Image and video hosting by TinyPic

27 March 2013

im a bad ibu,bad day! bad day! bad day! bad day!

dh lama aku x menangis pg pg.
lama sgt,sebelum ni aku happy je.
tapi harini,air mata aku tumpah lg.
aku ibuu yg teruk,teruk teruk.

smlm aku keluar mlm kat pavi,
dinner kat pepper lunch sbb teringin sgt.
lepas mkn g beli aunty anne kat depan tu.
mlm td aku sempat mkn satu je chocolate stick,
lepas tu aku simpan dlm peti.

pg ni aku terlewat bangun ag sbb alarm bodoh kat jam aku x bunyi.
selalu nyaring je bunyi.ni x! bengong sangat!
tp ok lah baru 6.30am,
aku bangun mandi mcm biasa,
g dapur cpt cpt basuhkan botol anak,
amik chocolate stick smlm masuk dlm microwave.

aku tekan 1saat, coklat keras lagi,
aku tekan ag 1 saat,still keras,
aku tekan 3saat,keras lagi.
then aku tekan pulak 10saat,
aku rasa bia lah dlm microwave tu,
aku naik atas,nk amik princess bawak turun,
dye lena tido,
aku letak atas sofa.
dye mengiring dan tido balik,
aku nmpk asap kat dapur,
bau hangit,
aku bukak microwave,nmpk asap banyak keluar,
aku nk angkat chocolate stick tu dgn tisu,
aku angkat je nk letak dlm plastik,
coklat yg panas tu tumpah kat kaki aku,
sakit sannngattttttttttttttttttttt.
lepas 2saat aku dengar budak menjerit
meraung menangis kat depan.

aku g depan lari,aku tgk anak aku dh kat bawah,
kat karpet.anak aku JATUH!
ni mst sbb dye meniarap.
Ya Allah,aku xtau nk ckp apa.
badan aku menggeletar,
anak aku nangis terkejut.
aku peluk sampai dye diam,
pas tu aku letak kat tilam.
princess diam je tgk muka aku,
aku salin pampers dye.
aku gerak gerakkan kaki dye,
tangan dye,nk tau ada pape ke x.
kalo mcm aku picit picit dan gerakkan dye nangis.
means ada something wrong.
tp dye x nangis.diam je,senyum pon xnk.
so aku decide boleh g keje,
kalo dye nangis x henti mmg aku xkan g keje.

hantar ke nursery pon aku pesan.
dye jatuh,kalo nmpk bdn dye lebam or nangis je.
call aku,aku balik terus.

td aku x nangis.skrg baru aku nangis.
kesian anak aku,aku teruk,jahat.xreti jaga anak.
aku xhiraukan lecur kat kaki aku,biarlah aku tahan.
tapi aku xnk anak aku sakit.
xnk xnk.

kesian anak aku.
Ya Allah lindungi lah dia selalu.

princess,maafkan ibuu,
ibuu cuai,ibuu xsepatutnya letak awak atas sofa.
sbb awak akan meniarap bila bangun tido.
ibuu ingat kan awak lena lg,tu ibuu letak kat sofa.
tp ibuu salah.awak cr ibuu rupanya.
ibuu mintak maaf,biar lah lecur kat kaki ibuu ni,
sakit,dan moga kuranglah sakit dibadan mu.
ibuu janji lepas ni princess takkan jatuh lg.
ibuu janji.

aku sedih korg,
aku nk nangis skrg.
aku nk peluk anak aku.
rasa nk balik je. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

32 comments:

  1. sabo ye rara...tarik nafas..istighfar byk2

    ReplyDelete
  2. sabar yeh rara....insyaAllah..princess xde pape...

    ReplyDelete
  3. sokay dear.. istighfar banyak2. dont blame yourself to much.

    "takkan bergerak walaupun sebesar zarah tanpa izin Allah"

    Sabar k. lepas ni beringat :)

    Namo nangis2 ibu princess..

    ReplyDelete
  4. insyaallah princess takde pape tu. jgn sedih sedih ye

    ReplyDelete
  5. benda dah jadi kak.. tapi patutnya mmg xleh letak atas sofa walaupon anak tido time tu...

    istigfar banyak2 kak yer.. kalau ada pape masalah cepat2 refer hospital..kalau jatuh teruk susah tu..

    ReplyDelete
  6. LAMA TAK JENGUK PUAN RARA KITE NI..CANTIK BLOG!!!

    ReplyDelete
  7. Ya Allah.... xpelah dik benda dah nak jadi cuma lain kali kena lebih berhati2... kalau dah xblh fokus pd kerja balik jelah.. Take care ya..

