Image and video hosting by TinyPic

18 February 2013

Princess cucuk 5bulan

disebabkan transfer dr klinik perak ke KL,
so lambat sket princess cucuk,
dh masuk 5 bulan lebih baru nk cucuk 5 bulan.
ritu aku ada buat entry,
checkup anak kt swasta ke gov yg ok.
so aku decide bialah cucuk di KK je,
sbb nya,kk dh mmg expert bab bab cucuk cucuk ni.
lg satu kalau aku terpacak awal kat KK tu pepagi,
potensi untuk lama di klinik agak rendah lah,
mcm td,730 aku dh terpacak kat klinik,so aku dpt num 4,
ok lah.kul 930am dh siap sume.
lg satu sbb aku keje gov,and yg penting xyah bayar.
so jimat sket.hehehe,duet tu leh bli susu and pampers anak.

check up 5 bulan :
berat : 6.8 kg ( even cirit birit berat naik gak.so ok )
panjang : 67cm
BMI : ok.semua normal.

Alhamdulillah.even princess cirit birit,
berat tetap boleh naik,even ritu turun sikit.
nurse pon ckp bagus,
tgh ckp ckp boleh anak aku tido sambil duduk,
sian gila.rini dye bangun awal,aku bangun mandi,
dye pon bangun gak senyum senyum tgk aku,
geramsss tol! hehehe.

masa cucuk td,princess x nangis pon.
masa cucuk mcm terkejut sket,
tp pas tu senyum je tgk aku,
hahaha,anak... anak... kuat anak ibuu,
cucuk pon x angesh eh.sayannnggg anak ibuu.

but now aku dlm dilema,
xtau nk teruskan bg anak aku minum
susu FREE LACTOSE tu ke or bg balik minum susu lembu,
sbb aku tgk berak dye cm dh ok.
ada ibuu ibuu lain ckp,kalau berak anak dh ok,
boleh bg balik susu biasa.hmmm...
ada sapa sapa nk bg cadangan x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. OO Bby sensitif n susu eh...xpandai bab baby. tapi semoga dapat solusi yg terbaik

    ReplyDelete
  2. Dear mama iman sophea...
    Kita hadapi masalah serupa...dulu msa Qaiser ilman 2 bulan ..time tuh susu bdn kuranggg sgt jatuh saham kot...so bg susu nestle newborn pada Qaiser...so sebulan pakai ok...pastu hidung dia asik bersin jek...hingus putih je sellau keluar...rujuk doktor pakar..doktor ckp susu lembu some bb alah pada susu lembu..so kena tukar ngan susu mcm isomil atau susu yg xd lactose...buttt we all stcik pada susu lembu...sbb yer poo poo dia ok..dan xd masalah lain..kami rasa perubahan cuaca sbb tuh sometimes naik selsema bgai...ok je kalo nk tukarkan iman pada susu lembu..yg ptg kita tau bb kita cm ne kan rara...:) happy 5 month dear :)

    ReplyDelete
  3. Akk dulu anak anak sume cucuk kat swasta. Selalu pg hr jumaat malam supaya klw anak dmm lps cucuk tu kita ada lat rumah hari sabtu ahad. So far ok. La ni bb yg kecik sekali tu dah nak masuk 4 tahun.

    ReplyDelete
  4. kalau dah ok dengan susu tu, kalau i jadi u..i stick je.tapi yelah,i pun takde experience..i memang penakut sikit kalau bab-bab anak ni.ni pun tak hilang takut lagi sebab bagi rissa fm walaupun dia poo poo ok.takut tu tetap ada.biasalah 1st time jadi mak..hehe..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com