Image and video hosting by TinyPic

08 March 2013

Mak aku marah gendong anak kat pinggang

Hehehe.korg paham x tajuk tu?

Dulu aku dukung princess mcm biasa.peluk kat depan.
Tapi skrg.dh lama lama.aku dh lengung.
Aku alihkan princess.sangkut kat pinggang.
Ala yg mcm makcik makcik selalu buat tu.

Bila aku dukung cm tu.
Selesa sket aku rasa.
Hehehe.sbb princess kan dh mok mok sket.
So bila buat cm tu rasa cm ringan.

Tapi masalahnya.
Mak aku lak marah.
Bila dye nmpk aku dukung princess cm tu.
Mst dye bising.jgn dukung cm tu.
Dukung elok elok.
Mak xpenah dukung cm tu.
Erk!diam jelah.

Aku pon xtanya mak aku kenapa.
Kikiki.so dpn mak aku.aku dukung cm biasa.
Kalo lenguh je buat cm tu.
Korg selalu dukung cane.



hah mcm ni lah maksud aku dukung senget kat pinggang tu.
knp rita rudaini dukung cm ni ok je.hehehe.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

  1. sebab takut jalan kengkang kot... saya dulu pun selalu gak dukung macam tu.. penat la.. hehe... tapi masa ranea first time jalan pakai kasut, nampak dia macam kengkang... alamak mula la gabra.. tapi lama dh ok.. sebab rupanya dia jalan macam tu sebab first time pakai kasut hehe

    ReplyDelete
  2. sekarang ni klu jalan2 suami je dukung adik.tak pernh tgk di dukung kat pinggang..hehe..kenapa tk boleh ye...

    ReplyDelete
  3. Org tua kan bnyk pantang larang :)

    ReplyDelete
  4. ala....baru nak tanya pasai pe...huhu

    ReplyDelete
  5. Alamak...ngape? Sebab skang rajin gak wat cenggitu sbb naila semakin berat...

    ReplyDelete
  6. sbb nti bdk jln ngengkang kot..ai.pun suker jgk dokong gitu..ngeee

    ReplyDelete
  7. untuk baby tak elok sbb pinggang dia tak kuat sgt lg.. dah besar takpe

    ReplyDelete
  8. Sy x pndi dukung pinggang. Tkot jth.

    ReplyDelete
  9. Yelah..nape pulak ek?
    Mmg biasa org gendong anak gitu.
    Nnti tanyala mak, nak gak tau apa yg tak elok.

    ReplyDelete
  10. sy pernah kena tego dgn mak mertua..die kate nanti anak jd jln mengangkang..wallahualam..betul ke x den x tau..

    ReplyDelete
  11. kenapa tak boleh dukung camtu u?

    ReplyDelete
  12. ibu erna pun x bagi. ibu cakap nanti anak kangkang. yeke? hehehe tah la

    ReplyDelete
  13. biasa kalau baby blm pandai duduk or berjalan mmg tak blh dukung mcm tu.

    ReplyDelete
  14. ayh mun pun xkasi dukung baby cmtu.
    samada akn sebabkan baby kengkang atau ganggu proses pkumuhan (berak) dia...lbih kurang gitu la kot

    ReplyDelete
  15. ntah la.. tp, selalunye petua org tua2 ni ade maksud t'sirat. he3..

    ReplyDelete
  16. rara, anak yg belum boleh berjalan mmg x sesuai dukung mcm tu rasanya sbb tulang blkg dia x boleh tegak betul lg. Klu yg dh 2,3 tahun sesuai lah. Mak akak pon x kasi dukung kendong tepi tu kalu kecik lg

    ReplyDelete
  17. eh sama la kita...dea kn agakss bambam...lenguh dukung cam biasa..kena tegur dgn MIL ,dia ckp nnt anak jalan kengkang...mak pula ckp xde masalah la..dlu mak xlarat nk dukung bt camtu la jg...haishhhh dpn MIL dukung berkhemah la skit...dah org tegurkn hormat la ckit...

    ReplyDelete
  18. mmg xelok pun kan dukung kat pinggang gitu..aritu xtau gok lepas kena tegur terus xdukung mctu..=)

    ReplyDelete
  19. cm umie jgk dukung dhia cam ritarudaini wat tu.. pnh g kedai.. pastu umie nk amek brg.. umie dukung la cmtu.. mkcik kdi tu tegur.. jgn dukung cmtu.. nnt jalan kengkang.. umie pun alih la dukung cm biase... kdg2 klu dh penat dukung biase tu.. mmg dukung kat pinggang, sbb sng ckit wat keje.. hehe.. tp xla slalu.. kdg2 jek..

    ReplyDelete
  20. biasalah orang tua ada jer yang tak kena...hehe

    ReplyDelete
  21. sama..sejaka airiell dh bsr dh xlrt nk dkung..slalu ubah posis wat ceni..rs slesa skit..

    ReplyDelete
  22. Stgh org tak bg takut jln kengkang kot...

    Mcm Rita anak dia dah besar, kaki dah terbentuk elok, so xdak mslh la kot ;D

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com