Image and video hosting by TinyPic

20 February 2013

Cara Install NuffnangX di android and Review



heee page num 2,kat hp aku,
begini lah rupanya.
nt aku terangkan satu satu.
knp aku suka guna segala apps ni.
heee,cr idea nk buat entry lah ni.weeekkk!

rini aku nk ajak korg install NUFFNANGX kat fon.
untuk yg x tahu lg.meh aku terangkan,
NUFFNANGX ni adalah application untuk
memudahkan pengguna smartphone or blogger
membaca blog kesayangan,stalk blogger kesayangan
melalui fon.heee.tak payah nk bukak lappy beso gedabak tu.

bila korg klik kat NUFFNANGX ni,
korg leh tgk entry baru blogger kesayangan korg.
senang nk baca,cepat loading.
and mmg best lah,
kalo korg nk komen pon boleh gak.
sape yg x de blog pon boleh download.



1.) g kat playstore ( untuk android ) then cari nuffnangX
2.) install lah mcm biasa.



3.) boleh digunakan mcm biasa.
siap!

Photo

cari blog yg korg suka.or masukkan URL blog beliau.
then follow.
even blogger tu x de NUFFNANGX pon korg boleh follow.
jgn konpius eh.

contoh FEEDs dia mcm pic kat bawah ni.
korg akan dpt feed tu.korg leh komen or share.
best kan?!



bg aku,aku suka apps ni sbb senang aku nk BW.
kalo jem masa balik keje,
aku leh baca blog.and komenkomen.
so xde lah bohsanggg sgt kan.heee.

so mari ramai ramai instal.xsusah pong! hehehe.
ada soalan?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. x pernah terfikir nak guna apps ni hehe

    ReplyDelete
  2. maknanya nuffnangx tu tak kacau kita punye komen blog bila kita buka laptop atau komputer ye??

    ReplyDelete
  3. @dianaaah,xkacau kak.dye mmg untuk fon.cuma masa akk buat tu.akk jgn letak coding yg dye bg tu kat blog.

    ReplyDelete
  4. Tak boleh nak download ke handphone. Maybe tak sesuai kot walaupun pengguna setia Android. hmm

    ReplyDelete
  5. oo baru tau... Tq sharing ya.. Dan tq follow blog saya.. Saya follow balik :D

    ReplyDelete
  6. emm kene beli dlu baru leh install .. takat BB je xdapek lew huhuhuh

    ReplyDelete
  7. salam. kena download semula...sy dulu byk d/load apps di google play including nuffx ni tp lama2 hp jd slow plak. terpaksalah uninstall beberapa software...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com