04 March 2013

ImannSophea 1st SOLIDFOOD

masa aku bg ni princess dh 5bulan 3minggu,
akibat ketidak sabaran ibuu utk bg princess food,
so ibuu test bg nestum yg beras tu and biskut milna rusk tu,
ok sila lah hentam saya sbb bg anak mkn b4 6bulan.
sila sila.tp princess dh nk masuk 6 bulan,
rasanya dh ok kot bg,sbb nya,

ANAK AKU SUKA BUAT MUKA
KESIAN BILA TGK KAMI MAKAN.


aku sedih sgt.bila kami makan,
anak aku akan tgk je,tgk sampai x kelip kelip mata,
and meleleh air liur,aku sedih weh!
so last week aku bg jugak anak aku nestum,
try suap.MIL aku suapkan,
korg nk tau apa reaction dye?
dye mkn mcm anak ikan piranha,
hahahaha.sgt gelojoh dan sgt menunjukkan
yg she lovessss food so much!

masa MIL aku suap tu.
mak mentua aku pgg sudu,
nk standby,then mil aku tgk tv jap,
anak aku boleh angkat kepala,
nganga nganga nk dpt kan sudu tu korg tau.
sgt kelakar.sgt kesian.
ya ampun anak aku.mmg nk sgt mkn.

so habis lah nestum yg aku buat 2 scoop tu.
dh habis tu siap nangis ooo,nk lg.
aku risau gak kalo poopoo dye probs bila mkn,
tp Alhamdulillah poopoo ok.

esoknya pulak aku bli biskut milna rusk tu,
dye mkn,aku bg seketoi,habis,tinggal separuh.
lepas separuh dye nangis,
sbb dye dh xleh pgg biskut tu.

tp aku xbg dye nestum hari hari,
selang selang gak,aku campur kan nestum tu dlm susu.

lg satu,princess tahu kalo benda tu makanan n bukan makanan,
kalau dye nmpk kita masukkan makanan dlm mulut,
dye nk,kalo x masuk dlm mulut,dye xnk.

lahai anak ibuu,ibuu lg x sbr nk tunggu princess 6bulan.
nk sgt bg anak ibuu mkn,
sbr sket lg eh syg!


see,she love foods.so much,karipap ni dye amik sendiri taw.


13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

pic baju outih tu tengah dance gangnam ke? hehe.. takpe, sabar sikit hari je lagi princess

nuyui a.k.a miss YUI said...

kemain dia amik karipap tu..hihi.

Sue-Rya Qistina said...

baca sambil sengih2. hehe. bijak sungguh!

Cho Zila said...

amboi.. amboi.. dia amek sendiritu.. dasat..

J.Syazwana said...

tomeynyaaaaaaaaaaa.
geram betol pipi die tuh. huhuhu

amboihh princess karipap tu.
melebih. hahaha

With Julia said...

wahhhh dah pandai mamam...good sofia....auntie suka bila sofia pandai nak makan...senang ibu rara nak suap mamam...yeyyyyyyyy...pandai sofia amik karipap...mcm org besar tuh heheh...big hugs :*

Riana said...

comellnnyyeerrrrr imansophea

♥ dak pink said...

I pun bg anak I makan time umur dia 5 bulan++. Sama kes mcm awak lah, kesian + x sabar nak bagi dia merasa makanan. ;p

mas saari said...

anak akak yg 3 bln ni pun tak kelip2 mata kalau tgk mamanya mkn...huhuhuu

Munnafendy said...

bleh ke nk mkn karipap tu cyg??? hehe

Syima Syaz said...

rara... apa kata try bagi princess u puree buah.u buat epal ke, pear ke..bagi dia makan.laaagii sedap + ada vitamin...u try la...nanti u akan enjoyyy sgt buat solid food utk ur baby.trust me..

diana said...

akak dah pangkah nestum dengan biskut tu awal2 lagi..sekarang dok cari2 resepi nak bagi adik makan nih..tak sabar dah..ehehh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...