Image and video hosting by TinyPic

07 June 2013

Happy 9month Birthday Princess




aku rasa ada sesuatu yg xkena harini.
aku tak tau knp.tp mmg ada benda yg aku xbuat harini.
lepas dikenang kenang.di telek telek.rupanya Birthday anak aku
harini.my baby Princess 9bulan lah harini wey!
Ya Allah.knp boleh lupa.aku x wish kat dye pon pg td.
hmmmm.xpe,balik kang ibuu wish k syg ibuu!

kelmarin aku ingat dh.
eh princess masuk 9 bulan 2 hari lg.
tapi bila dh sampai masanya mst lupa.kena buat alarm neh.
hehehe.xpe,masih dlm hari yg sama.tapi papa x wish ag.
malam kang kita call papa suruh papa wish k princess.
( cakap mcm anak dh paham je kan.hahaha )

mlm td aku xbg princess tido.
saje nk suh dye penat penat main and suh tido trus kul 10.
nanti konon nya xde lah dye bangun tgh malam.
malam kelmarin aku berjaya,mmg dye lena,xbangun,
tapi mlm td aku pelik.rancangan aku xberjaya,
aku xsedar dye jaga kul bape.tapi nk dekat kul 1am cm tu aku sedar
princess tgh main sorg sorg.Ya Ampun,mcm mana boleh jaga ni.
xmengantuk ke anak ibuu? dye main mcm dh lama sgt dye tido td.
mata bulat gila.tepuk tepuk muka aku,
cakar muka aku.geget pipi.panjat.hahaha.

yang paling kelakar nya,dye amik selimut,
dye main cak cak ngan aku.ewahhhh dye pulak nk cakkan kite ye.
mcm kite lak yg baby.hehehe.dlm mamai mamai tu aku cak kan jugak lah.
kesian lak kat anak aku tu.main cak sorg sorg mana maunya kan.
tapi dye behave pulak.mengendeng je kat perut aku.main botol,
main puting.main vick,main pampers,main selimut.hehe.
rupanya dye bangun sbb birthday dye.ibuu xwish eh syg.
hmm sorry anak ibuu.my fault.
( princess lahir tepat jam 12.30am,org tua tua kata,sbb tu dye suka
berjaga malam,wallahualam )


PERKEMBANGAN 8-9 BULAN

perkembangan princess tiap tiap bulan mst lain,
dan di ikuti dgn demam.kalo sape yg selalu baca entry aku
mst tau.sket sket demam,tiap tiap bulan demam.hehehe.

start from princess 5 bulan lg,ada step step yg dye buat.
( aku pon x bape nk ingat sgt.sbb xsempat nk catit segala.
ingat ingat cm tu je.heee.terukkan )

5 bulan - meniarap.
6 bulan - meniarap dan dh boleh kedepan,melaju sana sini
7 bulan - tumbuh gigi,angkat buntut
8 bulan - merangkak,dan merangkak dgn laju,berdiri sendiri tapi
              kena berpaut sana sini,kat kerusi lah,kat badan org dan meja.

dah boleh keluar dr bambo seat dgn sendiri *sabojelah.
dh boleh tepuk amai amai,babai org,nyanyi nyanyi,menjerit sekuat hati,
dh boleh fokus pada 1 cerita,contohnya UPIN IPIN.
dye boleh gelak gelak sambil tgk upin ipin.haha.

skrg ni suka sebut satu perkataan, iaitu " ateh ateh ateh " apa yg ateh ntah lah.

boleh pgg botol dan main main ngan susu,actually sejak 4 5 bulan dh pgg botol.
cuma skrg ni pgg dan masukkan dan keluar kan puting.kalau rasa nk main,
dye akan isap susu banyak banyak,then luahkan balik sume susu,
mcm main sembur sembur kat org tu.haih, *mana dapat pon xtau,
makan pulak kalau kenyang,dye akan main sembur sembur sume bubur.
habis baju ibuu sume.huaaaaaaaaaaaaaaa.

and skrg ni dh pandai berjalan.dulu kalau berpaut kat kerusi,
dye tau berdiri je kat situ,tp skrg dh boleh angkat kaki.
make a move.sikit sikit.mcm takut lg.tapi xlama ag terer ah tu.
so ibuu kena bersiap sedia,jadi askar.peristiwa kejar mengejar akan terjadi.

and kalau korg nk tau,princess ni,aku xtau lah dye nk bejalan terus ke hape.
dye merangkak,tapi dye mcm nk bangun berdiri terus.pelik gak aku.
dye mcm xnk merangkak lama,merangkak kejap.then buat buat cm org nk
berdiri tu.haih,seriau aku tgk budak ni.kalo dekat bilik tu.
dye akan g kat almari baju dye,dye akan tarik keluar sume baju.
habis selerak.huaaaaaaa,nanges!

