Image and video hosting by TinyPic

22 February 2013

ImannSophea : Kena gigit kat School

school tu merujuk kepada nursery,
aku biasakan anak aku dgn school.
hehehe.and pengasuh dye teacher,hee

semalam balik dr school
imann sophea poopoo,
aku dh tukar susu dye,
aku try bg dutch lady,
Alhamdulillah poopoo dye dh kuning.
so tgk lagik harini cm ni.

selalu lepas nyusu dye akan poopoo,
so asal balik dr school je akan poopoo,
asal dgn aku je nk poopoo,
kat school x nk pon poopoo.

lepas dh cuci poopoo dye,
aku nk lah pakai kan pampers,
biasalah ImannSophea,kalau nk pakai
pampers je skrg ni mmg berperang dgn aku.
dye pusing sana,pusing sini.

masa dye pusing pusing tu aku tgk ada kesan merah
kat belakang dye,merah cm kena gigit binatang,
besar jugak tompk nya,
kesian anak aku,mst kena gigit semut tu.
aku bubuh lah mopiko.
aku rasa mst dr school,
sbb aku baru je amik dye,
tapi wallahualam lah.

pas tu pg td aku ckp kat teacher dye,
yg bdn dye merah.mcm ada kena gigit.

aku actually serba salah nk ckp,
takut nanti teacher tu kata aku poyo lak,
kena gigit sket pon xboleh.
tapi kalo x ckp kang,
mst dorg x sapu bersih bersih tempat baby tu,
dan myb princess akan kena gigit lg kan?

hmmm serba salah aku dibuat nya.
hope akk tu x salah anggap lah dgn aku.
aku xnk jd ibuu yg fussy sgt,
takut kalau dia marah kat aku kang,
dia balas kat anak aku,
tapi benda benda mcm tu kena lah bagitau kan.

ke nk diam je eh?
hmmm....

ni pic semalam,sian gila tgk muka,tp kelakar.hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. tak salah kita sebagai ibu nakkan anak kita sihat, selamat.. lagi2 tempat berbayar.kalau percuma mungkin segan nak cakap.

    ReplyDelete
  2. better g tau je..kan nati lagi teruk..kat nursery cmtu la..tak terjaga..huhu..

    ReplyDelete
  3. AKALAU AKAK PUN BAGITAHU..HEHEH..KAT UMAH SEDIRI PUN KALAU ANAK KENA GIGIT NYAMUK PUN AKAK BAGI TAU SUAMI.SUPAYA DIA LEBIH JAGA RUMAH ...JAGN HARAP AKAK SORANG JE..:P

    ReplyDelete
  4. eh!tu princess ke?tengok dia pun suka orang buat gitu kat dia.hahah.kalau adik pun suka kalu buat gitu kat muka dia..cukup suka la kalau orang pegag muka bulat dia tu..heheh

    ReplyDelete
  5. ya rabbi, apsal buat mcm tu.. tp kelakar gak tgk..

    ReplyDelete
  6. eh part tu harus g tny tau , jgn main bior je .. bior diorg tau hari2 kite cek anak kite..tui dak??

    akil pun minum dutch lady start 2thn lebey .. b4 tu minum isomil psl alegik dgn susu lembu..

    pooopooo tu 'kasihsyg' bak kata mama akk

    ReplyDelete
  7. rase nye elok lah bagitau..kite bayar die bukan free..
    alahai klakar lah gambar sophea tuh :)

    ReplyDelete
  8. ciannya imannsophea..

    tak salah bagitau..biarlah mereka anggap kite poyo ke, benda kecik ke

    of course we want the best for our children

    ReplyDelete
  9. erm..kena tegur juga..cuma cara tegur itu haruslah beretika..di harap pihak teacher memahami..klu jadi kat anak dorg pulak mcm mana kan..as mother..they should understand :)

    ReplyDelete
  10. awat muka imann sophea lagu tu???...hehehe..klakar..tapiii tetap comel!!!!

    ReplyDelete
  11. huhu.. aisya penah lebam skali dekat dengan mata.. bila tanya kat taska boleh lak pengasuh tu cakap sebab aisya selalu gosok mata.. for me alasan tu memang sangatlah x logik.. kuat mana sangat aisya gosok mata dia sampai leh lebam kan..

    so xmau panjangkan cerita,, me just minta diorang tengok2kan aisya..

    ReplyDelete
  12. pendapat erna, x salah kita cakap. asalkan kita ckp dgn berhemah. bukan marah-marah akak tu pun kan.. :)

    iman sophea somel di buli. hehehe

    ReplyDelete
  13. comel buat muka iman sophea mcm tuh! hehee....

    ReplyDelete
  14. Kebykkn bb sesuai dgn susu dutch lady ni kn. ms ank no 3 sy bg bb susu dugro. Bila bb dah besar abis sume ggnye rosak. Rs menyesal tuko susu. Klw tahu bg je susu DL ni jugak.

    ReplyDelete
  15. bagitau la, tapi bagitau leklok...hope dia tak salah faham...=D

    ReplyDelete
  16. seriau dah macam2 kes sekarang ni kan

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com