27 March 2013

im a bad ibu,bad day! bad day! bad day! bad day!

dh lama aku x menangis pg pg.
lama sgt,sebelum ni aku happy je.
tapi harini,air mata aku tumpah lg.
aku ibuu yg teruk,teruk teruk.

smlm aku keluar mlm kat pavi,
dinner kat pepper lunch sbb teringin sgt.
lepas mkn g beli aunty anne kat depan tu.
mlm td aku sempat mkn satu je chocolate stick,
lepas tu aku simpan dlm peti.

pg ni aku terlewat bangun ag sbb alarm bodoh kat jam aku x bunyi.
selalu nyaring je bunyi.ni x! bengong sangat!
tp ok lah baru 6.30am,
aku bangun mandi mcm biasa,
g dapur cpt cpt basuhkan botol anak,
amik chocolate stick smlm masuk dlm microwave.

aku tekan 1saat, coklat keras lagi,
aku tekan ag 1 saat,still keras,
aku tekan 3saat,keras lagi.
then aku tekan pulak 10saat,
aku rasa bia lah dlm microwave tu,
aku naik atas,nk amik princess bawak turun,
dye lena tido,
aku letak atas sofa.
dye mengiring dan tido balik,
aku nmpk asap kat dapur,
bau hangit,
aku bukak microwave,nmpk asap banyak keluar,
aku nk angkat chocolate stick tu dgn tisu,
aku angkat je nk letak dlm plastik,
coklat yg panas tu tumpah kat kaki aku,
sakit sannngattttttttttttttttttttt.
lepas 2saat aku dengar budak menjerit
meraung menangis kat depan.

aku g depan lari,aku tgk anak aku dh kat bawah,
kat karpet.anak aku JATUH!
ni mst sbb dye meniarap.
Ya Allah,aku xtau nk ckp apa.
badan aku menggeletar,
anak aku nangis terkejut.
aku peluk sampai dye diam,
pas tu aku letak kat tilam.
princess diam je tgk muka aku,
aku salin pampers dye.
aku gerak gerakkan kaki dye,
tangan dye,nk tau ada pape ke x.
kalo mcm aku picit picit dan gerakkan dye nangis.
means ada something wrong.
tp dye x nangis.diam je,senyum pon xnk.
so aku decide boleh g keje,
kalo dye nangis x henti mmg aku xkan g keje.

hantar ke nursery pon aku pesan.
dye jatuh,kalo nmpk bdn dye lebam or nangis je.
call aku,aku balik terus.

td aku x nangis.skrg baru aku nangis.
kesian anak aku,aku teruk,jahat.xreti jaga anak.
aku xhiraukan lecur kat kaki aku,biarlah aku tahan.
tapi aku xnk anak aku sakit.
xnk xnk.

kesian anak aku.
Ya Allah lindungi lah dia selalu.

princess,maafkan ibuu,
ibuu cuai,ibuu xsepatutnya letak awak atas sofa.
sbb awak akan meniarap bila bangun tido.
ibuu ingat kan awak lena lg,tu ibuu letak kat sofa.
tp ibuu salah.awak cr ibuu rupanya.
ibuu mintak maaf,biar lah lecur kat kaki ibuu ni,
sakit,dan moga kuranglah sakit dibadan mu.
ibuu janji lepas ni princess takkan jatuh lg.
ibuu janji.

aku sedih korg,
aku nk nangis skrg.
aku nk peluk anak aku.
rasa nk balik je.

32 comments:

KhaiRin : anies said...

sabo ye rara...tarik nafas..istighfar byk2

nuyui a.k.a miss YUI said...

sbr yer kak..

Aeen said...

sabar yeh rara....insyaAllah..princess xde pape...

Wawa Yusoff said...

sokay dear.. istighfar banyak2. dont blame yourself to much.

"takkan bergerak walaupun sebesar zarah tanpa izin Allah"

Sabar k. lepas ni beringat :)

Namo nangis2 ibu princess..

cha said...

insyaallah princess takde pape tu. jgn sedih sedih ye

azizah :) said...

benda dah jadi kak.. tapi patutnya mmg xleh letak atas sofa walaupon anak tido time tu...

istigfar banyak2 kak yer.. kalau ada pape masalah cepat2 refer hospital..kalau jatuh teruk susah tu..

Cik Aish said...

LAMA TAK JENGUK PUAN RARA KITE NI..CANTIK BLOG!!!

Ratu Hatiku said...

Ya Allah.... xpelah dik benda dah nak jadi cuma lain kali kena lebih berhati2... kalau dah xblh fokus pd kerja balik jelah.. Take care ya..

