08 May 2013

dimanakah letaknya kasih sayang seorang suami?


aku up entry ni sbb aku kecewa,kecewa dgn LELAKI,
tapi bukan suami aku ye! hee.lelaki ni yg aku anggap dye sgt
baik,sgt hensem,sgt macho dan sgt sgt lain lah.
tp skrg bila kecoh kes dye nk kawen lain.aku rasa kecewa,
bukan sbb apa pon,sbb aku kesian kan isteri dye.
Ya Allah,hati isteri mana yg x meruntun bila suami nk kawen lain.
dah naik mahkamah nk mohon kawen lain.
dan alasan sbb nk kawen lain sbb xdpt zuriat lepas 3 tahun kawen.
HELLO! come on lah.baru 3 tahun,ada org lain sampai 10 tahun taw.
tapi wat lex wat peace je.ni baru 3 tahun dh kecoh nk kawen lain.

AND,perempuan yg nk dikahwini tu pon cm xmalu je,
desperate sgt ke ko ni? kesian lah kat si isteri ni.
and confirm ke kalau kawen lain tu leh trus dpt anak???

aku x menentang poligami,tp as WANITA,
sape yg suka? sedih pedih tau x?
tambah lagi kawen lain sbb kite x dpt lahirkan zuriat suami kita,
Ya Allah,bagaikan batu besar himpap kepala.
kalau aku ntah lah.dpt ke x aku nk hadapinya.
aku yg dgr cerita n baca story je pon aku dh sedih.

and si isteri pon kata " kalau boleh elakkan perkahwinan "
maknanya dye pon xsetuju.huaaaaaa sedihnya,aku pon x setuju.
and kalau dh kata nk putuskan nk kawen,mst dorg bercinta senyap senyap kan.
huaaaaaa lg skali aku xleh terima suami yg senyap senyap menyintai dan
menyanyangi perempuan lain di belakang kita.

kita punya lah sayang,tatang bagai minyak yg penuh,
tapi tu balasannnya,kalau kata kau yg x subur cane?
ko nk buat apa? hmmm ntah lah kan,bila lelaki dh nmpk
wanita lain.cm tu lah.sume hilang.hilang syg,hilang janji.
janji di chapati je tinggal.

apa yg lelaki nk sebenarnya kan,selain nk kan zuriat,
xde ke sebesar zarah pon kasih sayang buat isteri,
andai kata suami terlantar sakit,isteri lah yg berjaga,tolong suami,
tapi sbb 3tahun xdpt anak,nk kawen lain.ahhhh xleh terima.
buat si isteri,sbr lah ya.sbr banyak banyak.
sedih rasanya.tapi nk buat cm ne kan.


aku rasa korg tau sape kan.hmmm.

11 comments:

Aeen said...

tau sangat rara...huhu..kesian pn ade gak...kalau terkena kat diri sndri ni..xtau lah nk ckp cmne..leh hadapi ke atau x..mintak dijauhkan lah...

Khai♥Rin : anies said...

dia fikir tak abes lg tu...

CIKAIN said...

ni mesti pasal ashraf muslim tu kan..kesian kot ain bace..sedihh

Chekgu Azrine said...

Opss..heard bout that..tanjat jgk akk..hmm..pe2pun sis..rezki memasingkan..terpaksa berkongsi kasih..

IMaH said...

Tahu. Huhu..xsuka jugak. mcm dh hilang respect dh dekat dia. Sapa2 pun yg bergelar isteri xkan suka bab2 POLIGAMI tu. sebelum kawen janji nak susah senang sama2, lepas kawen? hmm...setia dengan isteri tu sunnah Rasulullah....sedihnya.

Suria Lekatlekitgurl said...

tengok muka gud2 jer.. tapi tetap kalah juga dengan godaan wanita, Tu la baru sangat kot nak cari lain. Memang kita sebagai bini2.. bila baca cerita macam tu akan turut sentap macam laki kita yg nak kawen lain. Bagi la peluang.. orang yang nak share laki dengan orang lain memang seronok tapi orang yang nak bg orang lain share tu yang siksa

cha said...

nauzubillah mintak dijauhkanlah dari kene kat kita. takutnya :'(

Mimie Najib said...

terbaca juga kisah ni..mcm tak percaya pun ada.. erm.. ntah la..

fifi said...

Tau.tp i memang tak minat pun dia ni..i suka adiputra..erm,ngan aqasha..hihihi

With Julia said...

tau dah sapa...kecoh isu nih...mmg rasa xleh blaaaaaaaa lah statement si org tuh...tp kan rara...kita doa semoga suami kita senantiasa setia dan menyayangi kita seadanya...aminnn

mOoN said...

hurm... x dapat bayangkan keadaannya if terkena diri sendiri... huhu.. Ya ALLAH, dekatkan sentiasa hati kami suami isteri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...