dan aku tgk princess sgt suka nk berkawan.
kalo nmpk kawan sebaya dye,dye mst nk pegang pegang,
then ajak sembang.haha.mmg kelakar,kalo nampak kakak
kakak or abang abang yg besar sket dr dye pon dye suka jugak.
gelak gelak.senyum senyum gatei.haha.nanti dh setahun ibuu hantar
nursery balik ye syg.boleh ada kawan ramai ramai kat sana.

makan pun princess jenis x memilih.cuma skrg ni dye nk kena ada rasa,
kalau tawar hebeh mmg dye xnk mkn,tambah lagi lepas baik demam haritu.
dye mmg nk yg ada rasa.kalo x mmg dye xnk mkn,mkn pon dh mcm mcm,
aku bg dye try yogurt,coklat,eskrem,kek,tapi kuantiti yg sikit lah.aku nk
perut dye explore,x meragam bila terima benda lain.so far ok lah.

betul betul baru keluar oven.

day 1 ♥

2bulan ♥

3 bulan ♥

3bulan aqiqah botak ♥

4bulan ♥

5bulan ♥

5bulan

6bulan ♥
6bulan ♥
7bulan ♥
7bulan ♥ rambut dh panjang sikit.
7bulan ♥ anak manja papa
8 bulan ♥
8bulan ♥
8bulan ♥
8 bulan ♥
8 bulan ♥
8bulan ♥

piccy 9 bulan,harini baru nk amik.hehehe.
dh besar dh anak dara ibuu,moga jadi anak yg sihat,
sempurna,bijak,solehah,dan selalu menjaga hati org tua ye syg.
ibuu syg princess sangat sangat.inysaAllah,kalau princess dh besar nanti.
princess boleh baca balik blog ibuu,untuk lihat betapa sayang nya papa ibuu
kat princess.sayang sgt!

tu pun kalau blogspot masih ada lah masa tu.hehehe.

and thanks tu mr instagram,sbb u ada semua pic pic yg i perlukan.
i berterima kasih pada u,sbb u lah tempat i menyimpan,dan mengabadikan
setiap moment,setiap benda yg berlaku.thank u so much!
i akan setia pada mu.heeee.

sekian.update untuk princess.hehehe.bye!































17 comments:

Hana Soffelia said...

Seronokkan tgk perkembangan anak. mcm baru kejap je bersalinkan dia, tgk2 dh merangkak, dah nak hampiri setahun. Cepat betul masa berlalu.

Ra, naurah pun suka berkawan. kalo nampak budak2 memang nak g terkam je kerjanya. Best ni kalo jumpa princess. mesti dua2 mulut bising sembang. hahahaa

Mila Ahmad said...

cutenye gambar-gambar puteri ni

Aeen said...

makin ligat dia ek rara....heheh...sekejap je dah 9 bulan....lepas ni update dah jalan pulak..:)

fazilzura said...

alahai tomei2 nye diaaaaa...

siap dh pakai bj kurungyew.. sweet btl ..
cm amni thn ni xleh pakai bj kurung, ibu nye serabut tgk .. so just tmph maxi tuk dia.. jnji bj sedondon hehehe

diana said...

asama la dengan Mikhail..cuma satu je tak sama...Mikhail sampai sekarang tak de gigi lagi.bila entah nak ada gigi nih...tapi kalau dapat menggigit,macam dia dah ada gigi je...belagak tak nak lepas kan..

diana said...

asama la dengan Mikhail..cuma satu je tak sama...Mikhail sampai sekarang tak de gigi lagi.bila entah nak ada gigi nih...tapi kalau dapat menggigit,macam dia dah ada gigi je...belagak tak nak lepas kan..

Khai♥Rin : anies said...

pejam celik pejam celik kejap je da bsr kn rara

CikNaa said...

apsal comel sgt ni.. huhu..

micah aje said...

happy 9th month princess...makin besar makin comel la princess nih...ihiii

Chekgu Azrine said...

Sebaya dgn aish la..beza 2 bulan je..bestkan tgok.anak2 mmbesar dpn mata..

fifi said...

Happy 9 months syg...muah2!

Papa Mifz said...

pantas sungguh masa berlalu kan...

Hanim said...

Its so great n sweet....jemput singgah :)

~ NANA ~ said...

Macam2 ek gelagat princess, byk akal..hehe..nmpk gayanya tu mcm cpt je berjln

Miss A said...

Baby yang cute, sihat, Al-Hamdulillah syukur :)

mama aryan said...

seronok tgk perkembangan anakkan... comey princess ni,moga terus membesar dgn sihat dan ceria ye

Aty_Fared said...

yang pasti makin lama makin comel dan cantik..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...