Image and video hosting by TinyPic

06 March 2013

PISANG MONTEL


oooo ni lah ropenya pisang montel eh.
selama ni aku xpenah tau pon.
ni sume HANA punya pasal.hehe
dan xpe,semalam dh tau dh,
actuallu pisang montel ni dorg kata pisang kacuk,
and pada abg yg aku beli pisang ni,dye kata
pisang ni pisang import.ohh lalala,mana mana lah.
hehehe.aku bg princess pisang ni as a 1st solid food,
yeay! 1st fruit yg masuk dlm mulut princess.
ibuu akan ingat sampai bila bila.

semalam masa bg mkn kan princess,
dye suka gila.
mula mula masuk mulut mcm pelik je muka dye,
myb rasa lain kot.tapi lepas tu lagi di nganga kan mulut
yg kecik tu.heee,habis jugak lah separuh buah tu,
pisang montel ni super panjang tau.mmg panjang.
comel je,tapi aku rasa xleh nk kalahkan
pisang berangan,pisang berangan lg cantik.
lg kuning.lg sedap manis lemak.
HANA pon kata pisang berangan boleh bagi,
so esok cr pisnag berangan pulak ye.heee.

dorg kata kena bg anak sesuatu buah tu 4 hari kan,
so aku akan bg pisang ni 4 hari kat princess,
dat mean sampai hari jumaat,
tp pelik,mlm td dye tak yak,
selalu yak.aik! mkn pisang xyak eh anak ibuu,
hehehe.xpe,rini mst yak banyak.hee.

tgh pk,lepas 4hari ni nk bg apa pulak eh.
hmmm....
labu? apple? carrot?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. anak saya pun suka makan.. pastu dia kompom berak... hehe...

    ReplyDelete
  2. try apple..apple sedap..hihi..hannah suke beno apple ngn pisang..

    ReplyDelete
  3. kalau akak ni pisang tak jalan ngat.. betik bolehler.. tapi baby tak bolehler kot..

    ReplyDelete
  4. sedap..tp preggy xleh makan byk org kte..lg2 la amy de asma mmg xleh makan pisang.. =)

    ReplyDelete
  5. good girl....nampaknya dia boleh terima pisang..nanti cuba epal merah plak...

    ReplyDelete
  6. kalau nak tau..iman dulu mula2 laah dengan pisang. pising ni iman x leh makan. kalau pisang emas yg comel2 tu..iman boleh makan.

    iman dulu..lepas mkn pisang montel naik merah2 kat badan. so erna stop dan try bagi pisang emas pulak. alhamdulillah ok

    bila dah lama sikit..erna bagi iman makan pisang montel, ok. passed! dah boleh makan :)

    ReplyDelete
  7. alah gambar princess mamam tade ke?
    hihihi.

    pisang kaki kenal?
    :D

    ReplyDelete
  8. kat kg ayah saya bnyk tanam.. sampai tak termakan.. now bila berhijrah nk makan jenuh mencari :)

    ReplyDelete
  9. akak suke .. tapi bila buat serawa pisang aje ;) sbb maniss ;))

    ReplyDelete
  10. nak try bagi aisya makan pisang gak pas ni.. ari tu bagi apple ye2 dia tolak.. x sedap kut.. tpi bila tengok umi dia makan nak jugak menyelit.. hehe

    ReplyDelete
  11. akak tak tahu la pendapat orang lain bila baca komen akak ni..harap2 jangan ada yang marah..sebenarnya pisang akan buat najis bayi jadi pejal..bukan melembutkan najis.nak lembut bagi betik..kebanyakan yang akak tengok bila bagi pisang dan epal,anak susah nak berak.ada yang kata kena urut2 perut dia baru berak.tapi sampai bila nak urut..kan??

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com