Image and video hosting by TinyPic

28 February 2013

cuba lah untuk berSYUKUR!


aku amik pic ni dr blog kakak aku,
k.diana, aku kesian gila,aku rasa sedih.simpati.
xtau nk ckp cane,aku fikir pulak tentang mangsa mangsa
banjir,skrg kan hujan je,3 4 buah negeri dh banjir teruk,
bila hujan,aku tarik selimut,aku selimut kan anak aku,
aku peluk dia,dan aku teringat org org diluar sana,
sejukkah mereka,ada ke dorg selimut,
ada ke dorg bantal yg empuk,tilam yg empuk
untuk tidur.aku rasa kesian sgt.

aku rasa kita kena sgt belajar bersyukur,
syukur dgn apa yg ada,
xsemua org senang mcm kite,
kite ni bertuah,bertuah sgt sbb selesa,
di beri keselesaan yg sgt selesa,
tgk mcm pic kat bawah ni.
korg nk umah cm ni?

kalau umah flat kat pantai dalam tu pon
dh rasa sempit,apatah lg umah cm ni,
haishh,ntah lah.xtau nk ckp apa.

sama sama lah kite bersyukur dgn apa yg ada.


tengok la dengan keadaan kotor nye...ermmmm...




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. mcmanalah agaknya diorang hidup dlm keadaan mcm ni kan.. huhu.. x dpt bayangkan..

    ReplyDelete
  2. alhamdullilah. sy bersyukur dgn apa yg saya ada skrg..
    :)

    ReplyDelete
  3. Ish2 x terkate tgk pic2 ni...bersyukur sgt dgn kehidupan yg ade skrang ni....sian tgk kan....dlm 1 bilik tu semua buat kat situ...sesak tgk...

    ReplyDelete
  4. Ya allah rasa2 kesian sgt tgk...harus bersyukurrrr kita berada di malaysia...Alhamdulilahh

    ReplyDelete
  5. rara! sedih tengok gambar2 ni. kita duduk rumah apartment pun rasa mcm..alahai...kecik betul rumah aku. abis tu...mereka2 ni, lagi sedih kan?

    bersyukurlah kita..

    ReplyDelete
  6. peerrgghh..memang betul2 sempit...yer ar..kite memang patut bersyukur ngan ape yang ade sekarang...atas nikmat yang allah bagi walaupon kite rase sikit..tu lebih baik kan dari tak ade ape2 langsung...sama2 muhasabah diri...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com