Image and video hosting by TinyPic

20 February 2013

Al-Kisah PUTUS TUNANG FizzFairuz, Isteri tak dilayan seperti isteri


Anon.sorry if my entry is hurting u.
xberniat.

if u tau kes dorg ni dr A-Z bagus lah.
u boleh buat entry pasal ex-tunang Fizz ni.
yg dia tak bersalah dlm hal ni.
yg dia dianiaya.

tapi mcm u ckp.
berdosa.

dosa tetap dosa.
dia kena fikirkan yg perkara dia buat tu salah.
papepun dia isteri org.
sampai bila nk tunang.
kalau nk kawen nt mcm mana pulakkan.

so,pengajaran buat kita.
kalau nk kawen jd bini num 2
ke 3 ke 4 ke,kena lah pk masak masak.
tambah lg kalau kawen kat luar negara nun.

nanti bila jd kes mcm ni.
masalah lah kan.

sy bukan sape sape yg pandai nk nasihat org.
tapi kalau kwn awak tu dianiaya,
saya simpati.

maaf atas entry sy kalau awak terasa.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. that gurl x sepatutnya menipu even dia x dilayan sbg isteri n si suami xmo ceraikan dia.. yg ni dia boleh rujuk ke mahkamah syariah utk cari jalan penyelesaian..

    lgpun dia yg buat keputusan utk bertunang ngan artis tu..suppose dia dah tau akibat dari perbuatan dia ni.. huhu

    p/s : agak terkejut dengan pakaian Fizz masa majlis tu.. huhu

    ReplyDelete
  2. ha tu la..apa ingt kalau kita ni dianiaya kita boleh la aniaya orang pulak??aih..bukan negara je ada undang2..agama pun ada undang2 jugak..

    ReplyDelete
  3. Apapun berlaku dia tetap seorang isteri kan..mana boleh sewenang-wenangnya tunang ngan lelaki lain. Wallahuaklam.Semoga Tuhan berikan jalan penyelesaian terbaik buat mereka.AMin.

    ReplyDelete
  4. dah namanya isteri orang bukan boleh sesenang hati nak kawin ngan org lain.. ingat dia lelaki ke boleh kawin lebih dr satu..

    ReplyDelete
  5. apa sudah jadi sekarang dah lintang pukang

    ReplyDelete
  6. Wah, ini boleh di kategorikan sebagai gosip, share lah dekat Oh Bulan, Beautifulnara, Roti kaya ke :))

    **Blog i private dear, rasanya dah invite u kan?

    ReplyDelete
  7. ada tidak berada di situasi wanita tu..anda tak tahu apa yang dia alami..bagi aku, aku teramat simpati pada si wanita itu..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com