Image and video hosting by TinyPic

08 April 2013

ImannSophea : Perkembangan 7bulan

huaaaaa besar dh anak aku.
dh 7 bulan.seronok aku rasa bila tgk princess membesar,
even kdg kdg sakit datang.tp tu lumrah alam,
bangun jatuh,sakit.permainan kita,kalau x,
xde cerita yg kita nk ceritakan kan.
heee.

princess kalau bab makan,
jgn ckp lah,mkn dh mcm mcm,
bukan mcm mcm sgt lah.tp dh mkn bubur,
buah,sayur,ikan,nk bg ayam,
tp nk try cr ayam organik dulu.

ada makan yg buat princess kembung,
ada mkn yg ok.bila kembung aku takut sgt,
tp nasib dye ok,xnangis sgt,
cuma mcm x selesa je,
golek kiri,golek kanan.

perkembangan yg paling ketara utk princess,
dah boleh meniarap dan pusing 360darjah,
bukan pusing je,kalau dibiar,boleh sampai ke dapur,
korg bayang kan,aku g dapur je kejap,tgk tgk dye dh
nk masuk bawah kerusi.huh! nasib kerusi tu rendah,so kepala dye xleh masuk,
kalau lah boleh,aku xtau ntah kemana dye masuk.

and lg satu,
yang ni paling aku suka,
princess dah pandai depa kan tgn bila
org hulur tangan kat dye,bila aku hulur tgn nk amik dye,
dye trus senyum n hulur tangan balik kat aku.
pandai sgt.tu yg buat aku geram sgt.
hehehe.

mlm mlm pulak,
aku selalu terlelap dulu dr dye,
aku tepuk tepuk dia,tapi last last aku terjaga tgk dye
kat hujung katil nk capai mainan dye.huaaaaa
itu sgt bahaya,aku rasa lepas ni aku kena tidur bawah lah.
xleh tidur atas katil.
kena tidur bawah aku rasa,
tp jenis aku ni.aku xleh tidur bawah.sakit badan.
so kena more carefull lah kat princess.
kena buh bantal and lapikkan tilam banyak
kat tepi katil.

and ni perkembangan paling terbaru smlm.
princess dh boleh menjulur ke depan.
heee.smlm baru nmpk sgt yg dye dh boleh kedepan.
selalu lepas meniarap dye mengundur ke belakang.
tapi smlm bangun bangun tidur,
MIL aku naik atas,nk tgk dye dh bangun ke belum,
princess nampk je nenek dye,
dye trus kedepan nk suruh nenek dye amik.

bila letak kat bawak lak.kalau dye dh letih
meniarap,nk suh aku dukung,dye kana menyusup kat aku.
sambil nangis nangis.heee.sonok sgt aku rasa,
rasa mcm dye manja sgt.heee.

tahniah anak ibuu,
dh berjaya improve kan diri.
ibuu doakan anak ibuu kuat menempuh
hari hari yg akan dtg,
dan sihat selalu.
membesar lah menjadi anak yg solehah ye syg.
Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. membesar sebagai johan ye imann sofea ;-)

    ReplyDelete
  2. alalala comey nye...

    mam pe tu? nak cikittt... hehehe..

    ReplyDelete
  3. Syukur....sofia dah 7 bulan yeyy byk perubahan terbaru ju baca alhamdulilahhhh bgus anak auntie nih go go go sofia :)

    ReplyDelete
  4. time flies rara..erm...enjoy parenthood :)

    ReplyDelete
  5. memang best sangat tgok anak2 dah besarkan?/nanti sure sis rindu nak tgok dia masa baby...hehehe

    ReplyDelete
  6. seronok kan tengok anak makin lama makin pandai..best..tak sabar nak tengok perkembangan seterusnye..hihi

    ReplyDelete
  7. anak dara dh beso yew..

    smlm ingt nak beli kusi bby ni tp xterambik wakakakak ..

    meriah sgt kt expo mid valy

    ReplyDelete
  8. dah besar dah iman. jangan nakal2 ye

    ReplyDelete
  9. Princes muka macam papa dia, tapi org cakap ank perempuna kalau muka macam papa nya sejukk.. apa yang sejuk, taktahula.. hihi.

    ReplyDelete
  10. dah 7 bulan yer, sekejapkan masa berlalu...

    ReplyDelete
  11. indahnya ragam membesarkan baby....
    uda belom pon sempat nak rasa nikmat tue.... ):

    c0mel sgt baby akak...!! (:
    rasa nak tium2 jew....

    ReplyDelete
  12. cepat je kan membesar . dah 7 bulan dah . hehe . bella rasa , lepasni akak & baby kena tidur bawah dah . takut jugak kalau jatuh2 katil ni . bahaya .

    ReplyDelete
  13. Alhamdullillah..
    besar dh dier yer..
    comelll...
    mmg bahaya kalau tido atas katil..
    huhuhu...

    kalau darwisy abis Gadis kepung ngan bantal tinggi skit..hihihi

    ReplyDelete
  14. besar dah princess..
    airis pun dah pandai pusing2kan badan dan angkat bontot bila meniarap..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com