19 March 2013

mood sedih dan mengada datang.

redha jelah korg bila baca eh.
kalau xnk baca xpe,
aku kan selalu suka emo sendiri,
muehhehe.gelak utk diri sendiri.

kan aku ckp kat korg,
adik aku nk kawen,
adik lelaki aku,
ya adik aku kawen muda,
jodoh dah sampai kan,
so bialah.apa salahnya kawin awal.

td kami bincang bincang pasal makan,
bz lah kami,asek msg n call je 2 3 minggu ni,
biasalah nk kawen kan,mak aku lg lah bz xhenggat,
kesana kemari,sian mak,tp demi anak,mak sanggup.
adik aku kt JB,jauh.

td ngah msg msg ngan adik aku,
dia leh ckp, " org rasa takut lak kak "
terus sebak hati aku,rasa nk nangis,
dh besar dh adik aku,dh nk kawen dh pon,
mcm xsangka je,aku happy utk dye,
tapi mcm xcaye,adik aku,adik aku!
huaaaaaaaaaaaaaa nk nangis jap leh!

aku ni even garang ngan adik adik,
tp aku syg adik aku,sume aku syg,
kdg kdg mulut aku je jahat,
tp semua aku syg,sanggup buat apa saja utk jaga adik,
aku dulu,semua adik aku aku jaga,
mana ada mak aku antar pengasuh,
anta jap je,3hari xantar dh sbb aku xsanggup tgk pengasuh
tu xbg adik aku mkn,aku sedih.

last last siang mlm aku jaga adik aku,
bg mkn,basuh berak,kemas umah,
sume aku buat,rajinkan aku.hehehe.

tp skrg adik aku dh nk kawen,
aku sonok,happy,xsbr.

wan,kakak xde papa yg kakak mintak,
cuma satu,jd lah ketua keluarga yg bertanggungjawap.
semoga kamu bahagia ngan anak n isteri nanti.
kakak percaya kamu boleh.
ok!

dh lah,xnk ckp lebih2,nt nk nangis lg.

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sabar ya

cha said...

adik u umur brp yg nak kawen tu? biasala tu kan naluri sorang kakak camtulah. mesti ada rasa sedih sikit.

✿ pink velvet ✿ said...

tetibe aku bace entry ko, aku pon sebak gaq *sobs sobs*

faraherda.razalan said...

Ololololo...

Biasalah. Inilah yg dikatakan peredaran masa. Dari bayi hingga menunggu masa untuk pergi. Sepanjang masa itu, macam2 proses kita kena lalui. Heee~

Sy pun get ready je ni. Mana tau kot esok lusa adik sy lak nak kawen.

Lynda Che Lah said...

owh rara..sedih dan hiba pula tetiba bila ingat balik..lynda ada 3 org adik lelaki masih bujang..ntah tahun depan dah berpunye kot..kdg2 mmg kita tegas as kakak tapi hati kita very the wet tissue kan...kita yang jg sume tetiba dah nak kawen..erm :'(

najihahfara said...

dah sampai waktu dia untuk ber2. semoga dia jadi ketua keluarga yang bertanggungjawab :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...