20 February 2013

TOP 10 : SPESIS Haiwan PELIK


10 - OLM
Ini dipanggil "bayi naga". Ia biasanya dijumpai di dalam gua Eropah. Ia adalah spesies pelik dan benar-benar buta. Tetapi alam telah memberikan rasa yang luar biasa, yang mendapat sekitar dengan menggunakan bahan kimia dan isyarat elektrik di dalam otak yang ditipu oleh reseptor di dalam badan. Terdapat satu lagi Olm Hitam keluarga wujud serta mempunyai wajah yang pelik.9 - BLANKET OCTOPUS
Kita semua tahu tentang sotong tetapi terdapat sotong sangat pelik ditemui di dasar laut dipanggil Octopus selimut. Ia mempunyai tiga hati, paruh seperti burung nuri dan menghasilkan air liur beracun. Ia juga mempunyai keupayaan untuk menukar warna dan sesuka hati mengikut persekitaran atau dalam erti kata lain untuk selamat ia daripada bahaya atau penipuan musuh-musuh mereka. Itulah sebabnya orang yang dipanggil "senjata pintar", ini adalah makhluk yang sangat pelik yang hidup di lautan dalam.8 - GLASS FROG
Ini adalah katak Amerika mempunyai kulit yang telus dan dipanggil katak kaca. Kerana kulit telus seseorang boleh melihat usus, jantung dan hati sempurna. Walaupun mereka mempunyai kulit lut tetapi adalah serupa dengan katak pokok dalam sifat mereka.


7 - BLOB FISH
Sebagai kelakar namanya berbunyi "ikan tompok" sebagai lucu mulut adalah, saya rasa ibu-ibu yang hanya boleh menyukainya ini mungkin dipanggil penghuni daripada air. Mereka yang ditemui di Australia dan Tasmania. Mereka mempunyai kuasa tidak otot keluarga ikan yang lain supaya mereka tidak suka berenang di air. Ia adalah lebih baik untuk memanggil mereka "kemalasan laut". Ia adalah penting untuk menyebut bahawa mereka tidak adalah spesis yang boleh dimakan.


6 - ASSASSIN SPIDER
Assassin labah-labah adalah spesis yang sangat menyeramkan. Seperti yang anda lihat dalam gambar bahawa mereka mempunyai leher yang sangat panjang yang membantu rahang yang besar yang dilengkapi dengan fang beracun. Tetapi mereka tidak berbahaya bagi manusia dan hanya mahu makan labah-labah kecil dan serangga lain.


5 - HATCHET FISH
Ini spesis sangat pelik tergolong kepada keluarga ikan. Ikan Kapak hidup di lautan yang mendalam dan sejuk. Mereka menghabiskan seluruh hidup mereka di Lautan mendalam dan gelap. Panjangnya hanya beberapa sentimeter dan mereka adalah mesra manusia. Mereka mempunyai keupayaan untuk menghasilkan organ-organ di sebelah yang menghasilkan cahaya dalam cara ini mereka boleh melindungi diri mereka.


4 - HAIRY CRAB
Ini Ketam beracun dipanggil "Yeti Ketam". Ia mempunyai bulu yang kelihatan seperti sayap yang membuat ia berbeza dari ketam keluarga yang lain. Memandangkan mereka menghasilkan racun yang membantu mereka untuk menjadi makan malam spesis laut yang lain. Mereka adalah buta warna dan menghabiskan seumur hidup dalam kegelapan.


3 - LEAFY SEA DRAGON
ikan menyerupai dengan kuda laut dan seolah-olah seperti rumpai laut. Ikan adalah malas dalam alam semula jadi dan berenang sangat perlahan. Itulah mengapa ia tidak melihat kepada pemburu. Saya rasa ini sebab utama hidup di lautan. Ikan betina adalah digunakan untuk bertelur pada badan lelaki dan dia menjalankan sehingga mereka menetas. Ini adalah tabiat pelik ini spesis yang membezakan ia dari keluarga ikan lain. Asal ikan dikatakan adalah Australia.


2 - SNAKE CATTEPILLAR 
Ini adalah spesis pelik dari Mexico dan Amerika Tengah yang dipanggil Hemeroplanes ulat. Walaupun kelihatan seperti biasa tetapi mempunyai keupayaan untuk menukar pelbagai warna untuk penipuan pemangsa mereka. Ia kelihatan seperti ular kecil. Ia kembali kaki dan membuat bahagian muka badan mereka yang lebih besar. Dari situ, ia bersedia untuk menyuntik racun dan kerana penglihatan ini banyak haiwan tidak akan walaupun cuba kucar-kacir dengan ia.


1 - Satanic Leaf-Tailed Gecko
Ini adalah juga sangat pelik spesies yang kelihatan seperti daun reput. Mereka yang ditemui di Madagascar. Kerana badan mereput seperti mereka jarang dimakan oleh pemangsa mereka dan ini adalah sebab utama kelangsungan hidup mereka. Walaupun melihat mereka menakutkan tetapi mereka adalah tidak berbahaya kepada manusia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com