Sue-Rya Qistina said...

bnyk2 sabar ye. kdg2 kita x perasan itu adalah kesilapan/kecuaian kita. anak2 kecil mmg x bole letak atas sofa, boleh mengundang bahaya. xpe rara, learn from mistakes. insyaAllah, ur baby xde pape

UmmiZulaikha said...

aduh.. terus kita sebak n bergenang air mata.. ra..pasni ge mana2 letak je dia kt bawah..hampar toto.. mak kita pesan.. kita toleh 1 saat..dlm masa tu dia pun boleh pusing.. sgt bahaya... tp suami kita cakap.. Allah jadikan kepala bayi kuat sbb mesti akan ade kes-kes mcm ni.. so in sya ALLAH.. ada malaikat yang sentiasa jaga mereka.. :)

fazilzura said...

dear , bawak2 kan bersabor .. istifar bnyk2..

benda2 xtrduga ni mmg selalu jd.. dr situ kite akan blajor alert..

leps ni bby cute awk xleh letak tingi2 dh ..

cm akk aritu , g basuh pum kejapppp je sekali tgk amni dh letak selimut tebal atas muke dia.. sibbaik x lemas tau .. adehh , rs nye cm jantung akk plak yg benti berdegup

mama ila said...

sabar yer..insyaallah..xde apa2..

MizzTina said...

akak bc pun rs nk nanges.. sabar ye rara...

fifi said...

sabar ye rara..next time careful tau.ada budak depan rumah i,jatuh sofa..terus ada pendarahan otak.tapi dia jatuh kat lantai.nasib ada carpet.doa princess ok ye..

:: Mrs.Eady :: said...

sabar...insya Allah tak ape-ape tu, doa bnyk2 je..

♥ dak pink said...

Nobody's perfect Rara.
Sabar lah ye. Orang kata, baby kalau jatuh, ada malaikat sambut ;)

Anak akak pun tah berapa kali jatuh. Bila dia dah berjalan,lagilah kena bg tumpuan kat dia 24/7.

Kalau lepas sejam dia jatuh, xde muntah or nangis berterusan, Insya Allah, ok tu, xde pape. Tapi kalau rasa tak yakin, bawa pergi jumpa doktor & check.

Sharz said...

sabar ye awk...harap princess okay..takde pape..or nak yakin lagi bawak g klinik...

Puan Awin said...

princess ok tu...dia kuat cam ibu juga...rara sbr eh...

pasni, jadikan pengajaran...jgn tinggal princess ats sofa klu dia ngh tido ok...

Amanda Suria said...

sabar Rara..hopefully ur princess ok..biasala kalau kita dah lambat..sure kelam kabut...sabar..jgn salahkan diri sendiri..

mama leen said...

aduh sbar ye yaya.. next time jgn cuai lg.. letak kat bawah.. kdg2 memang la benda kita tak jangka...

Munnafendy said...

cool rara...cool...insyaAllah princess ok

Siti Nursyamimi said...

Insyaallah princess xde pape..
balik nanti bacakan al-Fatihah n hembus kat ubun2 princess..
bagi dia semangat..
maybe dia terkejut agi..

Lynda Che Lah said...

owh Rara..xpe..kita belajar jd lebih baik k..dont blame urself...be strong

~wAniE~ said...

hai kak,

sabar ye..naluri ibu memang mcm tu..nk terbaik buat anak2..

Mooniqueen said...

In syaa allah pricess strong baby... Kadang2 ada masa2 tu kite memang jadi tak tentu arah... ada je yang tak kena..Tak pe rara... semua tu kita jadikan peringatan n pelajaran kita... belajar dari kesilapan... Semua orang mesti ada melakukan salah silap yang kita tak sengaja... dont worry about princess... she will be ok.. dont stress2 ye...;D

leeza said...

saba rara.. org ckp baby ni malaikat sambut, insyAllah :)
umar pon penah jatuh katil, mmg salah saye.. sy xkan lupekan.. sy faham pe rara rase.. sam2 kite jdkan pengajaran ye.. sampai sekarang sy beringat..

Nafisa81 said...

insyaAllah takde pape sbb dia nangis kejap je.

najihahfara said...

semoga lpas ni akak lebih berhati2 :)

Hana Soffelia said...

Lesson learn ra. Lain kali berhati2 ye. Its not your fault. I know princess kuat.

diana said...

jangan sedih2..kita belajar dari kesilapan ok..

lady scooter said...

jgn tension sgt lah... dulu sy pun pernah alami pengalaman camtu... dia just terkejut je tu... budak2 insyallah selalu dilindungi Allah selalu... so.. next time be more carefull okey...

mas saari said...

takpe rara.. kadang2 kita ni kurang alert benda camtu.. akak pun pernah jd camtu masa anak2 kecil dulu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...