04 April 2013

Dulu melenggang.now no more!


dulu kalau nk keluar,
aku bangun tido,lg sejam nk kua pon boleh.
melenggang je.tp skrg x leh,
rutin dh jd lain.

bangun tido,
aku kena siapkan baju anak aku,
susu yg dibancuh siap siap,buh dlm beg susu,
baju spare,pampers,minyak minyak,
buh dlm beg lg 1,
pas tu baru aku pulak siap.

g mana mana mesti kena bawak 2 beg ni,
xboleh nk berlenggang lenggah dh.
handbang aku pulak,
laki aku yg bawak.hahaha.
dunia dh terbalik.
tu sbb laki aku marah kalo bawak handbag besar2,
ritu dye siap suh aku bawak beg sandang belakang lg.
sedih kan.dh mmg x boleh bergaya dh skrg.
huaaaaaaaa...

tapi xpelah,sementara je anak nk besar,
nt dh besar nt xyah dh bawak sume ni.
leh lengang lenggang balik.yeay! hehe

28 comments:

Siti Nursyamimi said...

betul tu rara..nak belit2 tudung pun xleh dah sebab si anak suka duk tarik2..pkai tudung instant jelah jawabnye..hehe

With Julia said...

Cantik beg hello kitty sofia wehuuu....aah rara...sama lah kita...jarang bwk handbeg keluar...bwk handbeg pun xleh gojes2 cm dedulu...handbeg penuh gan susu botol pampers hahah sama2...tggu besar baru leh gojes semula hehhe

Nafisa81 said...

iyo lah tu...anak besar sikit..tambah lagi satu yg kecik...

Aeen said...

tau xpe..kene siapkan brang anak dlu bru la kite leh bersiap...kdg2 handbag langsung xbwk..brg kite sumbat sekali dlm beg anak..hahaha

~AmyLiana86~ said...

dah de anak terpaksa la kan..hehehe...

faraherda.razalan said...

Amboi, hello kitty? Comelnyeeeeeeee!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak memang dh stanby beg lala.. siap pampers semua brg2 dia cuma air panas & air masak je akak refill tiap kali nak kuar. Memang dlm tu macam2 ada. beg sandang belakang jugak. Jadi bila nak kuar takde la kelam kelibut sangat nak siap2kan barang dia. memang dulu kuar kalau boleh sekecik2 beg nak bawak.. tp skrg usung la dua beg. handbag tetap akan bawak sendiri. asben akak memg dr sblm kawen dia geli tgk laki bawak handbag pmpuan apatah lg dia nak buat... kekekeke. tp x pe beg lala selalunya dok dlm keta je. kalau jenjalan tu dh staby siap2 susu sebotol.. pampers 1 kot2 dok dlm mall ada emergency kes, kan??

Asz Miza said...

Comel bag princess..miza sekalikn dlm satu handbag..so bwk 1 je..hihihi..susu pnskn 1 n letak dlm thermal bag..

~ NANA ~ said...

betollll...jadual harian dh tukar 360 degree kan bila dah ada nak...nak settlekan si kecik tu bkn skejap...huhu

diaper bag mmg wajib bawak ke hulu-hilir...hehe

diana said...

anak dah besar sikit melenggang lagi la..bawak perut pulak..ekekek

Khai♥Rin : anies said...

jgn terliupa handbag sendiri udah lerrr ;-)

FUZY said...

anak ni dah besar muncul anak baru pula...hihih alahaiii lmbt la nk bergaya bagai kn.....

Shakina Farhan said...

berat luggage pun bertambah2..brg anak je berkilo2..huhu..

puan.mila said...

Betol tu, slalu gak trpk camtu but rasa seronok biarpun rutin dh brubah..kdg kelam kabut jgk, haha..tapiii beg hello kitty tu comel sgt!o

MizzTina said...

suh princess bw beg dia sendiri.. hahaha

MrS. F!zA said...

kita selalu beg anak2 siap kan siap2 malam2.. senang pgi2 settle bt susu n msak bubur je..

Golden Rose said...

betul tu...sementara ja....lepas tu dah tak yah dah bekal susu segala...but sha until amzar umur 3 akan bw susu fm (dalam bekas susu tu), botol susu diisi air panas, air suam sebotol, baju spare sehelai, pampers, baby wipe, sikat & bedak kecik..but bila dah 4 tahun tolak pampers, fm & botol susu plak, yg lain wajib bawa.....biasalah...melasak je keje amzar tu...mmg confirm comot..tak sanggup sha nak usung amzar dlm keadaan comot....so kena ada penyelamatnya....even skrg pun sha masih bw air suam, sikat, handkerchief & baby wipe (actually byk gak kegunaannya termasuk utk kita specially bla gi tpt yg takde air)....

Myra Jay said...

Hehheee.. No more lenggang2 dah ye :)

MJ masih lg boleh :D

Lydia Miza said...

10 tahun kawen x penah laki bawa hb akak lg.akak x suka tgk lelaki pgg hb.. Hahaha.

Anak laki kendong akak mmg pgg hb la biasanya.susah oo nk letak hp klu x bawa handbag kan?

Cho Zila said...

zamantu manis gak untuk dikenangkan..
tapi kalau tak bawak susah oooo...

SweetLikeWhat said...

tak boleh jugak..sebab yang first besar, yang kedua pulak..haha

Papa Mifz said...

kiutlah beg hello kitty tuh...hehe

Lia Ilnia said...

Muehehehe. Tak boleh nak melenggang kangkung lagi.

cha said...

haha org kata sape ada anak, anak tulah handbag dia haha

time kenduri pun ada alasan tak buat keje sebab handbag tak boleh tinggal muahaha :P

LiNda said...

cutenye beg princess tu, pink gitewww. Takpela rara, kejap je, lepas ni princess bwak beg dia sendiri..hehe

LiNda said...

cutenye beg princess tu, pink gitewww. Takpela rara, kejap je, lepas ni princess bwak beg dia sendiri..hehe

Chekgu Azrine said...

akk klu g sek pun dh mcm2 rupa.beg tgn tu dh xpntg.yg pntg beg bju ngasuh.beg pump.ngn cooler bag.hadehh..xblh tggl tu.pntg!

Fifi Nadhrah said...

comelnye beg hello kitty tu.. fifi skrg handbag mmg tggl.. pakai beg sandang belakang.. tp DH yang bawak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...