16 April 2013

buat aku tersenyum

mcm aku ckp dlm entry lepas,
selasa kite bersua kembali.
hehehe.aku tetapi janji kan.
ngeh3,smlm mmg aku betul betul EL.
xlarat weh.letih gila.

jumaat tu kursus aku habis lambat.
kul 4.30ptg,then balik umah,
amik anak,masak,lepak lepak.
tunggu suami aku sampai KL,
nak balik ipoh sesama,tapi jalan jem gila
jumaat lepas,aku xtau knp.
last last kami decide balik ipoh esok nya pepagi,
tapi aku ngan laki aku bukan morning person.
so pg kami kul 10am,hahaha,ok lettew.
princess pon bangun kul 9am,mandi mandi kan dye,
bg minum susu,then baru gerak.

sijil kursus!

terus ke taiping,
sbb balik ipoh tu mmg utk g kenduri
ex-housemate aku punya adik kawen.
k.hani! dulu aku penah cite pasal dye,
sbb k.hani lah blog aku wujud,sbb dye,
kalau bukan sbb dye,aku bukan blogger yg
FEMESMACAMSEKARANG hahahahahahaha.
ko boleh masuk bakul angkat sendiri?
aku boleh.hahahahaha.

kami sampai taiping dlm kul 2pm,
tu pon lepas sekerat jalan kami bertukar driver,
sbb nya laki aku tertinggal wallet kat kl,
so dgn gamble nya balik ipoh tanpa IC,LESEN,
ATM kad segala.so aku lah jd mangsa.
hahaha,xdpt nk paw lebih lebih sbb nk beli pape pon
kena pakai duet aku.so diam diam sudah! hahaha.
emang dasar kedekut!

g kenduri kat taiping best!
macam macam makanan ada,
nasi tu standart lah kan,tapi ada kelainan sikit
sbb ada mee rebus,ada teh tarik,ada pau panas panas,
ada kuih bakar,best kan.jarang nk tgk kenduri yg ada
makanan mcm mcm mcm tu,aku mkn sikit je sbb
melayan princess,papa je mkn sume,merasa bg pihak aku.
hehehe.princess pulak,dgr org karaoke,dye pon karaooke gak,
korg tau x,dye boleh jerit jerit menyanyi kat atas meja tu,
aku letak dye atas meja,sbb dye dh boleh duduk,
so dye tgk org nyanyi,dye pon nk gak,
org sume tgk dye,sambil senyum senyum.
hai anak,kau nk jd penyanyi ke? ahli muzik?
mak x izinkan taw! kalau mak popular nanti  mcm mana?
eh! over taw.kahkahkah.

*pause
( kena marah ngan bos jap )

ok sambung balik,hilang dh idea.
hmm kami gerak balik ipoh ptg tu,
konon buat surprise kat opah,
balik senyap senyap.
and berjaya,opah terkejut,peluk peluk cium cucu dye
kuat kuat,best kan jd cucu,opah atok sayang gila.

hmm apa lg nk cite eh,
xde idea lah.jap g lah sambung balik eh.
nk wat keje hakiki jap.

layan pic jelah eh.pic pon sume copy dr instagram aku je.hehe.
bye!

kena buli ngan papa

budak yang terlampau addict dgn payung

18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hihi tomeinya gmbr kena buli

UmmiZulaikha said...

tian princess tu gayanye addicted sgt dgn payung tu..hihihihi

Hana Soffelia said...

Hahahaa yang tak tahan tu PAUSE KEJAP KENA MARAH DENGAN BOS. lawak la ra.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

princess takut payung terbang eh.. hehe,

Khai♥Rin : anies said...

wah tahniah tahniah!

faraherda.razalan said...

Rara, princess mmg suke umbrella eh? Sy ade kwn, anak die obses sgt dgn penyapu. Hehehehe....

Sue-Rya Qistina said...

hehehe..comel je entry ni :D

Lydia Miza said...

Elok je dia tak usik headband tu

MyraQhairel said...

comelnyer dia pegang payung tuhh....comel giler !!!

shaFazie said...

comeynye princess pegang payung :)

MaMa Rey said...

alololo comelnya.kena buli ngan papa yer..

Chekgu Azrine said...

sweet je princess eveb kena buli ek..

diana said...

Rara,klu kat penang ni kenduri kawen memang macam tu..macam2 makanan ada...

With Julia said...

hehehhe sofia comel duk dlm payung...wahhh ada instagram eh...do follow me too...(mrsjuliajohari) nanti i follow u back tau...hehhe

Ros Anis Rusli said...

ipptar!!!opis lama anis...

ieda immi said...

banyaknyee agenda ko seharian dik .. berpeluh akak baca ekeke

mak aihhh ciannn dia , memang papa nie suke buli errk ekeke ;)

::EIDA:: said...

heyyyy, jaat papa buat muka princess macam tuhhh..... hukhukhuk.. redha lah sayangggg ;p

Fifi Nadhrah said...

same dengan ufairah.. tak boleh tengok payung!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...