Image and video hosting by TinyPic

04 March 2013

mengandung lagi?!

touch a wood
touch a wood!

aku mmg fobia sgt.fobia gila.
aku bukan x nk baby ag.mmg nk,
tapi bia lah anak aku besar sket.
bila lah princess dh pandai ckp,
dh pandai jalan,
dah boleh berdikari.
aku xnk miss setiap perkembangan anak aku.
aku nk selalu bersama dye dan memngajar dye.
aku xnk dye rasa tersisih.

ok,stop mukadimah.
actually minggu lepas aku cuak gila.
seminggu tu aku rasa mulut x sedap.
nk mkn asam,kepala pening,
bdn rasa lain macam je,
balik rumah aku sakit kepala gila gila.
dh lama aku x sakit kepala mcm tu.
last pon b4 preggy kan princess dulu.
pas tu dh xde dh.

bila dtg balik,
aku pelik.knp knp?
ke sbb banyak sgt jalan.hehe.

balik rumah,mandi,
MIL suruh aku mkn panadol.
aku mmg jarang mkn panadol.
kecuali kalau dh terdesak sgt.
kalau dh sakit sgt.

masa ngah rehat rehat tu,
adik ipar aku nganjing aku.
dye kata.
" mengandung kot "
hahaha,mmg hampeh lah kan.
aku pon masa tu dh cuak gila lah.

aku berdoa sgt mulut adik ipar aku tu masin,
dan due aku period adalah hujung bulan feb.
aku menanti dgn setia.

last last,tup tup isnin tu period.
ahhhh lega gila.rasa nk lompat.
aku trus msg adik ipar aku,
ckp kat dye yg aku period.hahaha.
yeay!

so sejak dr tu aku terpk,
ahhh xleh jd ni kalau mcm ni
aku kena buat something.
makan ubat or cucuk,

duhhhhh masalahnya benda ni yg aku x tau.
xtau mana ok.mana 1,kawan aku ada buat iud tu.
seratus lebih je utk 5tahun.
mak mentua aku x bg tanam kt bawah tu.
dye suh tanam yg kat lengan.
tp aku x tau nk buat kat mana.
takut sakit pon ada.
dh fobia dh kena cucuk2 ni.

tapi x leh,kena buat gak.
risau lekat.lgpon aku czer,
kena jaga sume tu.huaaaa.
xtau dh nk buat yg mana.

nk mkn ubt risau gemok,
aku xnk gemok,cukup lah gemok skrg ni.
cukup lah,cukup lah.tu pon dh ramai org mengata.
takkk nakkkkkkk!

dosa ke aku bila aku kata xnk preggy lg?
aku bukan x nk,tp nk lewat sket.
sedih lah bila ckp pasal hal ni.

tp aku tetap kena buat sesuatu dlm masa terdekat ni.
xkira lah cucuk or mkn ubt.tp aku rasa nk cucuk je,
mkn ubt payah.aku dh lah nyanyuk.hehehe


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. huhu pgla jumpa doctor u. mintak pendapat doctor yg mane elok :)

    ReplyDelete
  2. elok merancang rara sbb operate kan.. at least 3 thn.. mcm akak rancang sendiri je.. alhamdulillah suami bekerjasama..

    ReplyDelete
  3. hehe tkpe...yg penting da kuar sorg..pastu boleh la rancang.. congratz for the 1st baby!

    ReplyDelete
  4. Ra.. due period hana pun hujung feb tp smpai skarang xperiod lg. kesimpulannya bln 2 xperiod tp dh msuk bln 3 ni. huwaaaaaaaa i is berdebarnyaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. aisey...bab ni akak x leh tolong la rara..dah lama x ngandung..heheheh

    ReplyDelete
  6. Akk merancang sendiri jerk. Tp kalau nak buat biar buat yg dkt lengan sbb base pada experience org sekeliling akk kalau buat kt bwh tu takut hlang mcm tu jerk mcm yg mkcik akk kena. Kwn akk plak buat kat lengan so far ok jerk.

    ReplyDelete
  7. sis..pakai implan kat lengan pun ok..

    ReplyDelete
  8. hehehe. saspen betol.

    tak dosa kot malah digalakkan sebab atleast kene jarak 2 tahun kalau x silap between babies. huhu

    ReplyDelete
  9. hehe..tanam je kat lengan tu sis..

    ReplyDelete
  10. Dah pandai makan kaki... hihihi.. =)

    ReplyDelete
  11. akak makan ubat jer.. siap set alarm tu. kalau xde alarm alamat kelaut ler.. akak pn x ready utk 2nd sbb nak spent time dgn lala dulu. Kita dh biasa membesar dgn adik beradik yg jarak dekat2 dah tu ramai lak 6 org kan.. jd tau la kebaikkan & keburukkan. Kebaikkan memang bila semua dah besar.. nampak jugak la berbaloi susah payah mak ayah yg ada anak yang jarak x jauh ni tp ms kecik.. memang mcm akak ni.. dgn adik jarak setahun.. kiranya lagi 2 mggu nak genap setahun dh dpt adik. membesar dgn kenyataan ada adik jer.. x penah rasa mcm mana xde adik. so, utk lala rasa kena jarak jauh sejauh yg boleh la

    ReplyDelete
  12. Rara..miza cucuk..takut lekat sebab czer jugak..hihi..kena tggu at least 2 thn kan..pas cucuk badan makin slim plak..wakakaka..

    ReplyDelete
  13. kwn aku buat yg iucd tu ra, dia kata ok, senang :)

    ReplyDelete
  14. lynda guna pil je rara..alhamdulillah..sekarang pil dah mcm2..ada yang 3 in 1..jaga kulit..jaga badan dan sbg perancang..no worries naik badan atau apapun..bukan juga taknak tambah..tp mengikut Islam..jarakkan anak at least 4 tahun..2 tahun pertama supaya dia dpt susu ibu sepenuhnya dan 2 tahun seterusnya..utk pembentukan diri..perkongsian..lagipun kebaikan utk kita yang bersalin czer ni..

    ReplyDelete
  15. akak tak de makan ubat2 ..rancang sendiri je..suami kena la pandai2 kan..jangan memandai2..heheh

    ReplyDelete
  16. Akk untgggggg..ade jgk princess..kite ni blm ade rezeki smp skrg. .sedih tahuu :'( tk sbr nk tgok princess ade adik boy.hihi

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com