06 June 2013

bila poopoo terkeluar dari pampers.

ooo ya,aku ada story yg lupa nk cite.hehehe.
ingat x pasal story aku g ToyRUs bawak princess tu.
balik dr g beli menan princess tu,
kami g lah mkn,mkn kat restoran gelas besar kat keramat tu.
aku pon xtau apa nama kedai nya.
tgh kami syok syok makan,
adik aku tetiba nk angkat princess,
sbb now princess dh boleh panjat
kerusi makan baby tu.huh sgt xboleh blah.
aku pon terkejut bila tgk princess berdiri dlm kerusi tu.

lepas adik aku angkat dye.dye rasa tangan dye mcm basah basah.
dye pon cium,dye kata, " eeeeeiiii apa ni kak "
masa tu princess dh ada kat aku,aku pon bau tgn aku,
" eeeiii mcm berak je " hahahaha.
pas tu bila tgk buntot princess,aku tgk ada kuning kat situ.
mmg sah poopoo.tapi mcm mana boleh terkeluar dr pampers!
huh muskil gila.

aku selak belah blakang poop nya x nampak pon poop nya.
rupanya belah depan melambak kot!
hahaha pitam,nk buat cane,demi anak,kena dukung jugak even aku
tau poop dye mst akan kena baju aku kan.so aku redha,
cpt cpt suh hubs mkn,then g kat kete,salin pampers dlm kete je.
sbb tgk toilet dye mcm xselesa je.better salin dlm kete.
nasib ada pampers pant dlm kete.fuhhh lap peluh~

masuk dlm kete,salin pampers punya lah payah.
berperang,dye asek nk bangun je.habis lahhh poop kena seat,
mula lah aku jadi badut,nyanyi kuat kuat bg princess diam.
hahaha.rupanya seluar dye pon kena poop.so balik tu xpakai seluar.
sejuk lah kaki kaki tu duk dlm ekon.
tapi ada princess kisah.boolayannnn~
dye lagi suka sejuk.hahaha.

tapi mcm mana poop boleh tembus.
ni aku rasa mst kes adik aku pakai kan pampers x betul.
sbb b4 ni mmg xpenah jadi.nasib lah kat kedai makan,
kalo tgh bejalan lg masa tu.huh,jenuh makkkk!

bila ingat balik mmg kelakar.hahaha.
sabo jelah.


ni lah budak yg berak bocor tu.hehe

15 comments:

Suria Lekatlekitgurl said...

sebab tu la akak kalau nak keluar makan pun akak mesti stanby barang2 lala. lala ada 1 bagpack yg memang kemana je mesti bawak. dalam tu wajib ada 2 pasang baju & seluar.. pampers sekurang2 4 keping, susu,air masak,air panas,wipe tissue,minyak angin bedak blue fever.. memang stanby siap2.kdg2 asben ckp x pyh bawak la keluar kejab jer.. tp diriku gigih jugak bawak.takpe x guna asalkan bila emergency dah siap sedia

puan.mila said...

kalau Zara dah acap kali kot bocor kalau poopoo..entah kenapa pakai pampers pun dh betol..mybe banyak gesel montot kot,heheh

Mila Ahmad said...

suka ye ini budak popo hihihi....

Norain Yusoff said...

ekekeke..sabor jek lah kan bocor plak.. hihi.. yeyak bnykkot..ekeke.. comeyy nyeee adik.. >.<

Aeen said...

budak comey poo poo terkuar ek..hehe..funny la princess nie..da la comey lak tu...hehe

Nursaila Norman said...

hehehehhehe..benda biasa akan berlaku kalau bwk anak jalan2 kan..hehehe..layankan jelah.. :D

Aty_Fared said...

Rara pakai pampers ape..?? Yer ar kot..selalu kalau blh terkeluar tu..msti tak pakai betul..:-)

diana said...

dia tak pulak mengamuk ye lepas berak.bagus betoi..heheh

Lydia Miza said...

Hahaha, time mkn lak tu. len kali rara kena ingat klu baby kerap kita pegang pampers akan mudah beralih, nk2 klu dah kencing dia berat. Klu berak teruslah mcm bendang.

Kalau boleh walau jln dkt2 biasakan bawa sepasang baju utk anak walau umur dia dah 5 tahun nnt sbb kita x tau kes air tumpah, cirit birit atau apa je yg menyebabkn baju kotor

Chekgu Azrine said...

Aish byk kali jd..msa umur 2-3 bulan..sbb berak cair je..

~AmyLiana86~ said...

olo comelnyer...

bedak arab best la..sy dulu pakai miami n pixy jgk..miami lg best dr pixy bg sy..bedak arab lg best dr miami..hehe..atas orang la..

With Julia said...

Hahahhaha lawak lah mama rara nih...bocor eh...biasalah umi Qi pun pernah terkena gak...sbb tuh dlm kereta kena standby always pampers and dlm hbeg pun kena always ada at least one..sbb diorg nak poop x tau bila masa...comelllll....rara nk gathering x 1st meet kt tmn layang 2kepong? mai lah 23 bulan nih diorg ckp....cer tgk gojes yer link

Bazilah (^0^) said...

hahaha comey je terbocor. maryam pon penah n masa tuh ktorg kt pizza. tp mmg byk lah popoo die masa tuh haha.

CikNaa said...

hahaha.. kelakar! nk share gak la kisah afiq tu.lebih kurang jgak rara, beza nya dia dlm kereta.ntah cane boleh jeans dia terlondeh sekali dgn pempes.. time tu elok je dia duduk kat lantai kereta tu.. perasan sbb bunyi kentut then 1 kereta bau busuk.abis seluar ciknaa, seat, carpet sume lekat taik dia.. yarkkkk! smnggu kot kereta berbau..

Masya said...

ala lalala dah tomei² poopoo pulak.. kalau ada anak kecik ni menag kene stanby semuanya tkt jadi mcm nilah diluar jangkaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...