Image and video hosting by TinyPic

17 May 2013

Jangan dibandingkan anak aku!

hai selamat pagi.
semalam x de entry pon kan.smlm aku demam.
xdemam sgt lah.demam sikit je.yg teruknya selsema n sakit tekak.
perit nya sakit tekak.bila tido tekak kering.kena minum air.
bila minum air pulak,asek nk kencing je.huaaaaa baru nk lena,
nk kena bangun lak g toilet.
aku EL lah smlm.rini pon x sihat sgt.bangun gak g keje.
sbb ada benda nk di settle kan.kalo x kang bos marah lak.
tp bos xde pagi ni.boleh lah buat 1 entry dulu kan kan.
hahahaha.

aku xnk cite sangat pasal aku actually.
aku nk cite pasal anak aku.
princess! dh masuk 8 bulan ni peel dye dh bertukar lg,
hahaha,mcm sesumpah pulak.jap jap tukar.
jap jap tukar,ala bukan apa,org dh pandai memanjat kan.
biasa lah.nk memanjat je keje,dh xnk baring langsung.
nk berdiri je.kesana sini nk berdiri je.
aku lah yg risau,kang jatuh kang.

tapi masalah nya budak ni,
jatuh kalau terhantuk kepala sikit sikit.dye x nangis punya.
xmain lah nangis.kecuali kalau kuat gila.bergegar bunyi nya.
baru lah dye nangis.kalau sikit sikit dye booolayannnnn je.
hahaha.ganas kan anak aku.ikut sape ntah.

princesss skrg ni gila MAIN.
asek nk main je.lepas memanjat,main lah apa yg ada.
paling dye suka remote control.
huh dpt remote.benda benda lain tolak tepi pon xpe.
remote tv kalau kat ruang tamu.
kalau dlm bilik lak,nk remote aircond.haih!

kalau nk pakai pampers lak.mmg berperang saje aku ngan dye.
seyes korg! aku rasa nk nangis sgt.punya lah susah nk pakai kan dye
pampers,baju pon sama,siksa nya.nangis nangis xnk pakai baju.
kdg2 aku rasa nk babap je.tp sabarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
hahaha xsampai hati nk babap kan.kecik lg.bukan tau apa pon.
kena lah gunakan cara apa saja utk dye duk diam masa pakai pampers.

now peel terbaru suka bangun tgh malam ajak main.
seyes yg ni paling aku x boleh blah.selalu dye akan ajak main bila dye
poopoo tgh malam or nk susu,tp ni bukan sbb nk susu atau poopoo.
tapi mmg sbb dye nk main.laki aku mmg dh gelap kan bilik.tutup segala lampu tidur,
tapi! ada dye kesah? xkesah punya,tetap main,panjat panjat.
tepuk tepuk org,ank guling guling sambil jerit jerit.
jerit bukan slow slow ye kawan kawan,ni jerit jenis yang sekuat hati tu.
hahahaha.kau boleh?!

mcm malam td,aku biar je dia.bukan biar sbb apa.
aku tertido actually.sbb penat sgt.dan bdn x sihat.ntah mcm mana
aku tgk dye dh tertido sendiri,tido pulak bukannya tido mcm org lain,
org kepala kat bantal,tp dye x,dye tido kaki di bantal.kepala ke bawah.
hai lah pelik lah awak ni anak oi! hahah.kdg kdg nk nangis.tapi nk gelak pon
hade tgk gelagat dorg ni.

" perkara yang paling menyentuh hati aku mlm td ialah,
aku tgk princess capai botol sendiri,dan isap.masuk mulut sendiri,
dye dahaga rupanya! aku selalu letak botol susu dye kat kepala katil.
dye bangun lepas main main,gigih panjat kepala katil.amik botol.
then duduk sendiri,buang puting dr mulut,sumbat botol susu,
Ya Allah,tersentuh sgt hati aku.rasa nk nangis masa tu.my baby dah besar.
dh tau tu botol susu dye,tu puting dye,tp sayang nya botol tu susu nya dh habis.
suami cpt cpt g buat susu,bg dye minum.dahaga sgt rupanya.kenapa x mintak ibuu syg?
knp x minta? knp usaha sendiri? im proud of u syg ibuu. papa pon smlm terharu sgt.
papa kata " syian anak papa " ohhhh *tear "

oh pasal tajuk entry tu.hmmm aku cuma kecik hati sikit.
kecil hati bila ada org bandingkan anak dye ngan anak aku.
yang penting aku x suka perbandingan.ok! titik.

ok lah,sampai sini je kot.dh panjang sgt dh ni.hehehe.bye!

budak bijak.anak ibuu! ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 comments:

  1. waaaa sebak nye part dia ambik btl sdiri tu .. huhuhhh

    ReplyDelete
  2. alala byknye tanam pokok kelape :)

    ReplyDelete
  3. alala.comelnye.bijak betul.nnti bile dy makin besar mesti rindu keletah mcm ni.

