Image and video hosting by TinyPic

05 June 2013

KIM KARDASHIAN nak makan URI bayinya

aku baca post k.diana td,pasal kim ni nk mkn uri baby dye,
hahahaha,aku x terkejut pon kalau dye nk mkn uri baby dye,
sbb aku pon tau khasiat uri bayi tu.aku tau pon sbb bos aku bgtau.
bos aku kata,uri ni mmg bagus,banyak syarikat kosmetik yg sanggup
nk beli uri bayi ni dgn harga yg mahal.dan kebanyakkan kosmetik yg mahal
mahal tu mmg menggunkan uri bayi ni.korg jgn x tau taw.
uri bayi ni mmg bagus untuk kulit kita dan melambatkan proses
penuaan,and setelah aku google google,aku jumpa jawapan dye
yang mcm ni :


Tapi kenapa dan mengapa uri/placenta bayi jadi pilihan pada kebanyakan produk kosmetik dipasaran? Itu persoalannya.

Placenta adalah organ yang menghubungkan janin kepada ibu untuk pemindahan oksigen dan nutrien kepada janin dan bahan buangan janin kepada ibu. Placenta juga digunakan secara meluas sebagai sumber ekstrak untuk digunakan sebagai bahan dalam pelbagai produk pengguna seperti pharmecuticals, kosmetik, produk penjagaan rambut, tonik kesihatan, dan produk makanan lain.

Dikatakan bahawa Plasenta adalah yang terbaik sebagai produk anti-penuaan. Kosmetik Plasenta bertindak dengan merangsang fungsi sel pembaharuan dalam badan. Akhirnya, sel fungsi pembaharuan membantu untuk melambatkan proses penuaan. Semasa tahun-tahun awal penggunaannya, pengeluar kosmetik/penjagaan diri percaya bahawa sel-sel plasenta membantu meningkatkan merangsang pertumbuhan tisu dan kedutan dikeluarkan.



dan jugak jawapan ini :


ok,so kita dh tau kan knp KIM nk mkn uri bayi dye kan.
tapi kita sebagai yg waras ni jgn lah jd cm kim tu.
dye kafir,omputih,apa saja pom bolehhhh.hahaha.
makan uri pon no hal bg dye.hehehe.

tapi bg aku,aku xsanggup lak nk mkn,
geli doe.uri princess ritu,suami aku yg uruskan,
basuh bersih bersih semua,and tanam rumah atok aku kat perak.
and semua nya selesai dgn baik.xde sape yg beli n mkn uri anak aku.
kalau org nk beli uri anak aku dgn harga yg mahal pon.
InsyaAllah aku x jual.sbb nya tu bagaikan sebahagian dr kami,
xsanggup rasanya nk jdkan badan kami jd kosmetik.
hehehe.

tapi bangsa lain yg bukan islam,
aku xtau lah dorg cane kan.
ce korg tanya.ada x kawan yg bangsa lain.
cane dorg uruskan uri anak dorg eh.
ke dorg jual jd kosmetik?



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 comments:

  1. eeiii..xsnggup den..
    uri tu kan ibarat teman anak kita semasa dlm rahim..
    pengurusan uri yg xbetul pun boleh menjejaskn emosi anak..
    itu pendapat org tua-tua lah..
    xkan lah kita nk proses teman anak kita sendiri kan jd kosmetik..
    ibarat membunuh kawan dia plak..
    hehehhe

    ReplyDelete
  2. makan? oh tak penah dengar.. geli oii..klu kosmetik tu tau jgak.

    ReplyDelete
  3. erk!..geli la pula..dah tak ckup mkanan ke apa??wlpun ada khsiatnya, agak2 la..kmbang tekak..

    ReplyDelete
  4. betul la..terutamanya kosmetik yang berminyak..macam lipstik..

    tak pernah bayangkan cemana makan uri ni..tengok pun geli..heheh..akak dulu mak yang uruskan..dia tanam lepas tu atasnya dia buat unggun api supaya kucing ke anjing ke tak gali.umah akak banyak kucing dengan anjing.

    ReplyDelete
  5. Hah...sesetengah org suke benor nak bermekap kan? Tapi tak pe, ade je alternatif kosmetik organik.

    =D

    ReplyDelete
  6. ohhhhhh...baru tahu...
    tapi kan x sanggup la kannn...

    ReplyDelete
  7. nak cantik uri bayi sendiri pun sanggup mamah...astagfirullah :(

    ReplyDelete
  8. Dorang ni pelik2 nk dimakannya

    ReplyDelete
  9. isshhhh..mmg idok le akak nak buat mcmtu. mmg x sanggup la. tu pun darah daging kita jugak

    ReplyDelete
  10. ok 1st time dengar uri bayi blh makan ahahahhh

    orang mcm KIM K tu ape² pun jalan :)

    ReplyDelete
  11. ni kira kanibal ni... organ manusia pun makan. takpelah, dia kafir hehe

    ReplyDelete
  12. ewwwwww tak sanggup! baca pon rasa dh nk muntah...haha

    ReplyDelete
  13. baru tau..ermm mcm hantu lak mkn uri2 ni..huhu

    ReplyDelete
  14. Nk cantik punya psl ek..

    akk xsggup..eeeikk...yakkk!!

    P/s : stroller yg sis komen mcm princess tu bkn aish punya..akk pinjam sedara ms blk penang ritu..sbb stroller aish tertinggal..hadehh

    ReplyDelete
  15. ek nak termuntah i baca huhu omputeh memang apa je diorang tak makan? haha

    ReplyDelete
  16. xsanggup la even demi cantik sekali pon..hhuhu

    ReplyDelete
  17. gincu tu pun dari uri bayi gak kan.

    ReplyDelete
  18. Perrgghh...aty pernah tngk uri sndiri mase qaleef ritu..tak dpt nk bayangkn kalau ade org sanggup mkn...eerr..hagak2 kim masak buat bbq kot..heheh

    ReplyDelete
  19. tak sanggup nak makan la..fuh nasib baik dah lepas makan nasi ni,kalu tak...erkkk

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com