Image and video hosting by TinyPic

04 February 2013

Apa kau dpt cuti bersalin 5bulan?

5bulan cuti bersalin.kau hado? xdo kan kan.hahaha aku ado.kalau nk ado ko kije lah gomen.dapek lah cuti lelamo.gunakan kemudahan yg ada.jgn disia sia kan.hehehe.tp aku rasa tgk jugak bos ko camner.kalo yg stright sket tu rasa cm xleh kot.tp unit aku boleh je.hmm cite balik pasal apa yg aku dpt masa cuti 5 bulan.apa eh apa eh yg aku dpt? Hah! Aku dpt tambah lemak ber kilo kilo disana sini di body part aku.yeahhhh! Hehehe.

Benda yg paling berharga selama 5 bulan aku cuti ialah aku dpt tgk anak aku membesar depan mata.satu satu peel baru dye aku tangkap.cuma aku x dpt nk trace balik bila tarikh nya.sbb aku rasa every week imannsophea akan buat peel baru.bangganya aku menjadi ibuunya.yang mengandungkan nya 9 bulan tanpa alah.sorg diri berdikari dan xbanyak kerena anak dlm perut masa tu.syukur alhamdulillah.

Dr dilahirkan.sampai baik kuning.sampai cucuk.amik darah sana sini.Ya Allah kuatnya anak aku.aku pon xsekuat dye.dye amik darah.aku yang nangis.dye yg duk bawah lampu biru.aku yg x lalu mkn.punya sayangnya aku pada anak yg dikandung 9 bulan.semua tu xdpt dibayar dgn gaji aku yg 5 bulan.xdpt diganti dgn bonus aku yg aku x dpt bulan 12 dan bulan 1.mungkin org lain happy dgn duet yg banyak dlm acc.tp aku,kaya dgn senyuman anak aku.terubat rasa sakit dan penat.itulah ibuu.senyuman anak mmg xdpt jika ditukarkan dgn wang.

Papa kata.ibuu cuti lagi lah.sambung lg cuti 3 bulan ke 4 bulan.tak pun setahun.ikutkan hati mmg nk cuti.nk jaga sampai anak betatih.berlari.tp sampai bila.biar lah.biarlah dye berdikari.aku percaya imannsophea boleh jaga diri.berakhir sudah cuti 5bulan aku.minggu depan 4/2 berkerjalah aku seperti biasa.tp rutin aku akan bertukar 360° xlg lenggang kankung bangun ke bilik air.xlagi makeup 4 inci ke opis.xlagi terus ke opis.sume akan dimulakan dgn imannsophea.imannsophea.imannsophea.kat opis pon kepala otak mst pk kan imannsophea jeeee.haihhh anak.kamu mmg juara.masa ibuu bercinta ngan papa pon ibuu xmcm ni taw.hehehe.

Dr pandai menangis ke senyum ke mengekek ke masuk tangan dlm mulut ke gosok gosok mata ke pegang botol susu ke meniarap ke meleleh air liur sume mekarrr dlm ingatan ibuu.ibuu syg kamu imannsophea.jadilah buah hati ibuu sampai bila bila ye.

5bulan bersama kamu amat lah berharga bg ibuu.kamu kekuatan ibuu untuk bangun walaupun sakit baru lepas operation.kamu lah kekuatan ibuu untuk mandikan kamu selepas 2 minggu bersalin.kamu lah kekuatan ibuu untuk cepat sembuh bila demam atau selsema.kamu lah kekuatan ibuu untuk berkerja untuk berikan kamu yg terbaik.kamu segalanya bg ibuu dan papa.love u so much baby!


entry dlm draft.harap maklum.hehe







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. myself cuti beranak cum cuti belajar skali..last2 anak liat nak pi daycare..huwwaaaa

    ReplyDelete
  2. ooh seronok nya kalau boleh tengok anak 24jam, tapi kena sama2 kerja untuk anak jugak kan

    ReplyDelete
  3. pastu nk msuk keje balik, berat hati.. ehehe.. princess nmpk bijak!!

    ReplyDelete
  4. walau surirumah gaji dia dari poket suami.. byk suami ada byk skit dia dpt.. kalau skit.. skit la.. kalau terlalu skit x dpt langsung.. hahahaha tp semua tu memang x blh byr harga bersama anak stp hari minit & waktu. :D

    ReplyDelete
  5. mak oiii....lamanya cuti...apasal x leh tgok gambar ni...

    ReplyDelete
  6. akak ni kalau di suruh kerja memang nak tapi sebab akak tak boleh berenggang dengan anak ,terus akak tak mau kerja.bukan anak yang tak boleh berenggang dengan akak ni..hehe

    ReplyDelete
  7. mak aihhhhh....5bln??? adeiii...den 2bln je rara...nk mintak lebih..sila lah hntr srt letak jwtn...hehehehe

    ReplyDelete
  8. Uih syoknya dapat 5 bulan..?
    hehe tak sabarnya nak tunggu anak kita yang dalam perut ni pulak keluar.. :)

    ReplyDelete
  9. bestkan bila owez ngan anak... huhu.. 2nd baby nanti nak try cuti lelama jugak.. ahahaha

    ReplyDelete
  10. kuasa anak tu mmg 2 kali ganda kan? hehehe nanti rara dah ada 2-3 org anak lg lah..

    ReplyDelete
  11. seronok dapat tengok anak membesar depan mata kan? kita kat sini kan kesian tengok kawan-kawan yang kadang terpaksa tinggal anak kat semenanjung sebab kat sini susah nak cari penjaga especially cikgu-cikgu yang ngajar kat pedalaman huhu

    ReplyDelete
  12. wow... bestnyer rara dpt cuti 5 bln... btl tu mmg sentiasa ingat anak kan...

    ReplyDelete
  13. so, dah buat keputusan ke cuti lama lagi atau dah nak mula kerja? seronok kan..dpt tgok ank depan mata :)

    ReplyDelete
  14. lamanya cuti??klu akk kompem liat n malas nk g krje..haha

    ReplyDelete
  15. Peerrgghh syioknyer cuti sampai 5 bulan..!!

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com