012

Pureen Stock Clearance 2012


harini kan sale ni?
tapi i xdpt g,kena g ahad sbb suami balik ahad,
sape yg dh g harini tolong jgn borong sume taw,
tinggal kat i sket.hehehe.
Read More ->>

13 July 2012

rasa mcm nk BABYMOON lg lah!

# entry mengada + gedik!

dh masuk 30weeks ni tetiba hati gedik ni rasa nk berBabyMoon lg.
ntah lah,hati ni merasakan mcm tu.ritu dh g Aussie n Hatyai dh xpuas lg ke?
ala org pompuan,mmg lah xpenah puas,ada je benda yg dye nak.hehe.

tapi betul,seyesly rasa mcm nk berdua dua'an and bermanja manja'an
dgn suami,teringin sgt nk ke Genting.H, dulu masa bercinta,rajin ke sana.
idak lah rajin,cuma penah g sekali je,hehehe.masa belum couple dgn suami pon
i dh selalu g dgn kawan kawan,tapi kali ni teringin nk g Genting dgn SUAMI!
hehehe.mengada kan!

boyfriend ku ( masa tu lah ) 2010
kalau x dpt g genting pon,rasa mcm nk g tepi tepi pantai.
menginap kat sana 1 2 mlm,mst best kan,jalan jalan tepi pantai.
berlari lari anak,berkejar kejaran,menunggu matahari terbenam ( muntah hijau )
candle light dinner,huaaaa romantis gitu,yelah,lepas ni mst kena makan
bergilir gilir sbb kena pegang anak dulu.heee.
kami dh buat janji,salah sorg dr kami kena mkn dulu,
then jaga anak,takmo susahkan org lain utk jaga anak kami
sbb kami sebok nk mkn,hehehe.

i dh usulkan hal ni kat suami,tapi belum diperkenankan lagik
sbb dh nk puasa satu,minggu depan je dh nk puasa kan.
so mmg xdapek lah nk g,then minggu ni pulak kami nk
ke Pureen sale and nk basuh baju baby dh. *beg x pack lg,hadoiii!

then lg satu suami nk simpan cuti untuk raya and untuk 
standby cuti masa i bersalin nanti.hmm tapi nk jugak g babymoon lg skali.
rasa lepas Raya sebelum i bersalin sempat x?
InsyaAllah kalau sempat nk ajak suami jugak g.
heee mengada kan.xpelah.bila lagik nk mengada.hehehe.

ibu yg mengada. 30weeks!
Read More ->>

Jumaat.Umrah.Berat baby!

salam jumaat kawan kawan,
dh jumaat dh kan,cepat nya masa berlalu.
rasa mcm baru je buat kenduri kesyukuran last week,
tgk tgk dh masuk jumaat balik.dan kandungan i pon now dh 30week!
WHAT! 30weeks? mcm x caye kan.hehehe.sonoknya.
sket je minggu lagik dh boleh jumpa baby.

rini my BIL n SIL 
pergi menunaikan umrah 2 minggu,
ramai jugak yg pergi buat umrah kan,Alhamdulillah.
moga my BIL and SIL selamat pergi dan balik.
aku bila lagik? hmmm teringin jugak,tapi lepas bersalin,
tunggu anak besar sket,InsyaAllah akan kesana.
niat nk bawak my mom skali.heee.

pasal berat baby pulak semalam punya entry.
thanks for sume ibu ibu yg berpengalaman punya komen.
i sgt hargai,tu sbb i suka tanya apa apa kat sini.mesti dpt jawapan yg tepat.
hehehe.ramai kata berat baby penting,hmm maybe i nk ajak
suami g private klinik untk cek berat baby jugak lah.
maybe dlm minggu depan or dh masuk 8 bulan nanti.
lepas dh tau berat baby baru senang hati sket kot.
tapi hopefully semua okay! Amin

Read More ->>

12 July 2012

penting ke untuk tau berat baby?!

now i dh nk masuk 30weeks,but sejak i g KKIA dr 1st buat buku dulu.
baru sekali je KK scan perut i untuk tgk baby,dan lepas lepas tu dorg dh x scan,
i xtau sama ada mmg dorg xkan cek ke apa.selalu kalau i g
dorg akan buat ultrasound je utk cek jantung baby.

i tau berat baby pon masa buat scan 3D/4D masa kandungan
nk masuk 26weeks ritu,masa tu berat baby i 700gram.
and Jezz kata berat baby normal n okay.
and now i rasa mcm i nk tau berat baby i berapa sbb dah 
masuk 30weeks,sbb i rasa mcm baby dh besar.hehehe.

and persoalannya sekarang.
penting or perlu ke kita tahu berat baby kita dlm kandungan?
adakah berat baby dlm kandungan tu penting?

masa i post kat KIM,
ada akk senior kata,berat baby x penting sgt,
asal kan baby sihat dan aktif,hmm lega sket rasa masa tu.
tapi i rasa i nk tau berat baby sbb nk tau dye membesar dgn sihat.
and kita pon x penah preggy kan,ni yg 1st,kerisauan tu mcm
asek dtg je,sbb bila tgk blog org lain,
tiap kali cek mst akan dpt tau berat baby bape.

hmm pening ni pening.so mcm mana eh?

google : xmembantu.tiada jawapan.

hope nanti leh buat baju cm ni.hehehe.sama ngan anak.heee

Read More ->>

kalau DUDA pun laki IRMA HASMI tu apa masalah nya?

huh! maybe ramai yg dh tau pasal kes ni kan.
pasal banyak blog gossip yg cite pasal suami Irma skrg ni DUDA.
i cuma nk sentuh sket lah pasal manusia dan masyarakat kita ni.
apa lah masalah masyarakat kita ni eh.org dh elok elok kawen,
bahagia,serasi,berjumpa di rumah Allah lagik.dan terus nikah
dh ok lah tu.then nk jugak korek lg latar belakar org tu.

ok lah fine kalau kata laki Irma tu DUDA.
tapi apa masalah nya,Duda kot! bukan laki org.
manusia ni x habes habes nk cr masalah kan,
benda yg bukan masalah sibuk nk dijadikan isu besar.
padahal bukan ada kena mengena dgn hidup dorg pon.
kesian kat Irma,mst skrg ni tgh bulan madu pon x tenang.
sibuk nk fikir jawapan apa nk bg ke media lepas balik Mesia nt.

Foto Perkahwinan Pertama Suami Irma Hasmie Tersebar

baik lah korg jaga hal dlm kain korg sendiri
dari nk jaga hal dlm kain org,org tu dh bahagia dh.
apa lagik lah yg korg ni x puas hati! huh x paham aku.

kenapa aku pulak yg emo?
yelah mana aku x emo,bila artis beranak anak luar nikah
korg bising bising,bila org kawen elok elok,
dgn cara elok pon korg kecoh gak.xpaham!

haisssshhhhhhh~ sabo jelah kan!
Read More ->>

percaya ke x? puasa minggu depan?


hehehe santai pagi.
klik YES or NO
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 eh korg tekan betol betol ke?
heheheh~
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...