19 February 2013

NUFFNANGX yang mengelirukan

semalam tangan aku gatai g subscribe NuffnangX ni.
kononnya nk join segala event yg nuff buat lah.
so aku create lah nuffX,
masuk coding segala kat layout aku.
then dgn bangga nya lah explore nuffX
padahal aku xtau pon apa tu nuffX.

so harini aku pelik yg hamat.
kenapa banyak gila entry aku buat,
tp knp xde org komen blog aku.
aku pelik.pelik yg hamat.aku naik tension.
pas tu aku tergerak hati nk bukak balik nuffX.
aku nk tau apa benda nya.
and mcm ada something yg pelik.

yg tambah pelik sbb even aku dh approve sume komen,
tp komen kat blog aku 0,kosongggg kosonnggg kooosonggg.
mcm lagu najwa latip tu.
then ada mmg hangin.
ni xleh jd ni.

last last aku delete balik coding NuffX yg aku masukkan tu.
pas tu baru keluar sume komen aku.
hah! pelik + lega.

aku pon dgn pantas whatsapp hana.
sbb aku penah baca entry hana,
hana kata blog dye pon jd cm tu.
kat hp kua komen,tp kat blog xde komen
even dh publish.

setelah aku dan hana jd CSI.
mensiasat apa ke benda nya nuffX ni,
dan kenapa dye memporak perandakan komen blog kami.

yg aku paham lah :

1 - NuffnangX ni untuk pengguna Android or iphone.untuk memudahkan
kite view blog and komen menggunakan hp je.

2 - if kita install coding kotak komen nuffX kat blog,
segala komen akan masuk ke dlm nuffX,kite akan dpt notification
kat hp. ( kalau sape yg ada acc nuffX,akan kua nama,kalau x,
jd anon je )

3 - kotak komen kite kat blog akan hilang.digantikan dgn comment box nuffX.

4 - segala komen kite yg kite Publish kat blog menggunakan PC,xkan appear.
tetap nmpk 0 je komen kite.

contoh komen di blog kalau guna nuffX

lepas aku delete sume,komen aku menjadi seperti biasa.
tapi apa jd ngan nuffX yang aku install kat hp.
aku pon pening.aku rasa mcm biasa je kot.
xde apa yg pelik.

tu jelah yg xbest dgn nuffX ni.
best boleh baca blog kat HP,
tp xbest sbb komen x appear kat blog.
hmmm.sekian.
kalau sy salah.bgtau.
nk buat research lg pasal nuffX ni.


7 comments:

♥ Wina ♥ said...

oh begituuuu...

pernah dengar je pasal nuffX nie tapi xtau pape pon :)

Sue-Rya Qistina said...

x pernah guna pun komen yg mcm tu. huhu.

Misz Pinkie Winkie said...

kan..mmg pening sgt nuffx nie

J.Syazwana said...

same lah pening dengan nuffx ni. sebab tu x install. hahaha

najihahfara said...

sy pun pening nak komen huhu. susah sikit

fifi said...

Pas u buat entri tu..i pun install gak menda ni tp i x faham.xpelah..i dah buang balik..hihi

mOoN said...

kan..kan.. kadang2 kuar kotak komen tu kadang2 kuar kotak komen nuffX tu pulak.. baru nak buang benda tu.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...