17 April 2013

beza blogger BUJANG dan blogger BERANAK

aku mula berblog sejak ogos 2008,
masa tu aku bujang,aku rajin BW and update,
tu pon masa cuti lah,sbb dulu aku keje shif,
aku keje INTEL kat kulim,
keje 12jam,waktu cuti jelah nk mengadap fb
or blog,kalau hari biasa,balik rumah just utk
mandi,makan n tido.but aku suka.enjoi sgt keje.

dh masuk keje gov lak,
aku aktif berblog 24/7,
masuk keje blog,balik keje blog,sblm tido,
celik mata,sume lah blog,sume bercerita di blog.
aku sonok,puas hati,tambah seronok lg bila ada org baca,
hahaha,bajet fofular,and plus plus seronok bila org tanya,
knp lama x update,g mana,rindu nk baca blog,
masa tu hati rasa berbunga gembira,sbb " eh ada org bc eh blog aku "
hahahaha.boleh gittew.

masa bujang dulu xbanyak cerita sgt,
and aku banyak update pasal gossip,
aku mmg suka gossip artis.hahaha.
noty kan,but ustaz and kawan kawan blogger ada pesan,
k.lydiamiza and k.ain nur ada pesan,jgn buh pic pic artis tu,
nanti dosa dye kita pon dpt sama,
and masa tu aku dh slow down,
aku dh x buh sgt pic pic artis yg sexay mexay tu
kat blog,just bercerita random je,ada jugak yg aku buh,
but no no no yg sexy tu.xnk lah aku dpt dosa free.

masa lepas tunang lak,blog aku banyak menjurus ke
idea idea kawen.blogger B2B lah konon dulu.
and sume brg kawen aku DIY,ok tipu semua,
ada stgh2 je.hehehe.best sgt masa tu,update pasal
barang kawen.DIY,share2 dgn B2B lain.best gila.

pas kawen lah.senyap kejap.pas tu preggy,
masa preggy lg senyap.sbb alah tgk blog.
hahahaha,xtipu.aku seyes nk muntah tgk blog.

sampai lah bersalin,ok balik dh.tgk blog pon dh bersemangat.
tapi lepas bersalin,nk tgk blog pon kena ada msa,masa anak tido,
kalo tgh celik try lah adap lappy,kena pelangkung lah jawapnya.
mmg xsempat.till now.mmg xsempat aku nk update blog,
kalo kat opis pon boleh.tp banyak keje skrg ni.so xsempat jugak.
kat umah mmg x lah.xsempat jugak.so aku kena redha jelah
kalau blog aku x berupdate.hahaha.korg pon kena redha lah.

hmm boleh ke aku amik PA tolong update kan belog?

huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bye!

anak manja yang semakin comei,bijak,manja,tembom,geram,haih! iloveu

31 comments:

Ratu Hatiku said...

dua2 pun comeyy... :D

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

sama la kita....

mama leen said...

helo princess... pinjam bunga boleh... :)

~AmyLiana86~ said...

hahaha sama la kite..masa awl2 preggy aritu langsung xsentuh blog..nk tgk pun xboleh..bukak je rase nk muntah..hehehe..

shaFazie said...

kita suka baca blog rara.. :)
princess yang sgt comey ..

Nurzakiah Hanum said...

comelnya dia

Siti Nursyamimi said...

part kening tu yang comey tu..sebijik mama dia..hehe..

Mila Ahmad said...

hihi biasa update blog ni ekut peredaran masaaaa

Ati Masrif said...

assalamualaikum,

ala..la...dah ada baby cumellss ropanya

punyalah lama kak ati tak berblog...huhu

nak wat camnekan...dah ada fmly
kena ikut masa n keadaaan pula :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Btl tue..akak pn klu anak tak tido lg jgn dok berangan ler nak update blog..kang tak psl kena sound ngn husband..:p

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Hana Soffelia said...

Sama dengan Rara. Dari zaman bujang sampai ada anak. Tapi zaman bujang hana cite hal personal. Cite hal kapel2 dengan suami skarang, bila dah bertunang, persediaan nak kahwin, m2b blogger giteww.. ahaha dah kahwin tiba2 diam 4,5 bulan sama kes macam rara. Asal tgk blog nak muntah. Suka layan fb masa tu. ahaha dah hilang alahan kemain seronok cite pasal preggy. Dah bersalin lg best cite hal anak. Lepas ni mungkin leh cite preggy anak kedua dan seterusnya. hahaha

:: Riri-Fatieha ::~ said...

now bujang d ambang berkahwin pun dah malas gile nak berblog. Nanti dah kawin dah ada anak tak tau la mcm mana... huhhuhu

azizah :) said...

betul tu kak.. nilah kehidupan kan..mula2 bujang--> berkahwin--> beranak pulak.. semuanya citer dalam blog :) dah ibarat blog ni satu diari kehidupan kita..

::EIDA:: said...

mate same lahhhh~ hehhehee

ZazaMyMoon said...

hehe kalau blog ni mcm wechat kan senang..
nway salam kenal jg, sy dah follow blog awk balik :)

ch@ said...

Waaa drpd bjg sehingga beranak ye. Aktif.
Kita je jap ada jap xde...huaaa pening sibuk atur strategi perang ngn anak3.

lizz said...

sama la kiter dulu berblog ikut suka hati gosip bagaikan tapi skang dah malas...baik citer pasal diri sendirikan...tapi ikut mood kalau rajin hari2 update kalau malas nan ado jerlahkan...apapun yang penting kita happy..

Chekgu Azrine said...

mmg lain sis..tp akk mula berblog dgn FP since 2003 kot if xslh.msa tu akk dh ada ank pun.so xpnh rasa pun jd blogger bujang..ngee

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kena bahagi2 masa kan

dya said...

mata bulat sama mummy dia lah ;)

Mooniqueen said...

MQ start berbelog ni tahun 2011... baru je berjinak2.. dulu rasa pelik kenapa member2 suka baca blog.. bila dah addicted, baru tau ;D

cha said...

dah lama blogging mestu masyuk nuffnang kan hee

Lyda Mohd said...

Dulu sebelum kawen ada buat blog, tapi terbengkalai gitu je sebab busy keje. Sekarang dah kawen, rajin plak nak blogging..hehe..siap blog baru gitu. Dah terbalik..hehe

Myra Jay said...

Macam2 ragam dalam berblog ni kan... heee

erna said...

memang muka serupa la. copy paste!

hehehe..memang boleh nampak fasa-fasa perubhan hidup seorang ibu tu melalui blog mereka.

masa berlalu pantas...tunggu dakuuuuu

http://ummierna.blogspot.com/

Fifi Nadhrah said...

same la kite.. fifi mase pregnant dulu pon alah dengan blog.. bukan blog je.. PC pon same.. memang tak berupdate la..

Fifi Nadhrah said...

same la kite.. fifi mase pregnant dulu pon alah dengan blog.. bukan blog je.. PC pon same.. memang tak berupdate la..

cik fadh said...

dr zamn bujang ke tunang same dah..nnt kawen da preggy pown mst same jgk ngan k.rara..huhu..

kening same ngan mommy die..hihi

SweetLikeWhat said...

sama lah..masa peknen memang menyampah nak bukak blog..haha..nak muntah tengok..hihi

lama lah rara dah ade blog..anis baru lagi..tahun 2011..lepas kawen baru lah berkecimpung dalam dunia blog ni ha..hihi

Mimie Najib said...

comel anak akk bila dah makin mmbesar ni.. =)

xpe kak..nti princess dah pndai main sndiri, insyaAllah boleh update..update kisah anak2 pula..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...