04 April 2013

Nak kurus!


aku tiap tiap hari,bila mandi,
tgk perut n peha,besarnya.
huh!

dan tiap kali tu aku akan ckp,
bila lah aku nk kurus balik ni.
sedih T___T

dan bila waktu makan lak,
bila tgk nasi,
aku tergoda,
makan jugak,
lepas makan aku ckp,
mcm mana nk diet ni.
asek mkn je.

huh!
salah aku jugak kan,
mkn nasi lg.
tp nk kurus.

ahhhhhh gemok itu tension.
tension mengemukkan aku.
hahahahaha.

ok lah.selamat pg.entry merapu.
heeee.


23 comments:

UmmiZulaikha said...

kita sama la raaa.. huhuhu

Mooniqueen said...

aikssss rara bukan dah kurus ke yang?
xmo kurus2 sgt tak cantik tau ;)

♥ Wina ♥ said...

huwaaaaa sama sebijik kes dgn wina nie haaaa :(

bgn pagi semangat giler nak diet la, tak nak nasi la, tak nak dinner la tp last² tewas jugakkkk!

ameris said...

rara, kita pun rasa camtu gak...sedey je. dulu baju saiz S, skrg M pun dh mcm nak ketat je. jgn laa smpai L. skrg mmg dh x mkn nasi mlm. lunch pn ciput je. kalu ikut mmg lapar gak laaa....

J.Syazwana said...

same lah kite kak. tang peha tu memang dah macam ape je tengok. grrrrrrrrr. tapi kite try tak makan malam. huhuhu.

Ratu Hatiku said...

Senang jerk jgn mkn malam :)

Ros Anis Rusli said...

rara dh kurus je tgk...

Cho Zila said...

ha.. ha tak baik tau.. akakpun sama bengang dengan diri sendiri.. teruk ngat... nak kurus makan tak hengat...

e k i n ♥ y u s r i said...

tukar ngan ekin
ekin nak gemuk
huhuhuhu

HanNis SaNia said...

biasala tu bila da lps bsalin tp perempuan mmg kene jg da kecantikkan :) hihi ^_^

Khai♥Rin : anies said...

try mkn oat rara..insya allah sebulan da kurus (trn brt bdn)

::EIDA:: said...

Nak kurus jugakkkkkkkkkk

~AmyLiana86~ said...

xpe gemuk janji mantain comel..heheheeh...

Mila Ahmad said...

semoga berjaya untuk kurus!

Mila Ahmad said...

semoga berjaya untuk kurus!

lizz said...

hehebaca sambil senyum...
aah la kan susah betul nak tahan nafsu makan kan rara

faraherda.razalan said...

Hepp! Mane de gumuk. U gojes okeh. Dah. Toksah nak thn2 makan. Itusemuapoyoooo! Hahahahaha!

~ayusleeping~ said...

klu nk kurus, boleh try diet atkens.. ramai kwn amalkan, memg kurus.. ^_~

Fifi Nadhrah said...

fifi pon same.. gemok takmo kurus2..

diana said...

sama la dengan akak ni..susah sikit nak diet sebab akak menyusu kan anak.harap dengan bersenam je la..sekarang ni berat tak naik tak turun.sebab tak diet.semata2 bersenam je..mana la nak turun..kan?/

noorliana zamri said...

As salam akak...semoga berjaya diet...

Ana coach herbalife...

Sebenarnya diet boleh je makan nasi tapi kurangkan kuantity nasi je lebihkan lauk dan sayuran....makan ikut waktu...sarapan pagi...tengah hari dan makan malam 4 jam sebelum waktu tidor...

banyak kan minum air masak dan kurangkan garam dalam makanan dan kurangkan gula dalam minuman ...

selamat mencuba...

MrS. F!zA said...

kita pon hari2 telek lemak di perut n pinggang..memang tensen dan down sgt!

nur izwa mohd mukhtar said...

Jangan putus asa, cuba usaha.. kalau saya yg gemuk gedempol pun boleh turun 14kg.. awak pun boleh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...