07 March 2013

Hi-Tea di Concorde Hotel


aku ni x biasa sgt mkn tempat tempat mahal.
malu,segan,xde baju nk pakai,diet.hahaha.
kalo buffet cm ni mst kena makan banyak kan.
kalo x mst rugi.

last week MIL aku belanja kami hi-tea.
eceeehhhhwaahhhh.selalu hi-tea mkn goreng pisang je kat umah.
( dulu lah ) skrg hi tea kat Concorde uollllsss,kelasss kau jah.
hehehe.

dah MIL aku ajak,so g jelah.
aku ckp lah aku segan,tapi MIL
aku kata nk segan apa,org kat sana pon biasa biasa je,
yelah,even biasa pon,kite kena lah pakai baju cantik cantikkan,
xkan nk selekehhhh je.hehehe.

so sesampainya kami,
dlm kul 2lebih,masing masing mmg tgh kebulur gila,
sbb x breakfast,nk BF apanya,selalu bgn pon tgh hari,
hehehe.

mula mula aku cekau nasi grg kampung dye dulu.
sedap weh,pas tu udang celup tepung.pong yummeh gak.
mmg full udang,bukan tepung saje,
( tiada gambar,sbb dh makan baru ingat nk snap )
hehehe.itu perkara biasa.

lepas tu aku mkn salad,
bubur,roti jala,and mcm mcm lagik lah.
haishhh xleh nk ckp,sampai kenyang gila.
kat situ mcm mcm ada,sampai ke waffer pon ada,
eskrem pon ada,sedapppp.mkn lah banyak mana nak.

family GEMSSS.hehehe ( gemukss )


ni lah mummy princess.adik ipar aku.


dessert dye sgt yummeh okeh,
korg tgk gambar tu mst terliur kan,
dah lah aku mmg suka dessert.
so 3 3 dessert ni aku habiskan dgn jayanya!


sebelum makan,kena bg anak tido dulu.
sblm tido kena susu kan dulu.
lepas aku susu kan princess,dye pon tido.
yeay! ibuu makan dgn bahagia.


pic ni lepas princess bangun tido.
tau dye buat apa? main sambil poopoo.
dh lah banyak n ucuk.hehehe.
xde baby room lak tu,terpaksa lah
basuh yak and pakai kan pampers princess sambil berdiri.
sabo jelah.


mende alah ni korg mkn x?
aku x makan,tgk pon x lalu,
tp adik ipar aku suka gila.
laki aku mkn,balik tu berak berak.
sakit perut.dh mcm cite mr.bean dh aku tgk.
hahahaha.

ok.sekian JJCM versi aku.hehehe.

p/s : oh kalau korg nk tanya harga,baik jgn tanya,
aku xtau sbb bukan aku byr.hehehe.tp xsilap aku rm40 lebih
1kepala kot.

19 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

mama comel nie :)

SweetLikeWhat said...

haha klakar pulak...agaknye makan benda tu memang boleh sakit perut kot..mungkin separuh masak..dapnyee desert tuh

♥ Wina ♥ said...

nak pegi hi-tea jugak..sesekali makan buffet melantak x hengat dunia xpe eheheheee

Semut Senyum said...

waaa... bestnya..
makan kat hotel ni slalunya tak sedap... heheh, rupe je menarik.

Tapi concorde ni lain,
rupa dah laa cntik , sdap lak tu..

untung awak...
makan lah dgn nikmat.. =)

mama leen said...

wow bestnya makan.. rugi kalau diet... hehe..

Mila Ahmad said...

princess mcm muka papa dia lah :)

Innanie | Ariffin said...

untung akak ada MIL baik hati :) heheheheh semoga family kecik comel akak bahagia dan terus bahagia, baby tu tiyom sikit!

Nurzakiah Hanum said...

saya x leh makan

jaja_NorLiza said...

concorde mmg mkn dia best2..sy akn mkn kat hotel2 ni kalo ade meeting opis jer... nak harap pegi sendiri ntah bila..hehhehe..untung awak kan...org belanja lak tu.. ;-)

With Julia said...

yeyyy best yer MIL belanja mkn kt Hotel...sekali sekala rara...mama rara hot lah cantiks tudung hehhe sofia pun lawa cm mama dia...one big happy family :D

Puteri Satu said...

salam kenal dari akak... suka tengok bunga sekuntum kad dada tu.. sweet....

diana said...

akak pun tunggu orang ajak la baru boleh pi..kalau saja2 nak pi idak la..malu..heheh..

Mooniqueen said...

MQ pulak klu sesekali dpt mkn kt hotel ni, bende yg MQ terjah dulu kt dessert... xtau kenapa...

Fifi Nadhrah said...

desert tu yang sedap.. yummyyy..

salam kenal dari fifi..

Wawa Yusoff said...

adik ipar ngan kak ipar same je lawa nye..!

entry ni mmg tepengaruh sungguh! setiap ayat ade pekataan sedaappp..!

rara, wa kan klu keluar makan dgn MIL mesti segan nak amik gambar foods walaupun hati meronta2 nak amik gambar tu. ntah ape2. haha :D

dya said...

mama cun lah...^^

lizz said...

waa dah ader baby...lama betul tak singgah sini...tak gems pun...jelita

najihahfara said...

menyelerakan betul tengok dessert tu

::EIDA:: said...

musnah diet!! hahahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...