Image and video hosting by TinyPic

13 March 2013

NURSE gila!

aku actually x sampai hari nk tunjuk pic ni.
tapi kalo aku xserta kan pic mst korg xpaham apa yg aku ceritakan.
betul x.kdg kdg kite cerita kena tgk pic baru best.
tapi cerita yg aku nk ckp ni cerita sedih.
mmg gila babi lah.benci aku tgk.

sepanjang aku kat spital,
Alhamdulillah princess ok.
tp mmg ada stgh nurse yg gila.
gila kuasa,gila nk marah org.
gila meroyan.

masa princess dh mula kuning kat spital.
aku dh xanggup nk tgk anak aku asek kena cucuk je,
aku mmg x tgk lah anak aku kena cucuk,
mmg papa dye je yg masuk,tapi
Alhamdulillah lah masa cucuk amik darah kat KK,
ok je dorg cucuk,

tp bila nurse kat hospital besar amik darah princess,
aku ralat sgt masa tu,
dorg xjumpa urat princess,
then boleh pulak dye cucuk tangan aku banyak kali,
keluar masukkan jarum tu banyak kali.
korg tau x apa yg aku rasa masa tu.
aku yg rasa sakit.aku sedih sgt.
kesian princess.
tp nurse tu pandai,
dye suruh aku BF princess bg dye leka,
and x nangis masa dorg amik darah tu.
tp aku yg nk nangis tgk anak aku kena cm tu.
huh! kalau ikut hati mmg aku xnk bg dorg amik darah anak aku.

then masa princess cirit birit dulu,
dorg nk cucuk jarum untuk masuk air,
korg tau x,punyalah lama anak aku dlm bilik doc tu.
tp aku dgr anak aku dh melalak lalak dah,
sampai ke luar dgr,dlm 10mint cm tu anak aku nangis,
laki aku dh xtentu arah,dh mcm nk tendang pintu bilik doc tu,
last last bila naik wad,
rupanya doc tu masukkan jarum tu x btul.
bengang gila aku,tapi nasib x mudarat kan.
so aku ok lh.tp kalo teruk.mmg aku maki je,
saman hospital pon aku mampu.

and sampai skrg aku fobia tgk princess kena cucuk.
and aku berjanji aku kalo boleh tak nk tgk princess sakit sbb
xnk tgk dye kena cucuk lg.

sbb apa aku up entry ni? sbb aku tgk link ni td kat fb,
aku jd geram,bencik.


aku xtau nk ckp apa,sedih gila.
wahai nurse,korg tau x kami mengandung kan anak kami,
9 bulan,penuh kasih sayang,kami belai.
kami menantikan saat saat lahirnya bayi kami,
tp kenapa korg buat cm ni?
knp?
sanggup kah kamu?
hah! kamu pon akan ada anak.
korg x takut org buat anak kamu cm ni,
xpelah.Allah ada.tunggu balasannya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 comments:

  1. oh my! so ni yang org duk cakap kat FB tu ye? mula² tak nak tgk pic nie tapi since rara dah up, tengok jugak

    iskkkk kesian! kesian sgt dekat baby...

    kite yg tgk nie pun hati dah sebak, apatah lg parents baby nie

    ReplyDelete
  2. gmbr ni bru tsebar kat fb tadi..mmg kesian..kurang ajar punya nurse

    ReplyDelete
  3. Ya Allah. kesian kat baby ;(
    kurang ajar punya nurse! tak reti nak bertimbang rasa ke aper ! PG pernah kena jarum juga bab nak bg masuk air dalam badan. memang rasa sakit. ni kan lagi baby kecik. Ya Allah. sedihnya PG tengok. tak sanggup nak tgkkkkkk !

    ReplyDelete
  4. Tak agak la klu dapat nurse camnie....kita yg kena cucuk pun sakit apatah lagi baby yg tatau pape....


    Kdg2 nurse nie suka suki je nak marah2 ke hape. Tak jadi ape takpelah, kot jadi pape kat baby, kena saman baru nak meroyan. Buat keje tu biarlah betul....ikhlas, buat kerja dgn senang hati bukan menyakitkan hati.



    geram nih

    ReplyDelete
  5. da la bdk ni kcij, drh skit, dia wt gtu drh kuo byk, aduii...hrp xla jd gni.

