18 March 2013

Imann Sophea : Checkup Update

Assalammualikum,
hai semua.
i keje rini,fuuuhhhhh~
akhirnya,
princess dh kebah demam,
cuma tinggal selsema sikit and batuk yg teruk.
batuk tgh malam paling teruk skali.

smlm aku beli gak madu utk princess,
madu khaula,gagah cr kat tesco,
nasib lah tesco ampang tu ada mcm mcm jual.
madu pon ada,
madu khaula tu last je untuk aku,
mmg xde dh stok abg tu kata.
mlm td aku bagi sikit.sikit je,
campur ngan air,sbb takut panas,
and kurang sket lah batuk nya dr yg sebelum.

rini lak princess cucuk 6 bulan,
berat naik sikit je,sbb demam aku rasa,
minum susu pon xbanyak,
xlalu kot.

berat : 7.05kg. ( siap ada 0.5 tu.hehehe )
tinggi : 69cm

kurus je anak aku aku tgk.sian dye.
tapi disebalik kurus tu,
anak aku dh melaju,
paham x maksud melaju?
dye dh boleh pusing 360darjah masa meniarap.
dr atas tilam dye meniarap sampai ke hujung kerusi.
berguling2.meniarap pon dh lama,
xde kejap kejap dh.
dh boleh melonjak lonjak nk kedepan.
sbb tu lah anak aku nk ringankan bdn.
org tua tua lah ckp cm tu kan.hehehe.

td aku tanya gak pasal perancang yg cucuk 3 bulan tu.
ngat nk buat rini gak,tp xleh lah plak sbb xde pregnancy test,
sblm buat even dh lepas period,kena cek dulu.
so xjd buat.nanti tgh period baru buat.
so bulan dpn lah.bulan ni hold dulu lah mcm biasa.
kikiki.

ok lah korg,xlarat nk taip byk2 dh.
tangan lenguh,mlm td pon tido x lena gak.
princess merengek je.

8 comments:

Syima Syaz said...

ha ah org kata nak melasak so badan dia jadi ringan. aisya pun naik 300 gram je.. timbang masa 5 bln 2 minggu ke 6 bulan 3 minggu naik 300 gram je.pastu 7 bulan timbang tak naik... hehehhee

combi said...

biasanya budak kurus sbb active..huhu

jaja_NorLiza said...

mmg budak ni cagitu...ade satu tahap berat dia akn maintain..wpun mkn byk tp sbb lasak berat x naik sgt... ;-)
dipends atas bdk gak... ringan berat x kisah...janji sihat kan??? ;-)

MrS. F!zA said...

bila bca komen syima ni brulah tk riso sbb anak sy pon gitu gak timbang 2 bulan naik 3oogram je..dh ats garisan kuning dh..hukhuk..

imaan punya berat dh sma danish yg 9bulan ni..hehe

✿ pink velvet ✿ said...

nnt cite tau pengalaman buat perancang keluarga tu, hehe!

Aeen said...

ok la berat dia tu rara...Raees 6 bulan 6.5kg..ringan..sebab dy melasak..hehe

mas saari said...

demam nak ringankan badan.. mmg biasa camtu

fazilzura said...

berat Amni masa check up 5 bln ..

28hb ni check up 6bln xtau la bp berat ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...