28 March 2013

Review Botol MAM


heee.hai korg!
rini nk review botol mam,
sape suka?
princess suka.
tp ibuu yg suka lebih.gee.

actually dulu princess BF kan.
so i mmg tak beli langsung bottle.
tapi adik ipar n MIL i belikan bottle Pigeon
kat princess,dulu mmg xde function lgsg botol tu.
tp skrg sgt sgt berguna.botol pigeon tu sng nk handle.
( rindu nk bf dye balik sob sob )

2 botol mmg x cukup.
so aku belikan lg botol utk princess,
mula mula beli aku beli tommi tippe kat princess,
ok gak,dye suka,tapi aku xsuka sbb susah nk basuh,
bottle tu gemok gemok.payah lah.

pas tu aku beli gak botol MAM yg anti-colic tu.
mahal gila hokehhh! 39.00 rasanya.lupa dh.
princess suka botol mam,tp aku tak suka anti-colic sbb
payah nk basuh gak.yg anti colic tu dye ada getah bahagian dlm.
kalo kelam kabut tu mana sempat nk basuh n bukak getah sume kan.
kalau x basuh getah tu berlendir,geli lak.sian princess.

then aku beli lak bottle mam yg lg 1,
mmg baby bottle.botol yg ni mmg senang sgt.
aku suka,senang nk handle,
princess pon suka,kaler cantik cantik.
ada corak corak kat belah tepi.heee suka sgt!

kali ni aku beli 4 botol trus kat eizmierah mum and baby shop.
sbb ada promotion 39.90 2 botol.mmg murah lah kan.
so pas ni xyah risau kalau princess x de botol.
heeee.

20 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great entry

✿ pink velvet ✿ said...

comeinyer.. mcm2 kaler ade :)

Wawa Yusoff said...

kalau bab botol memang failed sikit nak buat review sbb elman teriima ape saje jenis botol... memang tak memilih dan tak menolak.

Sue-Rya Qistina said...

anak2 saya guna botol jenama anakku dan fiffy. murah pun murah. mujur diorg x cerewet. hehehe

Hana Soffelia said...

Mula2 Naurah suka gak botol ni. lama2 dia tak suka dah. Kalau letak ais kosong je dia minum. Kalo letak susu, dia baling. Haish. Sekarang dia bantai teat anakku yg leper tu. hehe

Asz Miza said...

Baru taw ada botol MAM yg camtu..miza pn xske pakai yg ada getah tu leceh sgt..last2 pakai teats dia kat bottle Avent..hahaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

hrga ok comel lak tu.

~wAniE~ said...

tengah survey botol baby ni..x tahu nak pakai botol mana. orang kata botol AVENT ok.. tapi harga dia ya ampun! mahal..

~ NANA ~ said...

nasib baik si farish tu blh je mana2 puting pon skrg...hihi

lps ni blh la kot pakai MAM pulak :)

erin said...

MAM ni mcm sesuai utk girl kan, klu bb boy pakai mcm x begitu sesuai, sbb nmpak girlish, my bb pakai tommee tippee.

Siti Nursyamimi said...

anak i pun ada botol ni..mmg best..:)

mizzy amalina said...

waa...comel2!eusoff dulu pakai TT gak.tp die rejek sbb puting keras sgt.momma pn die xnak..last2 beli pigeon peristaltik plus kaler kuning tu baru ok...maybe sbb puting lembut ala2 breast pny puting kot.hehe..die bsr sket nak try mam plak lah.comel! :)

Chekgu Azrine said...

ada beli utk ank akk yg besar yg 5 tahun..yg bb pkat TT

diana said...

Adik dah tak pakai botol dah..dah sebulan dah tak pakai.akak bg direct bf.akak kan ada masalah nak direct bf dulu kan..lepas tu nurse datang umah hari2 ajar susukan dia cemana..sekarang dah ok dah...pump pun tak payah.dah dekat sebulan tak pump2.syukur sangat.

faraherda.razalan said...

Sy belikan aydin botol MAM mcm yg awak beli ni. Klu utk baby, tak elok sgt pki yg ni sbb risiko dpt kembung perut tu mudah...beli yg jenis lagi satu...yg boleh dibukak dasar botol tu. MAM jugak. Sy pkikan botol yg tu ms Aydin baby dulu. Bile dah bsr, pki je botol ni...

=D

Cho Zila said...

takder anak kecikkan tak berapa nak tauler kan..

Munnafendy said...

ahaa dah lama tggu review dr rara ni..sbb pnh nmpk dlm entry rara yg lepas2 letak gmbr princess isap botol MAM. nk tnya gak ok ke tak. tp dah terbeli avent la pulak....hehehe...MAM bleh dipertimbangkan kalo nk tmbh botol nnti :)

With Julia said...

seriussssssss gojes sgt2 botol susu sofia..jeles ar Qaiser pakai botol biasa2 je anakku...uwaaaaaaa nak MAM gak...comeyyy nak kaler ijau heheh

lina said...

anak saya pakai botol MAM jugak. Baru ada 2 je.Sebab most of the time direct feed sbb duduk rumah je.

Tu pun beli masa time expo. Kalau beli time expo murah jugak la. Yang anti-colic boleh dapat RM26++, yang baby bottle biasa RM20.

cha said...

wah mcm mcm kaler ada. murah gak eh 39 dpt 2 botol? ke mahal? huhu maklumla takde anak tak tau pricenya :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...