21 March 2013

kahwin lepas SPM!

Assalammualikum semua,hai!
heee.pg ni aku bangun awal.kul 6am.
cehhhh,kunci jam 5.45,tapi mcm biasa lah.
5 minit 5 minit.heee.

semangat aku rini bekal kan anak aku bubur,
makan kat school.
aku rasa happy sgt bila dye dpt 
mkn makanan yg aku masak.
heee.so far princess mkn habis,
cuma dye mcm xsuka kalau bubur tu cair sgt,
dye nk rasa ada texture sket.
eh kelaut lak.aku nk cite pasal lain td.
jap g lah update pasal bubur princess.

topik HOTFM rini.
apa korg buat lepas SPM,
aku mls nk cite pasal aku,
sbb mcm biasalah,mst lah sambung blaja,
hehehe klise sgt kan.

tapi aku tertarik dgn sorg caller ni,
dye dgn bangga nya ckp dye KAWEN lps spm,
hmm tu ok lah,bagus lah,nk mengelakkan apa yg x elok,
and dye kata dh 5 tahun dye bercinta dgn suami dye tu.
means dr form 1 dye dh bercinta.

hmmmm pada pendapat aku lah,
aku xsetuju bercinta awal sgt cm tu,
aku pon dulu ada lah suka suka,
tp xde sampai bercinta,
form 3 baru bercinta. ecehhhhhhh~
#masa tu dh gatai dh sket.
tapi aku xabaikan pelajaran oke!

then lg satu dye kata lepas kawen dye x
sambung blaja pon.haih bangga nya ckp x sambung,
tp dye kata result dye ok,dpt pangkat 2 ke 1 ntah,
lupa dh.tu pon aku xsetuju,even dh kawen pon knp
xsambung.rugi dik non!

then dye puji gila laki dye tu,
dye kata sepanjang dorg kawen,
x penah gaduh langsung.
Ya Allah,pada aku lah.kalo sesuatu benda mcm tu,
baik kita jgn sebut.jgn lah ckp kita xpenah gaduh langsung,
suami kita baik sgt,blah blah blah.
takut nanti kemudian hari.lain cite nya,
kalau hal hal baik suami,bia lah kita je yg tahu,
jgn di puji lambung lambung cm tu.timbul riak pulak nt.
ingatan buat aku jugak.

ok lah,tu je bebelan harini.
jap g nk BW lak.nk wat keje jap.bye!

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

:)

Nursaila Norman said...

huhuhu..xperlu mention..takut jatuh riak pulak..hari esok kita xtau mcm mana kan..huhuhu

Chekgu Azrine said...

sis..akk pun kawen lps SPM..pastu bt dip kt uitm..then ada ank 2 br terhegeh2 mntk sambung degree jd cikgu kt UPSI..tu dh tua br kua jd cikgu..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

takpelah, dah rezeki dia..kawin awal, rumah tangga bahagia. doakan yang baik je untuk dia :)

faraherda.razalan said...

Sy pun kurang setuju klu bab kawen awal. Tapi, ada pro n con. Tepuk dada tanya selera, kan?

Cuma tentang memuji suami tu, sy sependapat dgn rara. Klu boleh, baik atau buruk bia kite yg simpan sendiri. Bukan nak cemburu tp klu jdk pape kat diri sendiri t, jdk modal ngata lak. Kan?

Misz Pinkie Winkie said...

mestie sedap bubur tue abis makan.
biasalah rara asam garam rumah tangga mestie ada yang gaduh kan..gaduh2 sayang namanya ;)

With Julia said...

Sebelum kahwin ckp lain, dah kahwin ckp lain hahha...apa2 pun kan rara jgn lah dedahkan perihal suami kita mcm mana...yg ptg kita perihalkan benda yg tidak menunjukkan riak....takuttt jd isteri derhaka uwaaaaa...

p/s rara, ju dh buat entry tutorial how to making photobook, sila bca betul2 ye...selamat berdeco utk photobook iman sofiaaaaaaaa...cyg dia muah :)

Nafisa81 said...

kerja part time..pastu sambung belajar...

KhaiRin : anies said...

Assalamualaikum…
Apa khabar?
Sihat ke?
Harap2 sihat + bahagia selalu…

fazilzura said...

lepas SPM msuk wad... phtu teruskan study

diana said...

betul2..tak payah puji lelebih..lagipun setakat kawen baru 5,6 tahun jangan canang sangt la kata laki sayang sangat2..laki baik ke apa..nak kenal betul2 tunggu time kita sakit tak bangun,tunggu time dah tua nanti..ha..masa tu baru kita kenal betul2 suami kita..hahhahaah

Aty_Fared said...

Bg aty..rugi kawen seawal tu..huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...