Image and video hosting by TinyPic

29 April 2013

Princess dah ada gigi

no wonder lah princess demam,
berak berak and xsihat,rupanya ada benda nk keluar.
mulanya aku x perasan yg nk keluar tu gigi.
masa suami aku balik weekend haritu dye perasan.
dye bukak mulut princess tgk tgk ada gigi baru nk keluar,
pas tu suka sgt gigit jari.
sampai luka jarit u dye geget,sabo jelah.

korg nk tgk pic eh? xde lah pic.hehehe.
sbb payah sgt nk amik pic gigi dye.
dye pandai ketip.

nt lah kalau leh amik aku snap cpt cpt eh.
skrg ni princess jd budak yg sgt manja,
aku x tau kenapa,xboleh langsung kalau xde aku.
mst nk nangis,kalo nampak aku lalu depan dye,
menangis nangis suruh aku amik.
haih! knp ntah.

smlm suami aku dh selamat pergi menunaikan umrah.
tinggal lah kami je kat rumah.
adik perempuan aku teman aku.
jaga kan princess,kalo aku sorg mmg jgn haraplah.
mau x mandi n mkn aku sehari suntuk.

hmm ni pon aku x sihat sgt ni.
lemau je rasa,kepala sakit.
moga moga aku cpt sihat.
sian anak aku nt.

ok lah korg.bye! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. x lame lagi keje princes gigit je la....abes la lagi luke2 di buatnye..hihihi

    ReplyDelete
  2. gigi pertama tu.. akak ni memang dari dulu jaga sendiri lala. memang kdg2 tu lewat jugak mandi.. kdg2 kena tggu smpai bapak dia balik. nasib baik laki akak jenis makan masakan panas.. kalau dia nak akak masak pun dia balik rumah dulu, beli lauk pauk yg dia nak akak masak.. akak masak dia la layan lala. kalau nak masak time lala celik bijik mata.. maaf la. kang ada yg rentung. mandi pun tunggu dia tidur. tak berani akak tinggal dia main sorang2.. ntah hapa2 dia buat kang. walau dia ni tak kisah pun kalau main @ tengok tv sorang2 cuma bahaya je kalau kita tak tengok. so, aku memang korban la masa mandi, masak bagai... tp selalunya dia tido kejab petang. tapi ada hari jugak sampai petang tak tido macam hari ni

    ReplyDelete
  3. yeayyy boleh gigit mama dh pasni hihi

    ReplyDelete
  4. princess da ada gigi!! pasni habisla..mengigit la keje dia..hehe..husband rara pergi umrah ye..alhamdulillah...dia mesti rindukan sana bila balik nanti..

    ReplyDelete
  5. biasalah..lepas cucuk...dgn masa nak tumbh gigi...pening kepala dgn ragamnya yg serba tak kena

    ReplyDelete
  6. take care sis..semoga cepat sihat ye

    ReplyDelete
  7. start ade gigi tu, mule la nak menggigit je...;)

    ReplyDelete
  8. same la ngn raees..dah tumbuh gigi jugak....princess pn makin manja ek rara..raees pun cam tu la..manja sangat...mmg masuk umur 7 bln dorang ni start manja kot..hehe

    ReplyDelete
  9. xlama lagi mama princess la jadi mangsa gigitan tu..hihihi

    ReplyDelete
  10. Wah..cepatnya dah ada gigi..betul la orang kata anak perempuan cepat.tak macam lelaki...adik ni duduk pun x blh lagi..yang dia tau selongkar laci,selongkar peti ais,selongkar beg sekolah kakak,hahhaha...

    ReplyDelete
  11. Rara... kite jaga anak sorang2 tau... Takde sape tolong... Sekarang mmg baby mcm princess rara.. Die tak blh kalau kite takde depan mata... huhu.. Last2, nak g mandi pun, kita bawak... hahaha

    ReplyDelete
  12. nanti kalau dapat,nak tengok gigi princess tau

    ReplyDelete
  13. Yeay da se geng ngan Ammar..Ammar masa 6 bulan setengah dah start nak tumbuh gigi ada tunggul tapi skang da dekat sebulan baru nampak da kua sikit2..

    Ammar masuk 7 bulan ni pn pantang org letak..nak nangis je..bila angkat dukung sengih..

    ReplyDelete
  14. abislah di mengigit mmg power! haha~ same wei, si umar baik je demam manje giler.. klu berdua mmg petang lah mandinye, makan pon ntah kemane.. nak dok berkepit, mengelosot macam miow.. hihi~

    ReplyDelete
  15. yeayy dah ade gigi ye..lepas ni leh makan biskut dah..hihi

    ReplyDelete
  16. pasni princess asyik nk menggigit je la...

    ReplyDelete
  17. Lepasni jaga2... Havis la bahu dan peha di gigit nya

    ReplyDelete
  18. cepat juga dia tumbuh gigi.. beware mommy! hehehe

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com