Image and video hosting by TinyPic

21 February 2013

Imann Sophea : suka Nganjing Ibuu

rindu kat anak dara aku.
rini aku tertinggal puting dye.
kelam kabut aku call nursery sbb nk bgtau
puting dye ada kat aku.dia biasanya
kalau nk tido je isap puting.
tapi kalau jaga,dia buat main je.
hehehe.

ImannSophea suka buat aku tersenyum sendiri.
dan dia jugak buka buat aku yg nk marah ni
xjd nk marah.heee. ( ibuu rinduu incesss lah )

apa yg dye suka buat sampai aku x jd marah?

1. masa aku dodoikan dye.mulanya nampak mcm nk tido sgt dh.
tapi bila aku dh ralit nyanyi,gosok kepala dye,aku pon naik ngantok.
dia boleh pandang tepat muka aku,dgn mata yg bulat,then SENYUM.
hahaha.aku rasa mcm aku di hanjing kan oleh anak aku sendiri.
hahaha.

2. masa minum susu,
kalau time lapar tu.
menangis nangis,jerit jerit jerit
mcm ada org pukul dye sambil lambung
lambung kan dye.TAPI.
bila dh kenyang,kalau susu tu ada balance ag,
dye akan main dgn susu tu.letak botol dlm mulut,
isap,then luahkan semula susu tu.
sambil main main buat buih.
( dgn ada suara lg.aaaaa aaaa uuuuu aaaa )
adoi! tepuk dahi.

3. tido mlm.biasa kalau penat sgt play,
imannsophea akan tido kul 10,
tido tu mcm lena sgt dh.mcm tido sampai besok pg.
tapi sampai je kul 11,or 11.30.bayang kan tibe tibe
dye boleh celik mata besar besar,
sambil senyum kat aku.sedangkan masa tu,
AKU BARU NK LANDING NAK TIDO!

4. bila berak,imannsophea suka nganjing aku gak,
aku ni sedaya upaya ni salin pampers dye,
lap bersih bersih bontot dye,tapi belum sempat
aku nk pakaikan pampers,boleh dye kentut sambil
terkincit lg.hahaha.perkara tu aku baru kena pg td.
sadis kan! kena cuci semula.

5. ImannSophea skrg dh x nk baring,
kalau kita baringkan dye,dye akan sedaya upaya bangun.
bangun mcm nk duduk terus,kalau menirap pon kejap je.
pas tu nangis.bila dpt nangis,nangis jerit jerit cm kena cubit.
geram aku,then aku cepat cepat dukung dye,
korg tau,bila aku dukung.aku diri kan dye,
dye boleh senyum senyum kat aku.
aahhhh geram.rasa nk geget pipi.


tapi perkara yg aku suka dgn ImannSophea ialah,
bila kami bangun pg sama sama,
( pg x pg sgt lah sbb dia suka bangun tgh hari )
bila bangun je.celik mata,
aku trus akan wish 
" Good Morning ImannSophea anak ibuu "
dye pun pandang muka aku,
tepat dlm mata aku sambil senyum.
aku dpt bayang kan yg dye pon wish good morning kat aku.
ohhh sweet.berbunga hati ni.

jgn kalau bapaknya wish goodmorning,
pengsan ibuu bau mulut.hahahaha.
#gurau je papa

banyak ag nk cite sbnrnya.tapi cukup lah ni dulu.
nt kalau panjang berjela,jenuh lak nk baca kan.
hehehe. xo bye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. sebijik perangai cam anak i..
    tp even diorg ni wat perangai kan..
    tetap sweet di mata kita..hehe..
    part dia celik time kita br nak landing yg xtahan tu..
    i slalu terkena..hahahah

    ReplyDelete
  2. suke la nama anak awak..sweet sangat
    anak mmg pengubat duka lara kita kan

    ReplyDelete
  3. sama jugak ngan perangai bambam mase baby dulu. x reti dok diam, mulut pun pot pet je. so cute la imannsophea!

    ReplyDelete
  4. hahaa.. anak buli mak. tak pasal2 bapak pun terlibat

    ReplyDelete
  5. eeeyy comelnya..nak2 time dia senyum tu..mmg rasa cam kena main je kan..hahaha

    ReplyDelete
  6. bab kene kentut sekali tercirit tu mmg klakarrr la..hahaha

    ReplyDelete
  7. dak tiut nye sama la peel dgn Amni ...umur lebey kurg samo la kata kan ..

    kdng2 naik hangin tp bile tgk muke diorg , sejuk hati kan ..

    amni tu dh la bam bam , now mmg xnak baring.. dia suke berdiri, yg kite ni lenguh la tgn nk tampung dia

    ReplyDelete
  8. buah hati pengarang jantung si ibu.

    ReplyDelete
  9. ada anak ni macam nilahkan.. ada je yang manis untuk kita.. walaupun kekadang kita nak marah. bila dia senyum.. terus tak jadikan... huish.. terus akak rindu kat anak2 kat rumah.

    ReplyDelete
  10. Alahai comeynyeeeeeeeee.
    geram!
    huhuhuuh.

    ReplyDelete
  11. baby always puts smile on our face. Buatlah gelagat nakal macam mana pun, rasa terhibur je.

    ReplyDelete
  12. Kalau cerita pasal anak ..mst tk pernah jemu kn dear ..cumill ank dear ..

    ReplyDelete
  13. ololo comeynya..
    xsabar nk ada anak jugak nie..hehe..

    ReplyDelete
  14. bab nak susu tu mmg same dgn mya.. die punya xsabor nangis mcm kene dera je sakitnya..
    klu tengah mlm lg haru..malu klu org dok ingat dera anak...

    ReplyDelete
  15. anak akak pun sama.. kalau nangis tu mcm dicubit2 tp airmata tak keluar pun..

    ReplyDelete
  16. hehe..sweet je kan...kdg2 nk marah xjd nk marah bile dy dah senyum...:)

    ReplyDelete
  17. hehehehee.. (gelak dulu)
    gud princess..selalu buat ibu gelak tau..!! nganjing ibu selalu2..hehehehe.. :)

    ptg ni marathon baca blog kamu.. gelak sorang2 dpn PC..hehehee..

    suka template baru kamu yg pink ni..lembut je mata memandang..gud choice.. :)

    errr...gud luck dgn nuffnag kamu ye..heheehe..chaiyok..!! chaiyok..!!..



    :)


    .

    ReplyDelete
  18. hahah..
    siap kentut tu yang tak tahan tu...
    saja nak bagi ibu dia banyak kerja la..
    boleh lyan dia lebih2..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com