    ReplyDelete
  6. ada sorang kawan akak watsup gambar ni..huhu...memang nurse giler!!!

    ReplyDelete
  7. kurang aja punye nurse..xde ati pewot langsung !!!! klu kene kat dya..batang hoki akan kuhayunnn !!

    ReplyDelete
  8. xnak tgk .. td kt fb pun view laju2...

    ReplyDelete
  9. ya allah tengok gambar pun dah menyayat hati i walaupun i atkde anak. apala kejam sgt dorg ni :'(

    ReplyDelete
  10. kak wall akak ada share & komen pasal kes tu ada pulak mamat meroyan mana dok backup nurse gila mcm tu.. pelik2 nurse2 gomen ni kan?? bkn semua la.. sesetengah, asal kita komplen skit srh gi swasta dia igt gomen 100% free ke & dorang keja x dpt gaji ker? Tu namanya keja x de tanggungjawab.. keja semata2 nak dpt gaji tiap2 bulan je. kalau x mampu jd nurse gi cr keja lain. melambak keja dalam dunia ni

    ReplyDelete
  11. MMG SAKIT HATI BACA JAWAPAN NURSE TU KAN..X KENA KAT ANAK DIA...MMG LA..BUDAK TU BUKAN BARANG MAINAN X BERGERAK..SENGAL NYER NURSE..

    ReplyDelete
  12. aaa siannye baby ni..isk2..sedeyyy tgk..

    ReplyDelete
  13. ya Allah....hurm...ade stengah nurse kje ok..tp ade stengah kje xikhlas...sakit ati asse

    ReplyDelete
  14. Td pon nmpak kat fb,sedihnya,xsanggup tgk..huu..kesian baby tu..ada insurans utk baby x eh?klo ada,better amek insurans,so klo baby xsihat,bley bwk baby g hospital swasta.

    ReplyDelete
  15. kesian kat baby tuh...banyak tuh darahnya...

    bukan semua nurse teruk , ini mesti kes nurse tak terlatih punya kerja nih...

    ReplyDelete
  16. kalau kena kat anak akak mmg akak amik jarum tu akak cucuk kat badan nurse tu.. baru dia tau sakit camne baby tu.. benggong punya nurse!

    ReplyDelete
  17. As salam Safura,

    Akak tgk juga gambar ni kat FB tak sanggup nak tgk lelama... akak pernah tgk bb kena cucuk smp mengelembung tgn dia mcm kena air panas slps amik darah utk jaundis... mmg sadis... tp tak semua nurse mcm tu ada juga yg baik & lemah lembut... ni manusia yg ada masalah mental agaknye... maybe jgk bb tu tak reti diam dlm tu, dah ramai sgt tu yg jd gini tu...aishh... carik pasal betullah dorang ni...hikhik

    ReplyDelete
  18. aduhaii.. takde otak langsung lah nurse tu... bodoh betull... baby tu pulak yg di salahkan..!! ehh.. bukna bodoh dah tu.. tahap takde akal dah tu... pecat je lah nurse tu!

    ReplyDelete
  19. semalam tengok kat fb.. benci sangat nurse macam tu.. budget bagus.. kalau saye report je!!!

    ReplyDelete
  20. Sama lah tak sanggup gak tengok gambar baby ni.. huhuuu sedih

    ReplyDelete
  21. Sialan! Hah...kan dah kena. Klu kena pd sy....muke nurse tu aku tumbuk. Serius.

    ReplyDelete
  22. rara........terus ju nangis...sungguh tgk pic tuh teringat kt anak sendiri...kalo jd pada kita samannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn wehh...gerammm tol! 9 bulan di kandung sana sini senang2 dia buat mcm bb kita anak ayam...huhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  23. baca entri kamu ni buat akak semakin sebak... :(

    kesian princess...



    p/s : minta izin share link entri ni kat blog akak ye.. TQ in advance..

    ReplyDelete
  24. kalau lah jadi kat anak kita sendiri x tahulah nak kata mcm mana

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com