04 February 2013

hari pertama selepas 5 bulan

hari pertama aku berkerja selepas 5 bulan cuti,
hari pertama bg princess duduk rumah nursery lepas
5 bulan lahir ke dunia.

sama tapi x serupa.
aku naik kerja,rasanya mcm baru lapor diri.
nebes nya.hehehe gedik kan,but lepas sampai opis,
berbeza nya,rasa seronok lak,mungkin sbb lama sgt terperuk kat rumah,
otak mendap,x berkembang,kembang sikit je lepas tgk FB and instagram.
kalau x de fb mendap tahap cendawan aku rasa.

princess pulak,
cerita nya,selalu bangun kul 11 am,
tp pg ni aku bangun kul 6am,dye pon bangun skali.
ntah kenapa.dye berak rupanya,banyak pulak tu,
mak aku pesan,sblm hantar umah nursery,salin pampers,
kasi susu,jgn bg dye nangis,tp masa aku nk cek pampers dye berak.
hmm ok lah.Alhamdulillah,setelah mencuba mcm mcm susu,
last last susu ducth baby jugak dye ok.

lepas cuci berak sume kami pon gerak.
bawak brg brg princess sume,hati dh mula rasa sebak.
mulanya ingat x nk nangis dan x nangis,tp lepas cium cium
anak,hati rasa pedih sgt.air mata trus jatuh,malu kat akk nursery tu.
sedih lak,princess lak tgk je muka ibuu nk go.Ya Allah,
tabahkan lah hati aku,masuk kete pon nangis lg.
mata tajam je memerhati dlm rumah,tgk princess.

kereta pon bergerak,rasa nk patah balik,
masa tu lah aku rasa nk sambung cuti lg.tp apakan daya,
sampai bila nk cuti kan.aku kena kuat,princess kena kuat.

td dah call nursery,dye kata imannsophea tido,
lepas mandi tido.xnangis pun.huh lega rasanya.
balik kang ibuu nk hug kuat kuat.

sob sob

bye!

Photo: Dan aku rindu kan dia.dan perkara pertama yg aku buat depan pc.tukar background pic dulu.rindu rindu rindu.apalah dia tgh buat tu.cpt lah kul 5.
background pc.harus muka anak!

10 comments:

Aeen said...

selamat kembali bertugas rara..:D

faraherda.razalan said...

Yeay! Selamat kembali bertugas!

Cho Zila said...

selamat ler hendaknya.. memang tak senang hatikan sebab dah 5 bulan bersama...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sementara nak biasa berenggang dgn anak tu rara... amboi, macam la akak pernah berenggang dgn lala kan?? Nak buat camna.. wanita berkerjaya itulah dugaan terbesar dia. Akak dulu pn mcm2 susu juga cuba masa nak bg lala FM.. Anmum la.. dua tiga jenis susu juga last2 dutch lady jugak yg dia suka.. tp skrg dh tukar la.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

lama nya cuti.. selamat bertugas

diana said...

sebak lak rasa baca post rara nih..tak pe..baru2 memang sedih..lama2 nanti ok..

cik fadh said...

selamat kembali bertugas sis rara...;)

najihahfara said...

kalau sy kat tempat akak pun akan rasa bende yg sama..

mas saari said...

akak pun cuti 5 bln ni..huhuhuu
camnelh bila keje nanti..

erna said...

rara..terlambat baca entry ni la. dah mula bekerja rupanya..selamat menjalankan tugas :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...