21 February 2013

Mahathir Mohamad.Inspires.safura,stop dreaming!


pagi td masuk masuk opis,
aku dh kena bebel.machine gun.
pom pom pom pom pom.
aku senyum.aku x melawan cm dulu.
mungkin salah aku.bukan mungkin.
tapi YA,salah aku.

" safura ni banyak berkhayal lah "

mmg betul pon aku banyak berkhayal.
aku ingat kan anak aku yg selsema,
yg still x kena ngan susu yg di minumnya.
dan aku tgh gila balik ber blog.
aku kalau dtg gila update entry,
mmg boleh buat 10 entry sehari.
cuba kalau malas.
4 tahun x mengadap blog pon xpe.

aku nekad,
masuk kerja tahun 2013 ni.
aku nk berubah,
aku x nk jd mcm 2012,
aku yg suka melawan bos.
ingkar ckp bos.banyak main.
hahaha.aku nakal kan.

tahun ni aku nk jd sorg yg akur,
rajin.
patuh ckp bos.
bermulut manis.
senyum even kena marah.

hahahaha.
nampak fake gila kan.
tp aku cuba.
aku nk jd yg terbaik.
bukan baik sgt.tp ckp lah jd 
perkerja yg mendapat gaji yg HALAL.
bukan dtg kerja,tanpa buat apa apa,
tapi depan bos buat buat sibuk.
pandai ckp.
then kesalah sendiri org lain yg tanggung.
huh! sadis!

knp org selalu suka yg FAKE?
knp bila kita jd diri sendiri org tak suka?
hmmm biasa lah manusia.

artis pakai sua dalam n bra sambil berenang di
pulau mabul.dikatanya cantik.
bukan kah dosa.
bukan kah fake namanya tu.

mcm Mahathir,
masa dia memerintah dulu.
ramai yg xsuka,
tapi bila dye dh x memerintah,
ramai yg rindu dan kata 
" sekurang kurangnya Mahathir lebih bagus "
hah tau pon! adoi.

dh mmg kita mcm ni kan.
nk buat cm ne.

sorry lah korg kena baca bebelan aku.
tapi aku pon xtau apa yg otak aku pk.
aku cuba buat sesuatu tu dgn baik.
tapi salah jugak.
aku pelik.
tapi org lain,buat salah terang terang.
depan mata.knp x kena?

pelik kali ke 2.

xpelah.
aku dh ckp td.
aku nk berubah,jd org yg chill.
apa pon org buat kat aku,
aku ckp dlm hati.

" rilex lah,xyah pk sgt "

pujuk diri sendiri.
moga aku berjaya.





13 comments:

fifi said...

rara,anak i minum enfagrow.in case rara nak tahu la.. :)

♥ Wina ♥ said...

huh?? siapa tak suke Tun?? huh sape?? meh nak lesing sikit!

I sayang Tun!

I like ur semangatsss :)

MizzTina said...

tp jgn akur sgt tau.. :P

diana said...

tak serasi dengan susu lagi ke??
kesian nya princess...
habis tu bagi minum susu apa sekarang??

nur emilya said...

Hmm, biasalaa orang tak suka kita yg real.
Yang fake tu orang suka laa.
Aneway, selamat berkerja! :-)

nini said...

sebab kejujuran tu kekadang pahit untuk ditelan...hihi....
nak buat camana...kalau fake buat orang seronok...tak pe kot..haha

Jue said...

Rara..kite terbalik la..jue nak lebih melawan thun nie..sebelum nie akur jeak..kunun baikla..mmg fake r...hahahaha..



*try 2 find another job..coz da boring stay here..nothing much change my life..huk3..doakan i k...thanks..:-)

Nurzakiah Hanum said...

semua org suka tun kan

J.Syazwana said...

kite mmg suke dengan tun mahathir ni. kite rasa die bijak sangat. huhuhuhu.

ade sorang kawan kite suka gila melawan bos. tu yg keje asyik berhenti je. sebab x sepahaman dengan bos. huhuhu

mOoN said...

mmg banyak melawan selama keja ni terutama dengan PPP.. huhu.. start kali ni nak blaja akur sikit2 sebab bos dah tukar.. kena jaga imej.. hehehe.. :p

Zura Zue said...

biaselah..bila dh xde br tercari2

Nursaila Norman said...

Tun the best ever :))
kadang2 kita perlu akur,kadang2 kita perlu bertegas sbb nnt menyesal org pijak2 kepala kita.. :( tp bgs semangat rara tu..berubah utk kebaikan tu kan baik :))

sal ya said...

manusia macam tu la. ada tak suka. tak ada baru cari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...