    ReplyDelete
  8. bnyk2 sabar ye. kdg2 kita x perasan itu adalah kesilapan/kecuaian kita. anak2 kecil mmg x bole letak atas sofa, boleh mengundang bahaya. xpe rara, learn from mistakes. insyaAllah, ur baby xde pape

    ReplyDelete
  9. aduh.. terus kita sebak n bergenang air mata.. ra..pasni ge mana2 letak je dia kt bawah..hampar toto.. mak kita pesan.. kita toleh 1 saat..dlm masa tu dia pun boleh pusing.. sgt bahaya... tp suami kita cakap.. Allah jadikan kepala bayi kuat sbb mesti akan ade kes-kes mcm ni.. so in sya ALLAH.. ada malaikat yang sentiasa jaga mereka.. :)

    ReplyDelete
  10. dear , bawak2 kan bersabor .. istifar bnyk2..

    benda2 xtrduga ni mmg selalu jd.. dr situ kite akan blajor alert..

    leps ni bby cute awk xleh letak tingi2 dh ..

    cm akk aritu , g basuh pum kejapppp je sekali tgk amni dh letak selimut tebal atas muke dia.. sibbaik x lemas tau .. adehh , rs nye cm jantung akk plak yg benti berdegup

    ReplyDelete
  11. sabar yer..insyaallah..xde apa2..

    ReplyDelete
  12. akak bc pun rs nk nanges.. sabar ye rara...

    ReplyDelete
  13. sabar ye rara..next time careful tau.ada budak depan rumah i,jatuh sofa..terus ada pendarahan otak.tapi dia jatuh kat lantai.nasib ada carpet.doa princess ok ye..

    ReplyDelete
  14. sabar...insya Allah tak ape-ape tu, doa bnyk2 je..

    ReplyDelete
  15. Nobody's perfect Rara.
    Sabar lah ye. Orang kata, baby kalau jatuh, ada malaikat sambut ;)

    Anak akak pun tah berapa kali jatuh. Bila dia dah berjalan,lagilah kena bg tumpuan kat dia 24/7.

    Kalau lepas sejam dia jatuh, xde muntah or nangis berterusan, Insya Allah, ok tu, xde pape. Tapi kalau rasa tak yakin, bawa pergi jumpa doktor & check.

    ReplyDelete
  16. sabar ye awk...harap princess okay..takde pape..or nak yakin lagi bawak g klinik...

    ReplyDelete
  17. princess ok tu...dia kuat cam ibu juga...rara sbr eh...

    pasni, jadikan pengajaran...jgn tinggal princess ats sofa klu dia ngh tido ok...

    ReplyDelete
  18. sabar Rara..hopefully ur princess ok..biasala kalau kita dah lambat..sure kelam kabut...sabar..jgn salahkan diri sendiri..

    ReplyDelete
  19. aduh sbar ye yaya.. next time jgn cuai lg.. letak kat bawah.. kdg2 memang la benda kita tak jangka...

    ReplyDelete
  20. cool rara...cool...insyaAllah princess ok

    ReplyDelete
  21. Insyaallah princess xde pape..
    balik nanti bacakan al-Fatihah n hembus kat ubun2 princess..
    bagi dia semangat..
    maybe dia terkejut agi..

    ReplyDelete
  22. owh Rara..xpe..kita belajar jd lebih baik k..dont blame urself...be strong

    ReplyDelete
  23. hai kak,

    sabar ye..naluri ibu memang mcm tu..nk terbaik buat anak2..

    ReplyDelete
  24. In syaa allah pricess strong baby... Kadang2 ada masa2 tu kite memang jadi tak tentu arah... ada je yang tak kena..Tak pe rara... semua tu kita jadikan peringatan n pelajaran kita... belajar dari kesilapan... Semua orang mesti ada melakukan salah silap yang kita tak sengaja... dont worry about princess... she will be ok.. dont stress2 ye...;D

    ReplyDelete
  25. saba rara.. org ckp baby ni malaikat sambut, insyAllah :)
    umar pon penah jatuh katil, mmg salah saye.. sy xkan lupekan.. sy faham pe rara rase.. sam2 kite jdkan pengajaran ye.. sampai sekarang sy beringat..

    ReplyDelete
  26. insyaAllah takde pape sbb dia nangis kejap je.

    ReplyDelete
  27. semoga lpas ni akak lebih berhati2 :)

    ReplyDelete
  28. Lesson learn ra. Lain kali berhati2 ye. Its not your fault. I know princess kuat.

    ReplyDelete
  29. jangan sedih2..kita belajar dari kesilapan ok..

    ReplyDelete
  30. jgn tension sgt lah... dulu sy pun pernah alami pengalaman camtu... dia just terkejut je tu... budak2 insyallah selalu dilindungi Allah selalu... so.. next time be more carefull okey...

    ReplyDelete
  31. takpe rara.. kadang2 kita ni kurang alert benda camtu.. akak pun pernah jd camtu masa anak2 kecil dulu..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com