02 April 2013

imann sophea : segala benda dah makan.


hai korg! selamat pg,
aku ni pg pg dh cite pasal anak.
hehehe.aku kena update cepat sbb jap g aku ada
taklimat,so xleh nk update dh.
lately aku bz sgt,update blog pon xsempat nk banyak banyak,
blog walking pon sket sket je,
nt aku BW kat tempat korg eh.
thanks sbb sudi singgah sini.heee.

aku nk cite pasal anak aku,
sape lagi kalau bukan si princess tu.
hehehehe.sejak dye dh boleh mkn ni,
segala benda dye mkn korg tau!

aku bukan kasi bubur je,
aku bg buah,bg biskut ( milna rusk )
bg dye finger food.bg lollipop! ( hee x sengaja )

tapi,bila dtg ke mummy dye!
dye bantai bg eskrem,kek,coklat,
segala lah.hahaha.aku x marah pon sbb kalau x bg pon,
anak aku yg mintak,dye tengoookkkk je mummy dye xkelip kelip
mata,bila makanan tu dekat kat dye,dye tarik,and bila dh dpt,
jgn harap dye nk lepas.

mcm mkn magnum smlm,
mummy dye mmg x bg pon,
tp dye usha mummy dye mkn nk mkn,
buat muka garang,kalo mummy buat x tau.
dye jeling mummy,last last mummy bg rasa sikit.
korg tau x dye melompat suka,
terkekek kekek gelak.hahahah.
xsempat nk rakam semalam.heee.

bila dh dpt tu,puas hati dye,
lepas tu asek nk duk dekat ngan mummy je,
dye ingat mummy dye nk bg lg eskrem.
jgn harap lah eh syg.


mkn keropok


pasal kes mkn lollipop lak,
haritu masa g kenduri kawan kami tu,
ada budak tu bg princess lollipop.
aku tgk dye pgg kemas,
xnk lepas.so aku bukak kn lollipop tu,
nk bg dye rasa je ( kononnya )
tapi lepas dye rasa benda tu manis,
dye xnk lepas korg tau,
dye pandai lak masukkan dlm mulut.
then keluarkan balik.aduuuhhh,
aku amik dye nangis,jerit kuat kuat,
malu! heee.
last last aku bg sampai nk habis lollipop tu dye mkn.
haiiii lah anak!

aku tau,xelok sgt bg benda benda mcm ni kat baby,
sbb dye kecik lg,
aku mmg xnk bg,tp aku jugak xnk straight sgt,
tu xboleh,ni xboleh.
org kata kalau kita jaga sangat pon xboleh kan.
just let go.if lepas mkn tu ada effect pape,
mmg xbg dh lepas tu.
aku still memantau apa yg princess mkn,
xleh nk suka suka sgt.risau gak.but lepas kes mkn lollipop tu,
aku mmg xbg dh coklat kat dye,
aku takut.hehehe.

magnum pon baru semalam mkn,
sblm ni mkn eskrem vanilla biasa je.
( bukan selalu,bg pon sikit sgt,just bg dye rasa )
tp ok je,xde pape.heee.Alhamdulillah

moga anak aku sihat sentiasa,
i love to see my bg smile n laugh.

19 comments:

Ros Anis Rusli said...

hebat princess mkn magnum tuh...hehe

Nurzakiah Hanum said...

ala tomei2

Lynda Che Lah said...

ye..silalah bg makan macam2 bila dia mahu..mcm si Qoid kecik dulu gitulah..masuk umur 2 tahun makan nasi ngan telur dadar je..benda lain sume xmo..owh..sadis..Ibu yang fening!

mOoN said...

hehehe... last sunday pun bagi Aisya rasa eskrim sikit... dah dia jerit2 bagai... smpi nenek dia pun dia marah... :)

Cho Zila said...

biasalah budak2kan.. memang gituler.. bagijer tapi sikit2ler kan.. nak bagi rasa jer.. kalau kita larang sangat nanti semua bendapun dia tak nak lak.. jenuh nak suruh makankan...

mama leen said...

amboi.. semua nak makan... sakit perut nanti.. rara sediakan bip untuk dia.. baru tak meleleh baju... hehe

Misz Pinkie Winkie said...

alolo..bijak nie..yg tak boleh tue yang sedap kan..
lin pon kenkadng bagi gak kat faliqq..kesian meleleh air liur nak

ieda immi said...

ahahah magnum !
wahhhh ;))

Aeen said...

wahh..makan magnum..sama cam raees la rara..semua benda nk makan..kek la, lolipop la..coklat, icecream..heheh..

Mooniqueen said...

hamboii princess makan sedaplah magnum gitu ;D

Ratu Hatiku said...

hihihi.... pandai dia mkn aiskrim ya... comel dia.. :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

mmg seronokla dia kan dapat makan macam2

With Julia said...

Princess Sofia comelllllll bangat ok titik! heheh pandai dia mamam aiskrim magnum....sgt2 best test food kt anak...bila lg kan...cian kot mencica p je bibir tgk kita mkn...

Riana said...

haha..pgg taknak lepas tu..heee

Mila Ahmad said...

ala ala comotnya makan.

HanNis SaNia said...

mak ai da pandai makan ice cream ke??? hihihi

♥ Chacha said...

Mohon gigitkan budak kecit ni kak rara. Geramm okey.

Fuyooo eskem magnum tu, auntie pun makan walls je uolss. hikhik..

umma sharifah said...

betul tu...jgn terlalu strict sgt dgn anak tu....as long as kita pantau time dia makan tu k la...janji hanya 1/4 ja masuk perut dorang...

diana said...

akak belum bagi apa2 makanan coklat kat adik sebab takut.serik dulu kakaknya makan coklat mesti sembelit.tu yang risau sikit nak bagi..tengok la cukup 7 bulan nanti nak try bagi.masa tu dah kuat sikit kan..

betul rara..
kalau itu tak boleh ini tak boleh jadi macam maisara.cerewet sangt bab makan..rimas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...