08 March 2013

Mak aku marah gendong anak kat pinggang

Hehehe.korg paham x tajuk tu?

Dulu aku dukung princess mcm biasa.peluk kat depan.
Tapi skrg.dh lama lama.aku dh lengung.
Aku alihkan princess.sangkut kat pinggang.
Ala yg mcm makcik makcik selalu buat tu.

Bila aku dukung cm tu.
Selesa sket aku rasa.
Hehehe.sbb princess kan dh mok mok sket.
So bila buat cm tu rasa cm ringan.

Tapi masalahnya.
Mak aku lak marah.
Bila dye nmpk aku dukung princess cm tu.
Mst dye bising.jgn dukung cm tu.
Dukung elok elok.
Mak xpenah dukung cm tu.
Erk!diam jelah.

Aku pon xtanya mak aku kenapa.
Kikiki.so dpn mak aku.aku dukung cm biasa.
Kalo lenguh je buat cm tu.
Korg selalu dukung cane.



hah mcm ni lah maksud aku dukung senget kat pinggang tu.
knp rita rudaini dukung cm ni ok je.hehehe.


24 comments:

mama leen said...

sebab takut jalan kengkang kot... saya dulu pun selalu gak dukung macam tu.. penat la.. hehe... tapi masa ranea first time jalan pakai kasut, nampak dia macam kengkang... alamak mula la gabra.. tapi lama dh ok.. sebab rupanya dia jalan macam tu sebab first time pakai kasut hehe

diana said...

sekarang ni klu jalan2 suami je dukung adik.tak pernh tgk di dukung kat pinggang..hehe..kenapa tk boleh ye...

:: Mrs.Eady :: said...

Org tua kan bnyk pantang larang :)

nini said...

ala....baru nak tanya pasai pe...huhu

Wawa said...

Alamak...ngape? Sebab skang rajin gak wat cenggitu sbb naila semakin berat...

Chekgu Azrine said...

sbb nti bdk jln ngengkang kot..ai.pun suker jgk dokong gitu..ngeee

mas saari said...

untuk baby tak elok sbb pinggang dia tak kuat sgt lg.. dah besar takpe

faraherda.razalan said...

Sy x pndi dukung pinggang. Tkot jth.

Ujie said...

Yelah..nape pulak ek?
Mmg biasa org gendong anak gitu.
Nnti tanyala mak, nak gak tau apa yg tak elok.

najihahfara said...

mungkin ada sebabnya tu kan

najihahfara said...

mungkin ada sebabnya tu kan

Farrah Hasna said...

sy pernah kena tego dgn mak mertua..die kate nanti anak jd jln mengangkang..wallahualam..betul ke x den x tau..

cha said...

kenapa tak boleh dukung camtu u?

erna said...

ibu erna pun x bagi. ibu cakap nanti anak kangkang. yeke? hehehe tah la

sal ya said...

biasa kalau baby blm pandai duduk or berjalan mmg tak blh dukung mcm tu.

Munnafendy said...

ayh mun pun xkasi dukung baby cmtu.
samada akn sebabkan baby kengkang atau ganggu proses pkumuhan (berak) dia...lbih kurang gitu la kot

ArELeEz said...

ntah la.. tp, selalunye petua org tua2 ni ade maksud t'sirat. he3..

marinahunny said...

rara, anak yg belum boleh berjalan mmg x sesuai dukung mcm tu rasanya sbb tulang blkg dia x boleh tegak betul lg. Klu yg dh 2,3 tahun sesuai lah. Mak akak pon x kasi dukung kendong tepi tu kalu kecik lg

FUZY said...

eh sama la kita...dea kn agakss bambam...lenguh dukung cam biasa..kena tegur dgn MIL ,dia ckp nnt anak jalan kengkang...mak pula ckp xde masalah la..dlu mak xlarat nk dukung bt camtu la jg...haishhhh dpn MIL dukung berkhemah la skit...dah org tegurkn hormat la ckit...

~AmyLiana86~ said...

mmg xelok pun kan dukung kat pinggang gitu..aritu xtau gok lepas kena tegur terus xdukung mctu..=)

cikpingu said...

cm umie jgk dukung dhia cam ritarudaini wat tu.. pnh g kedai.. pastu umie nk amek brg.. umie dukung la cmtu.. mkcik kdi tu tegur.. jgn dukung cmtu.. nnt jalan kengkang.. umie pun alih la dukung cm biase... kdg2 klu dh penat dukung biase tu.. mmg dukung kat pinggang, sbb sng ckit wat keje.. hehe.. tp xla slalu.. kdg2 jek..

Papa Mifz said...

biasalah orang tua ada jer yang tak kena...hehe

Ros Anis Rusli said...

sama..sejaka airiell dh bsr dh xlrt nk dkung..slalu ubah posis wat ceni..rs slesa skit..

Myra Jay said...

Stgh org tak bg takut jln kengkang kot...

Mcm Rita anak dia dah besar, kaki dah terbentuk elok, so xdak mslh la kot ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...