06 March 2013

ImannSophea : Perkembangan 5bulan

sok princess dh masuk 6 bulan.
yeay! solid food,makan makan,
oh nomnomnom.hehehe.

masa nk masuk 5 bulan ritu,
aku risau sgt sbb anak aku xde gaye
mcm nk menirap dgn laju.
puisng tu pusing,tapi slow je.
mcm xlarat je.

tapi lepas cirit birit ritu,
dgn aktifnya dye meniarap.
and kdg kdg betul lah ckp org tua,
budak ni sakit sbb nk buat sesuatu,
contoh mcm nk meniarap,
merangkak,nk jalan.
nk ringan kan badan.

skrg princess pantang letak,
mesti nk pusing.paling ibuu geram bila
nk pakaikan pampers,mmg berperang.
gaduh gaduh sbb kita risau dye nk kencing,
yg dye nk pusing.hehehe.

then dh menirap dan pusing 360darjah.
paling best bila tgk dye nk amik pape barang.
dye berusaha bersungguh sungguh sampai merah muka.

and baru baru ni pulak,
nmpk nya dye mcm nk angkat punggung.
hehe.gigih,tapi bila xboleh nangis.
meniarap lama lama pon nangis,
skrg ni baru pandai balikkan diri balik.
kalo x nangis je.

berak pon dh normal,
2 kali sehari.
pg and ptg,
pg b4 ibuu g work,
ptg bila ibuu amik dr school.
dye mmg nk ibuu je basuh yak dye.
xnk org lain.

tido pon dh sng skrg,
bila dye menirap,
gelak gelak,penat,
bg susu,letak atas katil,
usap kepala,pasang ekon,
trus tido.

and ibuu pon zzzzzzzzzzzzzzz skali.hehe.

cara tido pon dh lain,
masa nk tido,kena usap usap kepala,
pas tu yg terbaru kena usap telinga,
kena korek korek telinga,baru tido.
mcm mcm anak dara aku,

and dulu kalo berak menangis,
skrg kalo berak,
dye jerit jerit bgtau yg dye berak.
adoiiii ( im smiling )

6 comments:

mOoN said...

aisya xde cirit birit lagi.. demam je la selalu.. kwn kata tym nak blajar jalan nanti dia akan cirit birit sebab nak ringankan badan..

combi said...

comeinye lah haiiii

erna said...

laju perkembangan iman sophea. iman ern amasa umur ni..belum meniarap laju2 lagi. start laju perkembangan masa 8bulan.

comel je pakai topi besar duduk dalam walker..gelak-gelak besar :)

Pn. Sheila said...

princess dah makin besar makin bijakkan... hehe

Asz Miza said...

Seronok bila anak dah pandai buat something kan..Anak i ni ada gaya nak meniarap tapi tak meniarap2 jugak. Nak kena tggu sampai 6 bulan ni lagi 2 mggu dia nak meniarap ke tak..kalau tak jugak..terpaksa tadah telinga dengar nurse2 bising2 macam pelik sangat anak tak meniarap lagi. -_-". Princess da boleh makan bebetul..yeay..mesti Rara gigih sediakan homemade food okeh.. :)

fazilzura said...

wahhh dh dok dlm walker ker???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...