05 June 2013

KIM KARDASHIAN nak makan URI bayinya

aku baca post k.diana td,pasal kim ni nk mkn uri baby dye,
hahahaha,aku x terkejut pon kalau dye nk mkn uri baby dye,
sbb aku pon tau khasiat uri bayi tu.aku tau pon sbb bos aku bgtau.
bos aku kata,uri ni mmg bagus,banyak syarikat kosmetik yg sanggup
nk beli uri bayi ni dgn harga yg mahal.dan kebanyakkan kosmetik yg mahal
mahal tu mmg menggunkan uri bayi ni.korg jgn x tau taw.
uri bayi ni mmg bagus untuk kulit kita dan melambatkan proses
penuaan,and setelah aku google google,aku jumpa jawapan dye
yang mcm ni :


Tapi kenapa dan mengapa uri/placenta bayi jadi pilihan pada kebanyakan produk kosmetik dipasaran? Itu persoalannya.

Placenta adalah organ yang menghubungkan janin kepada ibu untuk pemindahan oksigen dan nutrien kepada janin dan bahan buangan janin kepada ibu. Placenta juga digunakan secara meluas sebagai sumber ekstrak untuk digunakan sebagai bahan dalam pelbagai produk pengguna seperti pharmecuticals, kosmetik, produk penjagaan rambut, tonik kesihatan, dan produk makanan lain.

Dikatakan bahawa Plasenta adalah yang terbaik sebagai produk anti-penuaan. Kosmetik Plasenta bertindak dengan merangsang fungsi sel pembaharuan dalam badan. Akhirnya, sel fungsi pembaharuan membantu untuk melambatkan proses penuaan. Semasa tahun-tahun awal penggunaannya, pengeluar kosmetik/penjagaan diri percaya bahawa sel-sel plasenta membantu meningkatkan merangsang pertumbuhan tisu dan kedutan dikeluarkan.



dan jugak jawapan ini :


ok,so kita dh tau kan knp KIM nk mkn uri bayi dye kan.
tapi kita sebagai yg waras ni jgn lah jd cm kim tu.
dye kafir,omputih,apa saja pom bolehhhh.hahaha.
makan uri pon no hal bg dye.hehehe.

tapi bg aku,aku xsanggup lak nk mkn,
geli doe.uri princess ritu,suami aku yg uruskan,
basuh bersih bersih semua,and tanam rumah atok aku kat perak.
and semua nya selesai dgn baik.xde sape yg beli n mkn uri anak aku.
kalau org nk beli uri anak aku dgn harga yg mahal pon.
InsyaAllah aku x jual.sbb nya tu bagaikan sebahagian dr kami,
xsanggup rasanya nk jdkan badan kami jd kosmetik.
hehehe.

tapi bangsa lain yg bukan islam,
aku xtau lah dorg cane kan.
ce korg tanya.ada x kawan yg bangsa lain.
cane dorg uruskan uri anak dorg eh.
ke dorg jual jd kosmetik?



23 comments:

Siti Nursyamimi said...

eeiii..xsnggup den..
uri tu kan ibarat teman anak kita semasa dlm rahim..
pengurusan uri yg xbetul pun boleh menjejaskn emosi anak..
itu pendapat org tua-tua lah..
xkan lah kita nk proses teman anak kita sendiri kan jd kosmetik..
ibarat membunuh kawan dia plak..
hehehhe

:: Mrs.Eady :: said...

err..kembang plak tekak!

Nurzakiah Hanum said...

great entry

CikNaa said...

makan? oh tak penah dengar.. geli oii..klu kosmetik tu tau jgak.

Mimie Najib said...

erk!..geli la pula..dah tak ckup mkanan ke apa??wlpun ada khsiatnya, agak2 la..kmbang tekak..

amal said...

huhu geli2

diana said...

betul la..terutamanya kosmetik yang berminyak..macam lipstik..

tak pernah bayangkan cemana makan uri ni..tengok pun geli..heheh..akak dulu mak yang uruskan..dia tanam lepas tu atasnya dia buat unggun api supaya kucing ke anjing ke tak gali.umah akak banyak kucing dengan anjing.

faraherda.razalan said...

Hah...sesetengah org suke benor nak bermekap kan? Tapi tak pe, ade je alternatif kosmetik organik.

=D

Nieyl said...

ohhhhhh...baru tahu...
tapi kan x sanggup la kannn...

With Julia said...

nak cantik uri bayi sendiri pun sanggup mamah...astagfirullah :(

Lydia Miza said...

Dorang ni pelik2 nk dimakannya

Sue-Rya Qistina said...

isshhhh..mmg idok le akak nak buat mcmtu. mmg x sanggup la. tu pun darah daging kita jugak

♥ Wina ♥ said...

ok 1st time dengar uri bayi blh makan ahahahhh

orang mcm KIM K tu ape² pun jalan :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ni kira kanibal ni... organ manusia pun makan. takpelah, dia kafir hehe

~ NANA ~ said...

ewwwwww tak sanggup! baca pon rasa dh nk muntah...haha

cik fadh said...

baru tau..ermm mcm hantu lak mkn uri2 ni..huhu

Chekgu Azrine said...

Nk cantik punya psl ek..

akk xsggup..eeeikk...yakkk!!

P/s : stroller yg sis komen mcm princess tu bkn aish punya..akk pinjam sedara ms blk penang ritu..sbb stroller aish tertinggal..hadehh

cha said...

ek nak termuntah i baca huhu omputeh memang apa je diorang tak makan? haha

Anak Lebah Comot said...

Yekkk...nak termuntah..

azizah :) said...

xsanggup la even demi cantik sekali pon..hhuhu

Mila Ahmad said...

gincu tu pun dari uri bayi gak kan.

Aty_Fared said...

Perrgghh...aty pernah tngk uri sndiri mase qaleef ritu..tak dpt nk bayangkn kalau ade org sanggup mkn...eerr..hagak2 kim masak buat bbq kot..heheh

mama aryan said...

tak sanggup nak makan la..fuh nasib baik dah lepas makan nasi ni,kalu tak...erkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...