05 March 2013

anak aku x diberi minum susu ke?

selamat pagi,
lama x update pg mcm ni.
hehe.

demam aku mcm xjd nk demam,
sbb smlm bnyk keje kat opis,
aku x penah bz gila kat opis mcm semalam,
hahaha,sejak diberi task baru.
aku jd banyak keje,
tapi aku suka,suka sgt banyak keje.

balik keje smlm,amik princess,
letak dlm carseat dye ok,pas kete jalan dye nangis,
xtau knp dye nangis,masa amik tu tgk mata dye berair je.
aku tanya teacher,knp nangis,teacher kata dye nk susu.
ok lah.just pk +ve je.

balik aku suap nestum,
anak aku mcm lapa gila,
abis 2 sudu nestum.
pas tu aku bg minum susu,
habis gak,
selalu kalau dye lapar,
dye mmg minum susu habis.
kalau kenyang dye akan main susu tu.

lg 1 aku xpaham knp susu kat school dye x habis habis,
padahal aku bg susu 1kg,dr bulan 2 hantar xhabis habis ag.
bila aku tanya susu ada?
dye kata ada.aik! x habis ke susu.
aku yg jaga princess malam saje pon susu habis cpt.
hmm pelik.xpelah,balik kang aku tny lg.

tp aku sian kat anak aku,
dorg x bg minum susu ke.
sbb mmg selalu sgt,balik school mst lapa.

pas bg mamam,
aku bg dye mandi,
sonok rasa dpt bg princess mandi,
urut2 badan dye,
pas tu bau wangi je,
kalau aku amik kat school tu,
even dh mandi pon masyam ag.hehe.

ok +ve ag,mybe dorg xsempat
nk godek godek anak kite mcm kite selalu buat kan.
xpelah. " tapi aku byr 300 sebulan taw "
hmmm xpelah xpelah!

kul 10 princess dh tido.penat agak nya.
aku pon tido,sbb xsihat sgt rasa badan,
kul 4pg katil patah.gedebuk,
b4 ni papan tu dh penah jatuh.
hehehe.tp rini jatuh ag.xpelah,
papa balik weekend ni suh papa repair balik.

pg ni jalan jem,
xtau knp.
nk dkt kul 8 baru sampai opis.
xpelah.smpt ag scan kul 7.57am.
xlewat ag.hehehe.

rini sambung keje semalam yg x siap.

pray for lahat datu,
hope cpt selesai isu ni.
sian mereka.
moga roh mereka di cucuri rahmat.

nk share amalan semasa mengandung.
bye!


19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi :)

ArELeEz said...

+ve tu ok. tp, @ the same time kene investigate jugak. sbb anak sedara my 'syg' baby sitter dia xkasik mkn spt yg septtnye sbb katanye nnti berak selalu. kes dia mls nk cuci la tuh! tp, duit nk! dpn adik ipar kemain lg, pijak semut pun xmati!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

agak nya kat school dia tak berapa selera minum susu, tak kena gaya bancuh ke? eh tak pasal2 tdo lena2 katil patah.. mesti terkejut kan.

Sue-Rya Qistina said...

dulu anak saya masa hantar di taska pun mcm tu jugak. naik je kereta, mesti dia akan menangis. mcm ada yg x kena. bau pulak mmg masam sgt, mcm x mandi kekdahnye. pdhal brg2 toiletries ade je kami bekalkan tiap2 bulan.

Sharz said...

cian nye die lapar..harap2 school bagi mkn betul2..org princess makin membesar so makan pon byk... :)

With Julia said...

Huh rara...seram tgksofia lapar sgt tuh...kena selalu gak pantau school dia...kena pi buat spot chek...dtg time teacher dia x terduga...saje sellau buat mcm tuh baru diorg x amik ringan...huwaaaaaaaa...sedih lak bila dgr sofia lapar...

Ada tips nk kongsi...why not rara bajetkan susu yg sofia minum tuh dalam botol...isi scoop susu dalam 5 ke 6 botol kosong...so dari situ rara leh pantau sbb rara tau berapa sofia minum dari pagi ke petang...agak2 kan..bwk lebih botol yg telah diisi susu xper dari bagi 1kg susu sekaligus...takut diorg share susu sofia kt budak lain susah...ini tips tau..so senang rara nk tau berapa sofia minum...cian sofiaaaaa

KUREKURE COMEL said...

takmau amik mudah tau....adik sy keje taska...byk taska dh pegi, mcm2 ragam kat taska ni....

kena bertegas dgn pihak taska tau...tanya je byk2 soalan...

SweetLikeWhat said...

kena siasat tuh kenapa susu tak habis-habis..

Ratu Hatiku said...

Kalau dah ramai2 mst xterbagi susu agknya... cuba tya taska tu bape kali princess minum susu sepnjang kat situ sehari.

Chekgu Azrine said...

klu akk konpem dh ssh hti..susu xhbs2 sure kurang bg minum..huhu

Cho Zila said...

kena gak tanya... kot idak kita buat andaian sendiri.. kita kalau diam lagiler dia suka... entahler

♥ Wina ♥ said...

hurmmmm kesian pulak dengar

pasal susu tak habis tu memang tak logiklah dear...ai pun anak 2 mmg cepat giler habis susu sampai ai pun pelik cepatnye habis hehehee

cer risik² kat taska tu..mcm mane jadual dorang bagi sofia susu? berapa kerap?

Amanda Suria said...

Better tanya la..siasat betul2..pelik lak akak..susu kat umah abih..susu kat sekolah x luak..x kan bg minum air kosong jer...

Aty_Fared said...

Risau pulak..kalau betul tak di bagi susu..kesian kat budak tu....lapar....

Mooniqueen said...

ala kesiannya princess... better ask la the cikgu kat sana...

Hana Soffelia said...

Ra..buat spot check. Ambik time off one day, pegi time t.ari ra agak time princess lpas bgn tdo. Tgk dia buat apa. Bg susu ke x. Tnya dh bape lama princess bgn. Biasanya budak br bgn kn lpar.

Eh2.. pandai plak ajar. Hehe

Liyana said...

Same la rara...dok risau je anta ank kt pengasuh. Mcm lapa je bile balik. Masham je..haih entahlah..

♥ Elin ♥ said...

pengasuh tuh pun satu..klu abnormal tanya lah...hangin pulk tgk pengasuh tuh.

1scoop vitamin apa yg dpt dekat budak tuh. ...marah tetiba ni...

diana said...

kesian nya..entah2 depa paksa tidur kot rara..bayi kalau tidur lama mesti bangun lapar..ye la..ramnai nak kena jaga.kena paksa tidur la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...