07 February 2013

Aku bukan seorang yg peramah!

Aku dgn suami aku.kami mempunyai perwatakan yg berbeza.suami aku peramah.pandai amik hati.pandai buat lawak.ramah dgn semua org.xkira sape xkira apa bangsa xkira dimana xkira lah.semua boleh masuk dgn dye.baling dlm hutan pun dye boleh jd peramah agaknya.hehehe.

Tp bukan aku.aku sorg yg peramah bila DAH KENAL.but before kenal org akan ckp aku kerek.sombong.bongkak.angkuh.hahaha.sume tu lah.aku pon xtau knp.mak aku ckp aku ni muka sombong.yeke? Aku rasa xpun.hehehe.tp jenis aku pulak.aku jarang nk mulakan bicara dgn org.kecuali aku bosan and ada benda nk tny.aku bukanlah BODOH SOMBONG.hehehe.kalo aku rasa benda tu perlu tny aku akan tny.aku xkan buat buat paham or pandai.

So knp aku buat entry ni.aku skrg kan kt wad.satu bilik ni ada 5 katil.tp percaya atau x.suami aku yg kenal dgn dorg dorg dulu.dgn isteri dorg and anak.kalo ada suaminya kat situ suaminya lah laki aku akan nyembang.suami aku mmg jenis ramah.ramah GILA ok.dia akan tegur semua org.akan sembang cm dh kenal dgn dorg dh 10 tahun.hehe.tp aku.duk diam dgn anak aku.sembang ngan anak aku.duk layan fb,stegram and blog.hahaha.tu lah aku.aku jarang nk nyembang.malas.

Aku malas nk memulakan bicara banyak kali.sbb kalo nk nyembang mst sume akan tny benda sama. ' knp masuk sini ' ' umur anak bape ' ' bila masuk ' 'lama dh ke sakit ' dh menjawap 1 hal.jap g kalo dtg lg sorg nk kena ckp balik semula.aku malassssss.hahaha terukkan aku.tp tu lah aku.tu sbb aku lebih sng berkawan dgn kwn yg dh mmg already kwn aku.banyak benda lain yg boleh sembang.tu sbb aku xramai sgt kwn.heee.aku lebih suka borak ngan kwn kwn fb.kwn stegram.kwn blog.sbb dorg dh kenal kita.teruk lagik skali.hehehe.

So bila aku tgk org org kat sini akan jalan dr 1 katil ke satu katil.aku jd pelik.ramah nya.dorg sembang sembang.tp aku.sibuk hapdet blog.aku sekadar lemparkan senyuman.kdg2 berbahasa basi je.tp kalo dorg mtk tlg tgkkan anak dorg aku tgkkan je.aku bukan lah teruk sgt sampai taknak berkawan.kikiki.cuma malas nk memulakan perbualan.so org yg mcm aku mmg patut duk dlm private room sorg sorg dan hanya perlu dibekalkan dgn internet.dan CHARGER.xde tv or radio pon xpe.xkisah.hahaha.teruk untuk kali yg ketiga.

Ada kah aku gila.adakah aku addict dgn diri sendiri.adakah aku anti sosial.adakan aku suka bersendiri.hahahaha.bukan! Aku cuma selesa dlm zon aku.tp kalo ada benda menarik yg ingin di sharing caring.aku ok je.

So tu lah perbezaan aku dan suami aku.suami aku kalo bg melawat satu hospital pun dye boleh.kenal semua patien.hai lahh suami.mmg peramah gila.so xpeliklah kalau g mana mana suami aku ramai org kenal.suami aku senang nk mintak bantuan sesiapa.suami aku sering dibantu org lain.tp aku.kalo susah,hanya harapkan suami keluarga dan kawan kawan yg kenal.kalo x.siannnn aku buat lah semua benda sorg sorg.mmg ada pro and cont nya.

But i love my style.and suami aku.aku suka jugak style dye sbb lepas dye kenal sume org.dye akan cite kat aku.so aku dgr dr dye je.hehehe.mudahkan.

12 comments:

fifi said...

Ok,kita serupa.cuma suami i lagi pendiam dari i..i bukan pendiam cuma malas nak cakap..

Munnafendy said...

tak lama lg peramah tu melekat la kat anak. muka pun sama dh tu :)

diana said...

eh!rara smaa la macam akak..sebab tu kat pesbuk pun akak komen2 dengan yang akak dah biasa je.
suami akak pulak ramah nye kemain.kalau pi beli burger sebijik pun lama sebab bersembang je banyak.sampaikan anak pun siap pesan kat ayah tu..

"cepat ye ayah,jangan bersembang pulak."

heheh

diana said...

eh!rara smaa la macam akak..sebab tu kat pesbuk pun akak komen2 dengan yang akak dah biasa je.
suami akak pulak ramah nye kemain.kalau pi beli burger sebijik pun lama sebab bersembang je banyak.sampaikan anak pun siap pesan kat ayah tu..

"cepat ye ayah,jangan bersembang pulak."

heheh

Amanda Suria said...

org kalau first time tgok SA akan ckp SA sombong..cer dah tegur..confirm samapi petang chit chat...

najihahfara said...

hanye orang yang betul2 kenal kite je kenal kite

~~Ticer Wann~~ said...

dah besar anak Rara..pepun moga cepat sembuh

Asz Miza said...

Sama la kita Rara..yang dah kenal bebetul baru la kita nak ramah gelak sna sini..husband kita pn sebijik cm husband Rara..bak kata Rara kalau campak utan pn peramah gak..hahaha..klo org xknal kita mst kata org2 mcm kita ni sombong, berlagak etc..yada yada..pape je lah kan..hihihi

abah khalisha said...

Mmg akan kontra salah sorang.hehee

mas saari said...

akak pun sama...hehehee

Mimie Najib said...

sian imansophea smpai tido dlm wad ye..takmo sakit2 ye..

*erm, klau kita pula, en.tunang pramah sngt..smpai naik jeles dibuatnya..hehhe..kita lebih kurang mcm akk jgk la..tp kalau kita dah terlebih ramah ni tkut tak stop sembang..hehehe

cik fadh said...

huhu mmg ade je mcm ni..mcm fadh ni ikut mood dan situasi..kadang2 mmg rase malas sgt nk bermesra ngan org..xmo org tnye bnyak pasal kite..tp kadang2 kite plak terlebey peramah..tgok situasi..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...