15 February 2013

bila budak budak bawah umur pakai smart phone

dunia skrg dh canggih,
xheran lah kalau korg tgk budak budak
sekolah menengah,xpon budak baru habis spm
pakai smart phone.yg aku pelik,kaya nya dorg.
tgk dr latar belakang hidup bukan lah dr keluarga yg
senang senang,biasa biasa je.tp cane leh pakai hp mahal.
pakai Galaxy NOTE2 lak tu.kalah aku yg keje ni.
aku ni pon pakai NOTE sbb laki aku
baik hati sedekah kat aku.kalau x,
jgn harap lah nk merasa,pakai lah hp
bodo je.ngeh3.thanks suami!

tp satu je aku ragu ragu,
dorg ni tau ke pakai phone tu,
tau maybe tau lah.myb cuma tau FB or
Stegram je,yg lain lain tu dorg tau ke guna.
sbb apa kau buat entry ni?
sbb aku tgk sendiri budak budak yg pakai hp
mahai ni,pelik,hari hari post pic,ok lah,
fine lah post pic,aku pon sama,tapi pic nya
pic muka,mata,senget sana ni,ada yg mcm
xcukup baju,yg paling sadis skali
pic toilet.huaaaaa ape motip nya,

buh pic toilet,then caption,
" lihat lah toilet saye yg xseberapa "
adoi makkkkk,xde benda lain ke nk post
dik non.tu lah.smart phone tu banyak lgi kegunaannya
bukannya suh upload pic je tiap jam.
then pic yg ntah pape lak tu.

siap gayung,berus gigi kembang,
malu wehhhh.

hmm tapi nk buat cane kan.
tu hak mereka.mereka punya phone,
so kite yg melihat ni,pejam mata jelah eh.
tgk jelah pic yg dorg upload tu.
nk ckp dorg jgn haplod kang ada yg kena maki lak.
hehehe.sooooo adik adik yg pakai smart phone tu.
guna lah sebaiknya eh.bahagia hidup korg,
kecik kecik dh leh pakai hp mahai.

gambar xde kena mengena dgn entry.hehe

3 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak pakai sematpon belekberi tu asben yg belikan.. guna setahun dah rosak.. sekarang guna enpon zaman pak pandir je dulu. lala hempuk kelantai tiga pat ploh kali pun hidup lagi. budak2 skrg memang kaya raya. mak pak x beli dia amuk 1 umah gamaknya tu yg dapat sematpon canggih manggih dr kita yg dh tua ni.. kekekekeke

BlueiceButterfly said...

setuju2..kadang2 budak2 kecik pon hp dah macam orang keja..kalau guna untuk kebaikan xpela jangan ada yang salah guna pulak :)

najihahfara said...

tahnye budak sekarang ni. terlebih anak dr ayah. advanced gila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...