09 May 2013

Tsunami manusia 2013, APEKAH?!



ini yang nk dibanggakan?
ini yang di seronok kan.bahagia atas derita org lain.
korg bersesak sesak ke stadium,tapi org lain derita sbb tersekat dlm jem,
sume sbb korg korg ni.apekah?!

xhabis lagi ke?
xcukup lagi ke?aku rasa 5tahun lepas xde pon cm ni,
tapi ntah lah.aku pon xtau sbb 5tahun lepas aku x amik port pasal
PRU ni,kali ni je aku tau,tu pon sikit sikit je sbb dh besar lah katankan.
korg bayangkan lah.smlm aku balik ok.tapi nk keluar balik,
nk hantar mak aku ke pudu,jem x bergerak.
Ya Allah,sampai krem kaki aku
mlm td.

aku pon tak tau apa nk jd,
sampai bila nk berhimpun mcm ni.nk menyusahkan org lain.
knp xsudah sudah pasal politik.xleh ke tunggu 5tahun lagi?
vote lain? ye aku tau,mmg lama,tapi nk buat mcm mana,
Allah ada,Allah maha melihat.xmalu ke?

mst lah xde malu kan,
kalau ada perasaan malu x kan nk berhimpun cm ni kan.
tapi masalahnya korg ni menyusahkan org lain.tau x?
aku sedih,sedih gila.sampai bila nk berakhir benda ni.
aku mulanya xnk fikir pasal benda ni.tapi bila dh
meleret leret feed kat FB aku,aku terpaksa amik tau jugak apa
yang jd even sikit.aku mesti amik tau!

hmm pasal harga roti yg dorg sebarkan kat fb tu.
aku rasa before PRU13 ni pon aku beli mmg 2.40,
so apa yg dorg nk kecohkan sgt.hmm ntah lah.
sume nk jd kan isu skrg ni.knp? knp?
sedihnya.

hmm ok lah.tu je yg aku nk luahkan.bye!

oh kalau korg nk baca lagi betul betul pasal smlm.
korg baca kat malaysia kini.


13 comments:

Wawa Yusoff said...

memalukan malaysia!

ct shah said...

salam.saya rasa nak komen sket pasal pru13 kali ni.pihak2 pembangkang ni x sedar kut yg selama diorg duk kat malaysia ni,kerajaan banyak bagi kemudahan kat diorg.cth mcm hospital,kerajaan tubuhkan hospital kerajaan dgn caj yg amat minima kepada golongan yg kurang berkemampuan,tapi yg ada duit tu bolehlah gi swasta.eventhough gov hospital,tapi kat gov hospitallah yg mempunyai ramai pakar segala penyakit.cth yg kedua adalah barang keperluan.kerajaan kan dah tubuhkan kedai rakyat 1 malaysia,so kalau rasa x berkemampuan tu gi lah beli brg kat situ.jgnlah gatal2 nak gi kat tesco lah,giant lah,jusco etc.see,kat situ kita dh lihat kerajaan dh bagi kita choice utk pilih.
macam saya sebagai gov servant,saya amat bersyukur sebab kerajaan bagi kemudahan gi hospital dan klinik swasta dan cover sekali cucuk pnemococcal,vaksin rotavirus which is kalau takde panel,kena bayar pakai duit sendiri beratus2.
byk dah kerajaan dah bantu.dulu masa saya keje swasta,saya xkan dpt privileges macam ni.jadi bersyukurlah.
mmg saya akui kerajaan byk jugak kelemahan,but mereka akan perbaiki.kalau dh nama manusia,mmg takkan perfect punya.
janji kita semua hidup aman makmur mcm sebelum ni.
tapi kan,saya akui kalau dgr DSAI bercakap,mmg kita akan terpukau dan terpesona.dia seorg pendebat yg hebat.

mOoN said...

hurm... ni betul rakyat malaysia ke semua atau upah bangla utk penuhkan stadium? huhuuhu...

ieda immi said...

hurmmm no komen lah kan
masing2 ada pendapat masing2 ..
yg penting x der huru hara ..

sib baik akk x duk KL ekeke .. kalau x , x tahan gak jem2 nie .. kalau ada roti sedap gak ekeke ;)

ps : ok rara , akk x ingat dah no whatsapp rara aritu .. dah terdelete .. huhuh

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Betul la sedih tgk...risau pun ada.. negara yg aman nak jadi kucar-kacir..:(

Fateha said...

x tau la bila nak settle..
dah selesai kot..xpuas hati,p la lawan kat court..huhuu..
tapi kebanyakkan hat p tu bangsa C tu..cer tgk gmbaq2 hat demo kat luaq negara, bangsa tu juge yg bnyak..xkan depa x nmpak motif nie?huhu..
bukan nak bersikap perkauman tp depa xkan bela nasib melayu..hat melayu jadi pecacai ja sbnarnya..huhu..
bab roti tu, dah nama melayu pnya..albukhary amek gardenia, pastu x beli tepung kat bangsa dia, tu yg depa buat roti sendri Masimo..pastu buat provoke mcm2 nak jatuhkan ekonomi melayu sebab depa takut, albukhary tu dok jaga nasib kita melayu nie..terutamanya kami kat kedah nie..apa ja yang dia xbagi..huhu..
melayu kena bersatu..sesama kita ja leh majukan bangsa kita..hat bangsa len tu pikiaq depa ja..huhu..
sorry terpanjang..huhu

merahitujambu said...

apa lagi yg diorg x puas hati pon x th..mereka x dpt nk terima kekalahan..diorg kata menipu la apa la..mls nk ckp hal ni.skt hati..lain kali la buat lagi..menyusahkan kita..diorg bangga DAP naik..itu yg diorg sokong

Aeen said...

menyusahkan orang lain...nth pape nth...naik menyampah lak bile tgk..ade je yg xkene dorang nie..kate harga tax dah naik..siap publish kat fb tunjuk resit tax dah naik..6%..dah mmg sblm ni pun tax tu 6%..ape la yg dorang nk kecoh sgt pn xtau la..

Nieyl said...

Hmmm...xtaw la ape nak jadi ngan org2 Malaysia nie kan...

Cho Zila said...

geram sebab menyusahkan betoi... sudah2ler.. pakatan rakyat juga menangkan... tolonglah pergi ke kawasan parlimen atau dun yang dimenangi... tengok keaddaan orang yang menyokong.. tak yah ler lagi demonstrasi bagai.. buatlah kerja.. kalau kerja elok 5 tahun lagi mesti orang pilih.. Allah akan sentiasa membantu orang yang ikhlas...

::EIDA:: said...

makk oii macam tu sekali? pengsan!!

e.t.t.y said...

seng lah dorang ni tau..menyusahkan...kalau dah nama pembangkang, membangkang jelah kejenye. haha

diana said...

akak pun tak berapa setuju dengan perhimpunan ni..pertamanya buat masa hari bekerja..sapa yang nak balik kerja tu sah2 letih..kesian.

keduanya buang masa.baikla depa uasahakan lawan kat mahkamah je.

kumpul2 ramai2 gini untuk orang tengok ramai sokong PR je..tak payah kumpul pun orang tau ramai yang sokong disebabkan gabungan 3 parti.

walaupun akak ni sokong parti depa tapi tak sokong cara macam ni.tak merubah keadaan pun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...