28 February 2013

cuba lah untuk berSYUKUR!


aku amik pic ni dr blog kakak aku,
k.diana, aku kesian gila,aku rasa sedih.simpati.
xtau nk ckp cane,aku fikir pulak tentang mangsa mangsa
banjir,skrg kan hujan je,3 4 buah negeri dh banjir teruk,
bila hujan,aku tarik selimut,aku selimut kan anak aku,
aku peluk dia,dan aku teringat org org diluar sana,
sejukkah mereka,ada ke dorg selimut,
ada ke dorg bantal yg empuk,tilam yg empuk
untuk tidur.aku rasa kesian sgt.

aku rasa kita kena sgt belajar bersyukur,
syukur dgn apa yg ada,
xsemua org senang mcm kite,
kite ni bertuah,bertuah sgt sbb selesa,
di beri keselesaan yg sgt selesa,
tgk mcm pic kat bawah ni.
korg nk umah cm ni?

kalau umah flat kat pantai dalam tu pon
dh rasa sempit,apatah lg umah cm ni,
haishh,ntah lah.xtau nk ckp apa.

sama sama lah kite bersyukur dgn apa yg ada.


tengok la dengan keadaan kotor nye...ermmmm...




















11 comments:

mOoN said...

mcmanalah agaknya diorang hidup dlm keadaan mcm ni kan.. huhu.. x dpt bayangkan..

shera haifa said...

alhamdullilah. sy bersyukur dgn apa yg saya ada skrg..
:)

lieyalatif said...

Ish2 x terkate tgk pic2 ni...bersyukur sgt dgn kehidupan yg ade skrang ni....sian tgk kan....dlm 1 bilik tu semua buat kat situ...sesak tgk...

~AmyLiana86~ said...

syukur alhamdulillah.. =)

Sheqynne Hotloverzs said...

sempitnya ..

SweetLikeWhat said...

kesiannyaa..

With Julia said...

Ya allah rasa2 kesian sgt tgk...harus bersyukurrrr kita berada di malaysia...Alhamdulilahh

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

insafff

erna said...

rara! sedih tengok gambar2 ni. kita duduk rumah apartment pun rasa mcm..alahai...kecik betul rumah aku. abis tu...mereka2 ni, lagi sedih kan?

bersyukurlah kita..

Aty_Fared said...

peerrgghh..memang betul2 sempit...yer ar..kite memang patut bersyukur ngan ape yang ade sekarang...atas nikmat yang allah bagi walaupon kite rase sikit..tu lebih baik kan dari tak ade ape2 langsung...sama2 muhasabah diri...

Hasrina said...

aduhhh insaf dan syukur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...