12 March 2013

budak 8 tahun kawin dgn NENEK!Seorang murid sekolah berusia lapan tahun melangsungkan perkahwinan dengan wanita yang mungkin seusia dengan neneknya.

Sanele Masilela melangsungkan perkahwinan itu di depan 100 tetamu dengan ibu anak lima, Helen Shabangu, walaupun wanita berkenaan masih mempunyai suami.

Pasangan itu bertukar cincin dan bercium di majlis yang diadakan di Tshwane, Afrika Selatan.Sanele mendakwa dia berkahwin kerana diarah oleh nenek moyangnya.

Keluarganya yang membelanjakan kira-kira RM7,500 untuk majlis itu berkata, ia hanya bersifat ritual dan tidak sah dari segi undang-undang.

“Saya memberitahu ibu, saya ingin berkahwin kerana itu yang saya mahukan. Saya gembira dapat berkahwin dengan Helen. Apabila dewasa kelak, saya akan kahwin dengan wanita seusia saya,” kata Sanele.

Patience, Ibu Sanele yang berusia 46 tahun berkata: “Datuk Sanele mengarahkannya berkahwin sebelum dia mati. Dia memilih Helen kerana sayangkan wanita itu.[metro]

 “Dengan berbuat demikian, nenek moyangnya pasti gembira. Jika kami menghalangnya, sesuatu yang buruk akan berlaku ke atas keluarga kami.” Helen ketika mengulas perkahwinannya itu berkata: “Itu yang dimahukan nenek moyangnya.”
R.E.V.O.L.U.S.I


............................................................

mcm mcm dunia skrg ni kan.sabo jelah banyak banyak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

 1. ayooooo...ada jugak eh..hehehe

  ReplyDelete
 2. budak tu tak eklas jer rupanye..haha

  ReplyDelete
 3. Aniaya je kat budak kecik tu. Aduhai...

  ReplyDelete
 4. adoii tepuk dahi akak nie huhuhu

  ReplyDelete
 5. hadoiiii...apa pun tak boleh daaa

  ReplyDelete
 6. hakak fening...ini macam pun ada..fitammmmmm....

  ReplyDelete
 7. Ade pulak begitu...haaaiihhh...

  ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com