28 January 2013

ImannSophea suka carseat!

28/01/2013
1st journey aku and imannsophea.kami balik kl rini.minggu depan aku dh nk keje.sedih sebenarnya nk balik kl.dh lama sgt cuti kan.lg sedih sbb nk hantar imannsophea g nursery.mcm mana lah budak tu.skrg ni aku ajar dye jgn dukung dukung.bia je letak bawah.nt kat nursery xde sape nk melayannya.ahhh malas pk.sedih.bila aku ckp ngan suami.suami aku kata " semua parents akan mengalami benda yg sama " hmmm diam saje lah aku kan.aku paham sume parents akan mengalami.tp bila masa nk alami tu sedih sgt.ahhhh dh lah.mls pk.aku nk cite pasal carseat ni.

Cite pasal carseat lak.Alhamdulillah anak aku mau duk dlm tu.cuma cuma cuma.... Kalo dye tido and diletakkan dlm.carseat xboleh.dye akan jaga dan nangis.myb sbb kereta berwap kot sbb panas.kalau nk letak dye bia dye jaga and dye lelap sendiri dlm carseat tu.hee.tu peel nya.baru belajar td.dh lama buat kaji selidik actually.

Mcm td.aku saja x nk bg imannsophea tido.bia dye penat main.agak agak dh nk gerak.baru angkat letak dlm carseat.sblm tu aku bg dye minum susu kenyang kenyang dulu.hehe.so dr umah.sampai tol ampang dye main.lepas tol ampang sket.aku sumbat puting.ekon kasi kuat sket.gosok gosok kepala dye sket dgn sblh tgn.then zzzzzzzz...... Dye bantai tido sampai rawang.fuhhhh lega.then masa terjagantu dye jebik jebik sbb terkejut bunyi hujan lebat.and x nmpk aku kt sblh dye.hehehe.sumbat puting balik nasib dye diam.agak2 dh nk ek ek ek aku sumbat susu.hehehe.susu plak dh buay siap siap.dye lak dh pandai pgg botol sendiri.so senang lah.dye diam je minum.mula dye ek ek ek.pas tu sembang sembang ngan dye bg gelak.agak mencabar jugak bawak anak dgn carseat ni.but kena ada caranya.dan cara yg ni berkesan.so pas ni sng lah nk balik ipoh dgn imannsophea ber2.

Actually papa imannsophea follow kami naik moto dr belakang.sbb barang banyak sgt.nk jimat space n nt senang lah papa nk.balik lumut.dh bawak moto skali.tp sian papa kena hujan td.

So.bermulalah kehidupan kami di kl.new chapter begin.aku agak takut gak.tp hidup kena tempuh.hope papa cpt cpt cr keje kat kl.moga Allah permudahkan jalan kami.amin.

5 comments:

mas saari said...

anak akak pun ok gak duk dlm carseat setiap kali hantar kakak n abg nya pi sekolah.. syok kot dok dlm tu! he3

Syima Syaz said...

maxi cosi ek??

najihahfara said...

comelnye princess duduk diam2 jangan kacau ibu drive hehe

sabella mohamad said...

comelnyaa imaansophea . nama pun comel ! hee . moga membesar jadi anak yg solehah & comel ^^

Pn. Sheila said...

pandainyer imansophea ni... cayang sgt, x kacau ibu drive kan... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...