    ReplyDelete
  4. macam muka papa dia lah..good girl princess

    ReplyDelete
  5. ala tomeinye princess ikat rambut cenggitu....

    ReplyDelete
  6. aniys pun suka panjat sana sini sebelum tido.. nk pakai pampers pun bercinta..selalu kita bg dia pegang bende baru..untuk dia diam pakai pampers..dpt sampai pakai suar ok dah.. hihihi... tp aniys xpernah lg bgn tgh mlm ajak main..sng kate dia kuat ar gak tido.. tido isyak..subuh sok br bangun.. setiap bayi atau anak xsama...

    ReplyDelete
  7. pandai xnak menyusahkan ibu dia yang sakit...comel betul...

    ReplyDelete
  8. bagusnya ur princess dah pandai nak buat semuanya sendiri. good effort! clap clap to her :)

    ye la kan, ramai org suka banding2kan anak sesama kita. kalau boleh xyah la kecikkan hati org lain. lain anak lain perkembangannya :)

    ReplyDelete
  9. jgn kate nk bandingkan ank...


    kalau dye bnding2 dgn dri kite pon kite xske kn...

    princess cm muke akk =)

    ReplyDelete
  10. oii comel sangat sophea ni gerammm. terharunye bace. kekeke. dah pandai berdikari dah boleh dapat adik ni. ahakk larikkkk.

    ReplyDelete
  11. Alolo.. Dah besar dah anak dara sorang ni.. Siap xnk susahkan parents dia sampai sanggup bangun amek botol sendiri *tumpang terharu*

    ReplyDelete
  12. princess dah pandai nak amik botol sendiri. princess x mau susahkan ibu dengan papa :)

    ReplyDelete
  13. dah pandai dah tu..mesti cakap pun cepat nih..

    ##eh!!akak ke...sebab akak ada sembang kat fb semalam dengan eija pasal demam tu..bukan banding2 kan..cuma dia tanya memang nak berubah kena demmam ke.maksud akak semalam ada jugak budak2 yang nak berubah dia demam.macam princess tu.nak tumbuh gigi sampai batuk2..tu je..tak de niat nak banding2..sorry tau buat Rara kecik hati..:)

    ReplyDelete
  14. alololo suwet je princess... dah pandai berdikari xnak susahkan mak ayah dia..

    ReplyDelete
  15. haah..bijak sangat..terharu akak baca..sapa tak sayang anakkan?kalau marah tu memang kadang2 kita tak ingat..tp bila time dia tidur tu..

    ReplyDelete
  16. hai princess.... amboiii progress dia n aisya sejibik... ape yg u tulis ni, sama mcm apa yg i rasa...hahha..yelah diorg kan beza 2 minggu je...

    ReplyDelete
  17. hai princess.... amboiii progress dia n aisya sejibik... ape yg u tulis ni, sama mcm apa yg i rasa...hahha..yelah diorg kan beza 2 minggu je...

    ReplyDelete
  18. so sweet..........dah bijak ada effort sendiri....gud girl...

    ReplyDelete
  19. alolo comelnya ikat tochang camtu ;D

    ReplyDelete
  20. td ofismate i pun ckp dgn i anak dia suka main dlm gelap mcm sengih2 kt dia bila on hp suluh muka anak dia tgh sengih dalam gelap haha comel je :D

    ReplyDelete
  21. Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye.. =)

    Terima Kasih
    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. dh besar princess..
    comeynye princess lg2 wt rambut mcm tue

    ReplyDelete
  23. Ya Allah tersentuh hati bila sofia pandai capai botol susu yg xd susu sendiri...tanpa minta kt ibu....sungguh pandai berdikari...sama sebijik gan Qi susah skrg nk bg pakai pampers...baju pun susah pakai nanges je keje...sanggup suka bogel hahhaha

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com