12 March 2013

DIY sticker cover lappy


skrg ni apa saja yg aku lakukan sume kat hp,
fb,blog,BW,email,searching,mcm mcm lah,sume kat phone.
best!
and sampai lah lappy aku terbiar,
lappy ni suami aku hadiah kan kat aku tahun lepas x silap.
aku pon lupa dh.ke 2 tahun lepas,ntah lah.hee.
sorry syg,lupa lak bila syg beli.

masa ni lappy aku yg besar gedabak tu rosak,
aku kan xleh hidup tanpa internet,
so dpt lah lappy ni.
dolu syg gila,biasalah,benda baru kan.
tapi lama kelamaan aku biar je sbb dh ada hp mahei.hehe.

masa pantang ritu aku bawak balik ipoh,
tp di konker oleh adik aku sepenuhnya,
aku nk pgg lappy pon kena tgu dorg.
hampesss kan.

and lepas aku balik kl pon aku tinggal je lappy aku kat ipoh.
sbb kalo aku bwk balik KL pon,xde sape guna,
buat bersemut je kang. eh,semut? hahaha.

tp baru baru ni aku pasan lappy aku teruk sgt calar balar nya,
tensi aku tgk,adik aku ni punya lah x jaga brg aku,mmg ngade,
bila xbg kang asek mintak je,bila bg cm ni lah jd nya,
tampo kang! haha

last last aku terpikir cm ne lah nk tutup calar tu,
mata aku mmg xleh tgk benda calar balar,
benci nengoknya,sakit mata,
nk bli sticker,jauh sgt nk ke low yat,
xtau jalan pon ye,

last last aku DIY sendiri kat opis,
opis aku ada kertas sticker,
so aku amik lah pic yg aku suka,
edit kat photoshop,
ikut lebar and tinggi lappy,
edit edit,then print,

haaaaa siap! jimat haku 30hengget kan.hahaha.
bijak kan aku,kalo bab bab DIY ni bg lah kat aku,
aku mmg pandai! heeee~

korg nk tempah?
 jgn ngade eh,g buat sendiri,bukan payah pun.heee.


hasilnya!

13 comments:

ArELeEz said...

musti lappy tu 'manis' kan? hiks..

nini said...

comel gak kak...tapi nini kurang rajin da...hhe

nini said...

comel gak kak...tapi nini kurang rajin da...hhe

mas saari said...

cantik!
pandai rara buat..

Miss Sunshine said...

erk.. baru nak tempah... hihi

With Julia said...

hahahha lawak lah mama sofia nih...nak diet? kena jauhkan diri rara dari tempat2 yg membuatkan kita terliur...amalkan minum sekurangnya 4 liter sehari...ju dah amal sejak msa pantang...alhamdulilah dulu mmg obes teruk dh turun 10 kg...tgh pulun lg nih...wpun lmbt biar berkesan :)

Hana Soffelia said...

Rara pandai guna photoshop ok la. hana xreti. hikhik

Nursaila Norman said...

hah! idea yg bgs rara..lappy saila pun dah lamaaaaaa xjd apa..calar2 dh cover lappy saila tu..nk beli cover xde yg berkenan..buat mcm rara sure berkenan..gambar sendiri kannn..hehe!

thx rara!

shaFazie said...

nice...btol2 leh jimat
nk tempah leh tak?hehee :D

Liyana said...

Cantik..nak tempah. Kita x reti guna photoshop..hehe

Ros Anis Rusli said...

kretippp!!!

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh! cantiknyer.. mmg kretip betui ko ni drpd dulu :)

yiena kmc said...

Sori..nk tnye biase kertas sticker tu nk dpt kn kt mne?? Pkai yg glossy ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...