22 February 2013

Tiba Tiba Keluar SUSU Badan balik

salam Jumaat,kejap je dh jumaat.
sonok kan.sok cuti YeaY!

semalam,adalah satu perkara yg paling
terkejut buat aku,
dgn masalah yg aku alami selama ni,
aku buntu,
kami buntu,
tak tau nk buat apa.
lepas cirit ritu,kami try susu soya,
susu isomil,similac,tapi!
poo poo princess still bukan normal.
kaler nya tetap coklat dan berlendir,
minum dh nk masuk 2 tin.

so aku rasa susu tu x sesuai utk princess.
aku berdoa,kdg kdg rasa nk nangis.
aku berdoa pada Allah,bg lah petunjuk,
apa yg harus aku lakukan,
apa yg patut aku buat.

semalam,
aku mandi,tiba tiba tergerak hati ni nk picit nipple,
aku dh rasa mcm nk BF balik princess.
tu je pengubat nya.aku picit,
tiba tiba ada keluar cecair putih,
putih pekat,
aku picit lg sebelah,sama,keluar jugak.
hah biar betul aku ckp.

aku penah picit dulu.tp mmg xde lagsung susu keluar.
aku ingat susu aku dh kering.

lepas tu aku keep on picit.mmg ada.
mmg dpt lah 2 3 titik,
aku try bg kat princess.
bg dye DF,

tapi mmg harapan lah,
xde nya dye nk,dye wek wek kan je,
dye buat main,xnk isap.
sedih nya hati,
mcm mana nk ada susu balik,
cm ne nk ransang susu kalau princess xnk isap.
aku sedih lg.

hmm ntah lah.
xtau nk ckp apa.
mmg xtau.aku xde solution utk masalah ni.

dlm lubuk hati aku,
aku mmg nk BF balik princess.
tapi harapan tu aku rasa susah nk lakukan'sbb dye
dh biasa dgn botol.dan mmg dye tolak sambil 
nangis nangis.huuaaaaa ibuuu pon 
rasa nk nangis ni....

23 comments:

SweetLikeWhat said...

sabar ye..mungkin ade hikmah tuh..dah try susu buatan malaysia?macam ductlady dengan nestle?kadang2 susu murah tulah sesuai untuk baby..

salam kenal ;)

diana said...

memang dia tak nak le bf direct.dia dah tinggal lama.mikhail pun pakai botol.hari2 akak pump bagi.kalau bagi direct dia tak mau.siap jerit lagi kat kita..marah..heheh..mikhail tak pernah isap direct.nak buat cemana,penat tak penat pump je la..

Ros Anis Rusli said...

rara, pam la..bg susu rara melalui botol...

erna said...

Ya Allah...rara itu petanda terbaik. kalau dah sampai iman sophea cirit2 tu..elok bagi susu ibu. kalau rara picit2 keluar sikit2 tu..maknanya still ada.

kalau rara nak susu kan iman sophea dgn susu ibu semula..rara kena kuatkan semangat! rara pam pam dan rajin-rajin bg iman sophea hisap nenen.

semoga Allah permudahkan urusan rara :)

Siti Nursyamimi said...

cuba try pump susu badan tu..
bagi dia guna botol..
mana tau kan rezeki untuk baby..

~AmyLiana86~ said...

anak buah amy kan xsuka susu badan ibu die..die lg suka dutch lady..aritu bg anmum tp sembelit..pahtu tukar balik dutch lady..sampai skrg umur 2 tahun.. =)

Cho Zila said...

risau jugak yerk... tapi memang BF ialah terbaik.. mungkin dah masanya pergi ke klinik kanak2 kot..

Amanda Suria said...

sabar Rara...akak tak tau nak ckp mcm mana..sebab akak duku susukan Dania sampai umur dia 6 bulan jer..pas tu dah xde air susu dah...now dah 9 tahun x beranak so dah xde pengalaman nak share..sabar yer, mak akak ada bg petua...makan pucuk betik kalau nak banyakkan susu badan..

Bazilah (^0^) said...

ehhh cntiknye blog rara :) suka tgk huhu. eh terlari topik. rara bg puting ape dkt princess? ada kwn bazi dulu baby die xnk DF dengan dia, n die try NUK nye puting x lame pastu anak dia nk menyusu direct semula..

Aeen said...

dah try frisolac x rara??cube try...

nasha said...

salam sis..kalau rara nak bf baik try makan supplement shaklee,rmai yg dah cuba n berjaya dapat susu yg banyak..klu princess xnk df,bagi dia pakai botol..sekadar share idea..;)

Nurzakiah Hanum said...

sabar ya
salam di hari jumaat yang indah
singgah pagi

Ina Haireina said...

menakjubkan ade balik keluar kan.. saya selalu berangan kalau itu terjadi pada saya.. huhuu..

cube awak pump.. kot2 boleh keluar lagi banyak ke..

nuyui a.k.a miss YUI said...

almk..tak dpt nak tlg..takde ilmu bab ni,huhu

Ratu Hatiku said...

Sabar ya...ada hikmahnya kita di duga... cuba jumpa doktor mintak nasihat dia mcmana

fieda said...

dulu anak kak fieda tak pandai hisap..kak fieda asyik kena pam jer dan bagi dia minum dlm botol..

try2 la pam mana tau kot masih ada rezeki..

Munnafendy said...

rara try la pump...xpun try dlu teknik marmet.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

cuba lah pump, pastu bagi dia dalam botol. jangan sedih2 k.

hawanie said...

salam..tumpang lalu yer..hehe..sonoknya tetiba ada susu balik..cuba pam then bagi dlm botol..skit2 pon takpe..mana tau lama2 jadi byk sbb slalu pam..pam tu salah satu cara rangsang susu jugak..harap2 baby cepat sembuh..kesian betul..

Kakzakie said...

Kakak rasa sayanglah pulak terbiar baik pam masuk botol bagi princess minum...

fazilzura said...

alahai cian nye awk..

bby baru 5bln kan ? kalau nk bf balik aci je , tp bby kene isap .. kalau x, xde ransangan

mas saari said...

pam je.. at least dia minum gak susu ibu dia

Ibu Lala said...

Sy pun rs pam adalh cr yg terbaik. Tak baik membazir. Sy dulu pulK rimas klw bg DF ni bb suka bergantung. Sy asyik pam dan bg botol je. Tp sy jenis x byk susu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...