Image and video hosting by TinyPic

13 February 2013

anak aku kenal ke aku?

masuk ke usia 5 bulan, imannsophea dh semakin mengenali org,
dannnn xnk kat org, " pengsan "


aku tak tau nk ke x nk tu dlm istilah apa,
tapi yg aku tau,kalo g memane tempat baru,
aku x boleh tinggal kan dye dlm jangkamasa yg lama,
sbb bila dye dh start menangis,dye x nk org lain selain aku,
contohnya,masa mula mula aku balik kl hari tu,
aku ke tesco nk cr brg,MIL aku ckp xpayah bawak
imannsophea sbb dh mlm,so kami tinggal lah.
tp lepas 30minit,dorg call kami and kata imannsophea nangis
jerit jerit,peel anak aku skrg mmg kalo nangis,akan jerit jerit,
aku pon xtau knp,tp menangis tu mmg kesian sgt kalo kite dgr.

sampai je rumah,aku meloncat dr kete trus g amik anak aku.
nmpk je aku,aku hug trus diam,cuba nangis sket sket sambil
jebik tengok muka aku,dye mcm nk kata yg dye xnk kat org lain,
nk kat aku je,so from hari tu,aku mmg xtainggal anak aku,
g mana mana aku bawak je.hmmm....

same case masa aku balik ipoh cuti raya cina baru baru ni,
mak aku pon dye tak kenal.punya lah kecik hati mak aku.hehe
mak aku nk dukung dye,ckp ckp dye boleh jebik,xnk kat mak aku,
pas tu nangis jerit jerit,beriye iye sgt.bila aku dukung trus ok.

tu lah aku conpius,anak aku dh kenal aku ke,
aku tanya mak aku, " princess kenal org ke? "
then mak aku ckp, mst lah kenal,mau nya xkenal.
dye tau tu aku melalui bau,hmm kalo busuk pon kenal jugak eh.
hehehe.ntah lah,ada lah tu kan ciptaan Allah yg xboleh ditandingi.


aku tgk,imannsophea,kalo org yg baru dye tgk or jumpa,
jgn lah jerit jerit,ckp kuat kuat org marah kat telinga dye,
automatik dye akan nangis mcm kena pukul.
kena ckp slow slow je dgn dye.and experimen berjaya.
mcm mcm peel anak dara aku tu.

pg td hantar ke nusery,aku x nangis pon,tp imannsophea nangis.
sbb pelik kot,pg pg dh duk dlm carseat.heeee.
hope dye ok lah kat sana.aku xnk pk sgt.buat relax je.
hope Allah selalu lindungi dye.Amin.


Jelas mengenali emak dan ayah


Menjelang tiga bulan, dan kadangkala lebih awal, bayi anda sudah menjalin hubungan rapat dengan anda dan mengenali muka anda. Dia masih suka bersenyum dengan orang yang tidak dikenali, terutama sekali jika orang itu bertentang mata dengannya dan bersuara mesra atau bercakap dengannya. Namun begitu, dia sudah mula mengetahui siapakah orang-orang dalam hidupnya dan sudah boleh menentukan siapa yang lebih disukainya antara mereka. - babycenter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. paling kelakar bila diaorg buat muka jebik tu kan? hehehe...

    ReplyDelete
  2. Wahhh pandai lah bb iman kenal ibu dia...menangis eh kalo tggl gan org lain lama2? ayoooo Qaiser sebaliknya tau rara...semua org dia mesra alam...mcm mana tuh? hehhehe kalo nak tau si Qaiser nih kenal mak pak dia bila dia lapar dan ngantuk sgt haaaaa baru kenai hahahha lawak sungguh....besar dh bb iman...lawaaaa

    ReplyDelete
  3. Bg akak lala kenal mak dia sejak dr bulan pertama dia lahir kot.. hahahaha. skrg dh setahun setengah memang kenal sgt2 la. Bila 10 minit keatas tinggal dia dgn org lain kalau datang jer mesti dia terpa & peluk kuat2 even dia tak nangis pun duduk dgn org lain. mcm lama sgt x jumpa. hahahaha.

    ReplyDelete
  4. hehe! comeinyer bile die dah kenal kite kann :)

    ReplyDelete
  5. Rsanya ank akk aish ni pun dh kenal org. Gehe

    ReplyDelete
  6. bila ank kita tak nak orang lain dan hanya peluk kita kuat2..rasa bahagia sangat. sebab rasa anak kita perlukan kita. kenal emak ayah :)

    ReplyDelete
  7. pandai pulak imansophea menjebik ye..bijak budak ni,comel lak tu

    ReplyDelete
  8. hopefully kat nursery tu ok...jenuh gak kalo nk ngan maknye je...kang nk berak pun tak dan..haha

    ReplyDelete
  9. sama macam anak buah saya dulu girl jugak. masa baby punye lah menjerit bila orang dekat dengan dia. nak mak die je. tapi bila dah besar sikit dia lah yang paling pandai berdikari. hehehe

    ReplyDelete
  10. Baye2 ni mmng dah kenal orang...hanye nk ngn org yg die biase jumpe jer...lelebih lg mak ayah die...:-) jgn risau..tu tande budak cerdik tau..:-)

    ReplyDelete
  11. iman dah pandai..dah kenal orang hehe

    ReplyDelete
  12. Sama mcm maisara dulu..tapi mikhail ni tak pulak..sapa2 yang nak dukung dan gomoi dia,dia ok je..sua je tangan nak dukung dia sambut la dengan senyuman maneh dia tu..hahhh

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com