17 April 2013

antara TEA MIX Herbalife dan TABITA Skincare

lepas kawen,badan naik 1kg sebulan.
lepas 3 bulan nikah,pregnant,
badan naik 2kilo sebulan.pada bulan ke 4 preggy,
naik 4kilo! ko mampu?! dasat kan aku,
last preggy sblm bersalin berat aku 83kg.ko mampu?!

lepas seminggu bersalin berat turun sampai 67kg.
oklah,ngat boleh turun,tapi naik lak till now.
69kg! ko mampu?!

mcm mana nk turun ni?
aku mkn shakelee,berat xnaik,tapi maintain.
mkn dh control dh.mkn sket sket je,
xmkn kang kebuloq lak,
haih!

pas tu makan d'herb,xsampai sekotak,
terhasut pulak beli herbalife.
aku mmg dh lama dh nk amik herbalife,
tapi mahal gilo.xmampu 1 set tu.
last last masa jalan jalan kat jualan puspanita,
ada agen herbalife,dorg pancing aku,
panggil aku timbang,pas tu dorg kata umur dalaman
aku mcm org umur 47 tahun,sdgkan umur aku baru 26tahun
47tahun.ko mampu?!

huaaaaa aku sedih,serius sedih sebenarkan,
keadaan badan aku sgt teruk,
lemak sana sini.aku bencik,cepat letih.
xsuka,xcergas,aku x suka jugak.
aku nk kurus,sihat,cantik.TAMAK kan!
tapi semua wanita nk cm tu kan kan.

baru semalam aku minum TeaMix ni,
kerja nya kencing je,org tu kata dye detok secara semula jd.
aku dh google dh pasal teamix ni.mmg best.ramai yg ckp berkesan.
kwn aku sendiri ckp berkesan.so aku nk try minum ni dulu cane.
dlm masa yg sama aku control mkn aku.tp aku ni sllu terjebak.
suka derhaka pada diet aku.

please rara,please! kuat kan semangat! nk cantik kan.
nk kurus n sihat kan.so kena kuat semangat.
stkat tahan lapar,apa lah sgt kan.heh!

ni ada info pasal Tea Mix.

gambar je mampu.lain google eh.hehe


pasal kulit muka lak,
lepas bersalin muka aku mmg kusam,
kusam gila,xmerah,xkuning,xcantik.kalo yg korg nmpk CANTIK
tu hanya lah dgn apply makeup yg berinch inch,
kalo x makeup,mmg takut tgk nya,hahaha.xlah scary mana,
sedap lah mata memandang,tp mata aku xsedap.
aku nk kulit yg merah merah cantik.
eye bag aku teruk sgt.xtau lah knp.
myb sbb aku suka sgt gosok mata masa kecik kecik dulu.
kalo dpt tenyeh mata mmg sekuat hati.

and now mata aku kalah mata panda,
aku tgk org org guna Tabita SkinCare tu.
wah result dye mmg best,aku perkenan sangat,
tapi mahal.knp lah benda yg cantik cantik sume mahal eh.
hahahaha.aku dh survey trial set.best jugak,
harga ok lah.not bad,mampu milik,
and aku rasa nk try.

sape yg pernah try! angkat tangan.
jom share,nk jugak tau.

hmm tu je luahan aku kot.
tgu lah sebulan lepas ni eh,
tea mix n tabita.nk jugak beli.
xkira xkira! sbb teruk sgt dh,
niat aku cantik untuk suami aku,
seyes,untuk suami dan untuk mata aku sendiri,
dan untuk kesihatan diri.xsikit pon untuk riak.
pape nt aku share lg k.bye!

21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

displin penting

BaTiK_PiNk said...

Safura, akak pun consume HL ni. Nak tahu berata usia badan akak sekarang? 54 tahun ok! Sedangkan usia sebenar akak adalah 29 tahun...sangat menyedihkan dan sekarang akak tengah usaha untuk dapatkan usia badan yang lebih muda.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

berkenan jugak nak cuba tabita..tp rege nye membataskan diri ku. banyak benda nak beli ni... ooohhh

jaja_NorLiza said...

sama la kita rara...berat pon sama...pas beranak bdn naik tak hengat2..huhuhuh..

rara umo 26thn usia bdn 47thn...kalo akak ni mungkin 90 tahun kot! uwaaaa....takot!!!

With Julia said...

chaiyok2...rara :)

Mooniqueen said...

MQ alhamdulillah lepas kahwin berat xbanyak beza.. tak tau lepas beranak no 2 nanti.. Takpe yang kurus2 bukannya cantik pun ;)

cik chinta said...

pnh gn tabita, mmg cntik.

ieda immi said...

jgn lupa hubungi akak dik bila dah sedia ! ;)

minum HL kena ada coach , baru coach boleh pantau .. insyaallah rara boleh berjaya ..
tapi nak turun berat x boleh harapkan teamix shja ;)

email mee dear ! ;)

::EIDA:: said...

persamaan dua dua itu adalah mahal. muahahahaha

HanNis SaNia said...

hehehe nti dtg my blog byk sharing pasal herbalife. ^_^

cha said...

i nak kuruskan muka boleh tak? tapi nak gemukkan badan huwaaa T_T

~~Ticer Wann~~ said...

pengguna tetap HL dr zaman anak dara dulu... sampai sekarang. nak lagi bekesan mmg kena beli 1 set.. air kosong kena banyak tau rara sebab nak gantikan air yang keluar dr badan kita sebab detox tu.. anyway disiplin tu penting.. :) all da best ya... cer try ambil collagen tgk... :)

noorliana zamri said...

saya pun consume herbalife turun 10 kilo dalam 3 bulan....teamix ini memang best...dapat bakar lemak,bertenaga...dan awet muda...lepas kak makan nasi atau makanan berat minum teamix panas-panas suam.....

saya coach herbalife...

http://danyliana.blogspot.com/2013/04/kesihatan-adalah-kekayaan.html

Myra Jay said...

berat kita lebih kurang la, memang berisi tak comel kan..
Dalam proses nak makan HERBLAX dari Shaklee, ok tak?

Super Ummi said...

Rara, still bf baby kan...?
No need to worry.. berat akan turun..
Kita pun nak try Herbalife... suami yang support (nampak sgt die nak bini die kurus kan... hahaha).
Rara, kalau free, singgah blog kite ye..
http://ummidaddyloves.blogspot.com/

FUZY said...

yeahhh tengok testimonial tabita mmg superb..........semua jd lawo...duit pun mau lawo gak la...cantek pya fasal no hal kot.... nk kurus mmg senang di mulut nk usaha tu kena pulun sungguh2....jgn derhaka tau rara...rara boleh!!!!!!

erna said...

seram pulak baca entry rara kalini. nanti nak check jugak la berapa umo badan erna. kuikuikui.

http://ummierna.blogspot.com/

Cho Zila said...

akakpun dah cuba HLtu tapi tuler disiplin tak berapa nak ada.. gagal gak... yang penting kitani ada hati nak buat...

Fifi Nadhrah said...

gud luck!~ berat fifi pon maintain.. tak turun2.. memang babat sane sini la.. huwaaa.. nak kurus jugak..

CheNamNam said...

hermmm tea tue tak mahal ker rara...nanti dah sebulan guna jgn lupa hupdate reslt camner tauu..tapi detox tue macam bagus jerk hakak rase..ringan sikit badan..:)

e.t.t.y said...

rara..how come u jadi 69 padahal u nampak kecik je. i pun range 60+ gak, tp sebab i memang nampak gems...tp sikit dari u lah..hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...