Image and video hosting by TinyPic

20 February 2013

Happy Bornday Mama Mertuaku! and homemade PIZZA

nk resipi? kemudian eh.
harini hari lahir mama mertua aku.
happy buffday again mama!
we love u!

and semalam,punya lah semangat adik ipar aku
( kami panggil mummy )
buat pizza and mushroom soup.
hehehe.

balik keje trus ke giant pandan capital.
berentam rentam cr bahan,
siap bawak anak dara aku,
anak dara aku tu siap berak ag kat giant.
hahaha.dgn hujan lebat nya masa balik tu.
dugaan btol nk buat party untuk mama aku.
heee.gedik! xyah nk party sgt lah.

start lepas magrib,
sampai lah pukul 10 adik ipar aku masak.
hahaha.sian dye,sampai lenguh lenguh kaki.
sakit pinggang,mana x nya,lama berdiri.

tapi semua tu berbaloi bila
pizza and mushroom soup tu sedap sgt,
seyes sedap weh! x tipu.
lg sedap dr pizza hut punya.


nk resipi.kemudian eh.hehe
ni lah rupanya simple party kami.
hehehe.adik ipar aku beli kek jugak,
tapi x beli 1 whole,beli slice slice,
kalo nk dptkan piring kek tu.
korg kena beli 8 slice kek.
so beli lah 8 slice kek tu.
sume menggemokkan.hehehe.

tapi percaya x?
kek tu hanya di makan 1 slice je mlm td.
1 slice tu pon x habis sbb sume kenyang.
yg lain tu simpan.heee.
kek tu pon naik lembik sbb 2 jam simpan
kat dlm bonet kete.
nk surprise sgt lah konon.hee.




but,we all happy sgt smlm.
buat homemade pizza and mushroom soup.
mkn kek,sonok.aku suka masak.
aku suka buat benda baru.
tapi menu menu ni adik ipar aku yg buat.
aku jd co-pilot je,potong potong.heee.

p/s : kami bercita cita nk bukak cafe,
cafe ala ala santai gitu,
menu nya thin crust pizza,
mushroom soup
lempeng and sambal bilis.
and special menu : mee kari mama.
hehehehe.
tp cita cita ni mcm angan angan je.
sbb kami mmg suka berangan.
tapi mana tau stau hari nt jd kenyataan kan.
boleh lah korg dtg.hehehe.

dessert pastinya PAVLOVA.hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. wah best nyeeee

    aci tepek resepi .. tp lg best kalau pos terus kt kiteeeee

    ReplyDelete
  2. sedapnyer nmpk pizza tuh... :)

    http://fifizaffida.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. wahhhh pagi² dah jamu mata dengan pizza..nampak sedap!!

    happy birthday to ur MIL

    amin..aminnn untuk angan² u tu :)

    ReplyDelete
  4. Ida tunggu kesemuaaaaa resepii itu.... ;)

    ReplyDelete
  5. terliurnya tengok pizza ni......nmpak pun dah tau sedap....aishhhh nak gak recepi ni...

    ReplyDelete
  6. pandainya buat pizza..nampak sedap sgt..birtdy mak mertua rara kirenya sama ngan birthday syaz la eh..nnt tolong wish kan birthday utk mam mertua rara..kate twin x sama umo wish besday..hihi

    ReplyDelete
  7. tgk kat IG kamu pon dah terliur pastu tunjuk kat hubby tros die ckp mau buat pizza la ;p hahaha~

    ReplyDelete
  8. buat la rara..
    jadikan perniagaan keluarga..
    best tuh..

    ReplyDelete
  9. wah sedapnya kak..mmg rangup kalau buat nipis2

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com